čtvrtek 27. února 2014

Šedesátý čtvrtý týden

Erwín vytvořil první výkres. Začalo to tím, že ho teta Blanka vzala do kavárny, kde mají v dětském koutku tabuli a křídy. Ukázala mu, jak se kreslí a prý mu to hned napoprvé pěkně šlo. Mně bylo trochu líto, že jsem jeho první výtvarný počin propásla, tak jsem vyndala asi deset let staré americké voskovky, které jsem kdysi někde dostala a ani nevím, proč je tak dlouho schovávala. Svoje životní poslání teď splnily. Erwína to s nima moc bavilo a my můžem rámovat první veledílo. A focení ho taky tuze bavilo. Hrozně se u toho soustředil a na posteli jsme pak vydrželi ještě docela dlouho dávat a zase vyndavat voskovky do krabičky. Začíná být čím dál šikovnější, což po mě zrovna nemá...

6 komentářů:

  1. Vypadá, že se chystá kreslit i nohama... :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Radko,
    tak už louskám katalog Jeden svět. Máš zajímavé jméno:))
    Samozřejmě, že bych chtěla vidět více filmů, než mi vyjde čas, a tak jsem se chtěla zeptat, zda je možno některé dokumenty vidět později někde na webu. Vzpomínám, že před několika lety bylo hodně dokumentů na webu České televize.
    Několikrát jsem viděla i pět dokumentů za den, ale to už jsem se u pátého docela fakt trápila.
    I když od některých dokumentů uběhlo i 7 let, hodně jich mám stále v živé paměti a někdy si i vzpomenu na jeho aktéry, co dnes dělají a jak se jim daří.
    Jinak skvělá práce a poděkování celému týmu Jednoho světa.
    Ahoj Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, že jsem se teprve teď dostala k odpovědi. Na některé filmy se můžeš podívat tady: http://www.jedensvet.cz/pit v rámci akce Promítej i ty. Podívej se i na tu Českou televizi, kde je speciál Jednoho světa: http://www.ceskatelevize.cz/specialy/jedensvet/. Filmy pro děti jsou tady: http://www.jedensvetnaskolach.cz/. Pokud vládneš angličtinou, stačí hodit do googlu "dokumentární filmy on-line" a vyleze ti několik portálů, které nabízejí dokumenty zdarma.

      Vymazat
  3. Okuzlujuci Erwin ako vzdy :-) a sikulka!

    OdpovědětVymazat