čtvrtek 4. prosince 2014

Zdravá odpolední svačinka

Nedávno jsem v mrazáku objevila jahody od babí  ze zahrady a tak si teď s Erwínem pravidelně dopřáváme k odpolední svačince mléčný koktejl, jak vyšitý z mého dětství. Na pár dní jsem dostala na vyzkoušení i nového pomocníka, z kterého jsem nadšená. Bohužel už není v naší malé kuchyni na další přístroj místo, jinak bych si na něj z bodů v Albertu, kde se dá v prosinci výhodně získat, snad našetřila...

Vyrobila ho italská značka Guzzini a připomněl mi můj milovaný červený mixér Kitchen Aid, který musel při stěhování zůstat v Americe. Na první pohled možná není Guzzini takový fešák, ale na domácí vaření bohatě stačí. 

Při testování mě fascinovalo, jak bylo v mžiku všechno dohladka umícháno. Kromě jahodového koktejlu jsem v něm zkoušela mixovat i dýňovou a květákovou polévku a obě byly krásně hladké a krémové. 




Recept na mléčný koktejl nebo smoothie je úplně jednoduchý. Podle velikosti našeho hladu smíchám jogurt s trochou mléka, jahodami nebo jiným mraženým ovoce a banánem. Určitě se časem dopracujeme i k receptům s čerstvým špenátem nebo nějakými vychytanějšími ingrediencemi jako je mandlové máslo nebo konopný protein...

 ...zatím si ale pochutnáváme na staré dobré klasice. Co si dáváte k odpolední svačince vy? A našli byste pro podobný přístroj doma využití?
---
Článek vznikl ve spolupráci s obchodem Albert, kde teď můžete výhodně mixér a další přístroje od Guzzini získat. Více informací naleznete tady.
---
Foto: Anna Pleslová

10 komentářů:

  1. Jé, jsi mi připomněla, že si takový mixér vlastně přeju k Vánocům:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si ho vlastně přeju :) skoro kadý den kolem něj v Albertu chodím, ale neumím s těmi body nějak pracovat, takže mě ani nenapadlo se tam nad tímhle konkrétním zamýšlet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já normálně tyhle akce taky moc nesleduju. Pokud si ale takový přístroj chceš koupit, stojí za to se na tu nabídku podívat.

      Vymazat
  3. Jo, mléčné kokteljy já mám moc rada. Mražené ovoce kupují buď v Lidlu nebo si sama mrazím. A dělám to tyčovým, co jsem si nedávno pořídila (Kenwood triblade) a s ním to jde taky jednoduše. Ještě mi to chutná místo z mléka tak z podmáslí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já normálně používám menší přístroj a na polévky taky tyčkový mixér. Tenhle mě ale překvapil tím, jak je polévka pěkně krémová. A fakt během několika vteřin. A podmáslí na mléčný koktejl je dobrý tip. Rozhodně ho vyzkouším.

      Vymazat
  4. Take mam doma mixer na smoothie a nedam bez nej ranu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si na tenhle taky hodne rychle zvykla a bude mi lito, az ho budu muset vratit...

      Vymazat
  5. Smoothie a mixer skoro kazdy den. Zkuste v lete dat do tvoritek na zmrzlinu a vznikne nejlepsi nanuk :)

    OdpovědětVymazat