čtvrtek 11. září 2014

Café Jedna


Tentokrát mám pro vás tip na kavárnu, která sice není primárně určená pro rodiče s dětmi, ale i tak tu mají bezva hrací koutek. Café Jedna je ve Veletržím paláci a my sem chodíme moc rádi. Před pár týdny jsme tu byli s Aničkou Pleslovou, která nám naši návštěvu krásně nafotila.



Café Jedna je součástí sítě kaváren Mamacoffee, což zaručuje, že místní káva patří k těm lepším a je bio i fairtrade. Interiér vychází z funkcionalistického rázu budovy a myslím si, že se podařilo prostor - i vzhledem k jeho rozhlehlosti - příjemně zútulnit.



Většina dobrot pochází z pekárny KOSHER FOOD, což zaručuje, že třeba v cheescaku nenajdete želatinu, jak to ve většině kaváren bohužel bývá. Kromě toho tu v místní kuchyni připravují i menší pochutiny a každý den čerstvou polévku.

Naše rodina doporučuje hummus a nahřátou pitu a k tomu sladkou tečku dle vašeho výběru. Vedle tu nešlápnete. A kromě kavárenského povalovaní si sem můžete večer zajít za kulturou. Pořádají se tu autorská čtení a občas tu naživo hraje i DJ.

Zadní roh kavárny zabírá krásný dětský koutek, jehož výzdobu na míru vytvořily výtvarnice Madla Prousková Koďerová a Barbora Křivská. Je plný polštářků a hezkých hraček a Erwín si tam vždycky zaleze a vystačí si sám.


 Když se přeci jen začne nudit, rádi se k němu přidáme...

...nebo si uděláme kutloch v tomhle super tunelu.

Erwín je komediant a moc ho baví půjčovat si moje brýle a dělat třeba na lidi v tramvaji opičky. Nezdá se vám taky, že v nich vypadá trochu jako Věra Chytilová?
---
Café Jedna
Adresa: Veletržní palác, Dukelských hrdinů 530/47, Praha 7
Bezbariérový vstup: ne, u vchodu do kavárny jsou schody
Dětský koutek: Ano. Tak akorát velký a hezky vybavený. Má hezky malovaný plůtek, takže malé děti z něj neutečou. Větší už si ale vrátka dokážou otevřít. Hned vedle je stolek, u kterého můžete sedět a dítko pozorovat. Případně se k němu přidat.
Dětské menu: ne, ale snad všechny pokrmy jsou vhodné i pro děti. A už zmiňovaný hummus třeba Erwín naprosto zbožnuje.
Dětské židličky: ano
Místo na kočárek: ano
Klady: Hezký koutek, dobrý výběr kavárenských pochutin a příjemný personál.
Zápory: Schody u vchodu i u dětského koutku. Děti navíc veliký prostor kavárny láká k průzkumným akcím a s trochu živějším dítětem si tu asi kávu v klidu nevypijete.
---
Další recenze podniků, které můžete navštívit s dětmi, najdete tady.

5 komentářů:

  1. Radko-dekuji za tip, v teto kavarne jsem jeste nebyla a vypada to tam moc sympaticky!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za tip. Kavárna vypadá lákavě. Jen jak píšeš "s trochu živějším dítětem si tu asi kávu v klidu nevypijete.", tak se obávám, že to by byl zrovna můj případ. Snad za pár měsíců mi to Jari umožní :) Pro mě je zatím jistota v klidu vypité kávy kavárna Coolnička http://www.hananadovolene.blogspot.cz/2013/12/baby-friendly-podniky-dil-i.html

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem se tesila na návštěvu tento kavárny. Bohuzel uz pry 3 měsíce koutek zrušeny, udajne kvuli pozadavkum hygieny, ktere nemohli dodrzet. V prostoru je jen jetý koberec a par pohozenych dek. Bohuzel velké zklamání. Prostor by byl uzasny. Ps:ten sedy valec taky neni. Pry se rozpadal :(

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem měla také ráda ty chvíle, kdy jsem chodila se synem do kavárny. Hrozně jsem si to užívala :-) . Teď jsem ráda, když mě nechá alespoň 10 minut v klidu, abych si v rychlosti vypila kávu. Už je to nějaký čas, co je mou nejoblíbenější káva bez kofeinu La Cortadora a i manžel si ji občas s chutí dá :-) .

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to i moje děti hrozně moc baví si půjčovat, ale mně se to upřímně ani moc tolik nelíbí, protože jsem si nedávno pořizovala úplně nové z těchto stránek zde a to víte no, prostě o ně nechci přijít... Neříkám, že bych svým dětem nechtěla dát všechno, co mohu, ale toto je prostě trochu jiné.

    OdpovědětVymazat