pondělí 16. května 2016

Výstava Jiří Šalamoun dětem & nedělní Mumraj

Ti, kdo sledujete můj Facebook a Instagram, víte, že nám začala výletní sezóna. Protože ale počasí příští víkend výletníkům nejspíš přát nebude, zkusím vás nalákat do Vily Pellé, kde můžete navštívit výstavu Divoké narozeniny Maxipsa Fíka aneb Jiří Šalamoun dětem. V neděli tam na vás bude navíc čekat parádní akce MUMRAJ V ZAHRADĚ I. – aneb oslava Fíkových narozenin v plném proudu. Budete moct vyzkoušet třeba skákací boty, udělat si tematické puzzle, leporelo, flipbook či panenku. My jsme vzali obě dítka už na vernisáž. Typoška u pana Šalamouna chvilku studoval, takže okouknout tuhle výstavu hezky zčerstva byla vlastně taková rodinná povinnost. A zatímco se v zahradě výstava slavnostně zahajovala, my jsme si ji v klidu prošli.


Erwín už samozřejmě Maxipsa Fíka zná, na výstavě se tak mohl podívat i na další hrdiny z pera tohohle legendárního ilustrátora. Ač to tak podle názvu nevypadá, ale najdou se i obrázky určené spíše očím dospělých.

Došlo i na delux super extra dort pro oslavence. Kromě téhle kresby ho nechali organizátoři podle předlohy z Fíka upéct. Erwín si šel vyrosit jeden kousek a tak můžeme potvrdit, že svého názvu opravdu dostál.

Notnou část vernisáže jsme strávili v místní zahradě, kde mohl nabyté dojmy hnedle zúročit. Zájemců bylo víc, takže si tabuli hezky rozdělili. Tady jsem ho vyfotila s dcerou nejmenovaného známého nakladatele. Hrozně mě baví, jak se v kresbách krásně odráží věk a i povahy obou výtvarníků. Z přehršle stimulů se ale nakonec strhla bitva o křídy a byl čas si zabalit fidlátka, podplatit Erwína nějakou dobrotou a vydat se na cestu domů.
---
Výstavu určitě moc doporučujeme a nedělní Mumraj obzvlášť. Bude se konat ZA KAŽDÉHO POČASÍ – v zahradě či ve vile. Jednotné vstupné: 90 Kč / Galerie Villa Pellé / Pelléova 10, Praha 6. Podrobnosti o programu najdete tady. A pokud ho propásnete, mrkněte na web Vily Pellé. Doprovodných programů je k výstavě připraveno mnohem víc.

1 komentář:

  1. Díky za tip na výstavu! Fíka u nás doma všichni milujeme.

    OdpovědětVymazat