pondělí 3. dubna 2017

Radost z jarní charitativní sbírky

Už je to přes týden, co jsme se s Terezou / Madame Coquette ráno nervózně sešly v Altě a čekaly na první příchozí na Jarní charitativní sbírku pro azylový dům Prahy 7, kterou Tereza vymyslela, a s kterou jsem jí trochu pomáhala. Nakonec se nás tam sešlo hodně a hlavně se vybrala pořádná hromada oblečení, hraček a kosmetiky pro ženy v nouzi, které v azylovém domě dočasně přebývají.


Na akci se nám podařil sehnat super prostor v kavárně Obývák, která je spojená se Studiem Alta. Během dne se tu za námi stavilo spousta lidí,  kteří tu mohli v klidu posedět. Akci podpořilo i několik dalších mamablogerek - na fotkách se nám podařilo zachytit Katy z blogu Mama Life, Lucii z The Hubs, Betty z Betty & Co, Pavlu z Oh, My Beautiful Life a Báru z Mama Pocket. Podpořit nás přišla i Alice z blogu Mámou stylově a Lucie z Život podle Lucie. (Díky, holky!)

Tereza vymyslela i parádní doprovodný program, který běžel non-stop. Ráno se mohly příchozí během workshopu s Nicole z Nicole Kotrbova Photography poradit a inspirovat, jak nejlépe zachytit svoje děti, pak si s nimi společně zazpívat s Bárou z blogu Mama Pocket. Po obědě na všechny čekala Lucka, která vlastní obchod s edukativními hračkami Chytrá opička, která si připravila výtvarnou dílnu a na závěr dne zaangažovala Tereza i svoji sestru Lindu, která vedla s dětmi divadelním workshop. (Další velké díky!)

V Altě je krásný nově vybavený dětský koutek, kam se daly děti v případě nutnosti šikovně uklidit, ehm zabavit.

Adélku třeba hrozně bavilo koukat okýnkem na ostatní děti a s nějakým malym loupežníkem si skrz něj podávat plyšáky.

Tahle hromada darů je focená někdy kolem oběda. Do večera se ještě rozrostla a několikanásobně překonala naše očekávání.

Dokonce se nám sešly i nějaké sponzorské dary - díky Ali nám z dm drogerie markt věnovali balík kosmetiky a drogerie, Andrea z LOHAS magazínu nám zařídila dar od miluju BIO a přispěl i dortNEdort

Celkem toho bylo tolik, že jsme musely trochu pozměnit plán a před koncem akce povolat své muže, aby všechno naskládali do dodávky, kterou nám Alta půjčila, a odvezli to spolu do Azylového domu. Večer jsme byly obě unavené, ale šťastné, že se akce tak povedla. Terezo, díky, že jsi tenhle plán rozhýbala a dotáhla do zdárného konce i vám všem, co jste přišli akci podpořit!  
---
PS: A pokud se vám nápad charitativní sbírky líbí, vězte, že už jsme s Terezou nad dortíkem u Lelí začaly pomalu plánovat další ročník...
PSS: Většina fotek v článku (kromě 2., 5. a 7.) je od Nicol, která byla tak hodná, že nám kromě workshopu stihla akci nafotit.

Žádné komentáře:

Okomentovat