pondělí 11. září 2017

Stylová ochrana před deštěm / Holinky Young Primitive

S příchodem podzimu určitě taky řešíte, že potřebujete dětem koupit holinky. Ty pro mě dřív nebyly položkou, za kterou by se mi chtělo utrácet hodně peněz. Museli jsme je mít povinně do školky, ale upřímně je Erwín vždycky obul tak dvakrát třikrát za sezónu. Teď už se ale nevozí v kočárku a Adélka chce po vzoru velkého bráchy taky ťapat sama, takže kvalitní (a pohledné) holinky se pro nás staly nutnou položkou. Dneska tu mám pro vás tip na jedny české a stylové, které unosí holky i kluci.


Holinky Galo vznikly ve spolupráci tradičního slovenského výrobce obuvy Novesta a českého designového studia a módní značky Young Primitiv. Jejich web slibuje, že jsou gumáčky vyrobeny z přírodního kaučuku, který je příjemný na omak a je skvěle ohebný. Gumáky jsou komplet podšité bavlnou, tudíž se dětem noha méně potí. Mají tenkou vnitřní vložku vyrobenou z přírodní celulózy, která se dá vyjmout, pro ty co by rádi botu měli ještě ohebnější a chůzi více 'bare'. Prozřetelně jsme si je zabalily už na naši dovolenou v Krkonoších, kde je Erwín vydatně otestoval. 


Lezl s nimi v kopcovitém terénu...

...stavěl v lese domy...

... s vysílačkou chytal v městském parku padouchy...

...a houpal se na houpačce, na které se v mém dětství houpali jen ti nějvětší frájové. Holinky s přehledem uspěly na všech terénech a Erwínovi se líbí tak moc, že si je sám žádá na cestu ven. Může pak beztrestně skákat v loužích a zároveň není nijak omezován v pohybu. 

Já oceňuju jejich kvalitní zpracování, víceméně lokální výrobu (Slovensko je, co by kamenem dohodil), unisexové provedení i malý detail s letadýlkem na bavlněném poutku, které zároveň pomáhá lepšímu nazouvání samotnými dětmi.

Holinky můžete pořídít ve třech barevných provedeních a lehce je zkombinovat s parádní podzimně jarní bundou Joni (obě barevné varianty najdete tady), na kterou si taky brousím zuby. Doufám, že Young Primitive opět bude na festivalu Mini, aby si ji tam mohl Erwín vyzkoušet. V květnu tam za limitovanou edici těchto gumáčků dokonce získali cenu za nejlepší módní kolekci! Tak co, líbí se vám taky?

2 komentáře:

  1. Ty vypadají skvěle! Díky za tip. Zrovna také nějaké takové holínky sháním pro svého syna. Prvně mě napadlo kouknout se do nějakého armyshopu (treba https://armik.cz/ ) jestli tam nějaké nemají, protože můj muž si tam už jednou holínky kupoval a ty jsou skvělé. Jak tak ale koukám, tak tam nic dětského nemají. Podívám se tedy někde po těchto... Ještě jednou, díky za tip. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme si sháněli teď nedávno docela dost kvalitní ochrannou obuv z těchto stránek , které nám doporučil doma manžel, protože si přes tyto stránky prý nakupují i vybavení do práce :) Kvalita super, to je snad jasné a ta cena se také dá.

    OdpovědětVymazat