středa 17. září 2014

Devadesátý třetí týden

Druhý školkový týden proběhl v pohodě. Vzala jsem si volno, abych mohla Erwínka vyzvedávat podle potřeby. V úterý jsme ho ještě vyzvedli v půl dvanácté, po zbytek týdne tam už i spal a přišli si pro něj v půl třetí. Se spaním nemá vůbec problém, jen s jídlem pořád bojujeme. Kromě ovoce a jogurtu tam toho zatím moc nesnědl. Nevím, jestli je to režimem, nebo tím, že se mu jídlo nelíbí nebo mu nechutná. Doma jí totiž dobře. Ale asi trochu jinak. České kuchyni neholduju, takže knedlík, omáčku nebo hovězí plátek skoro ještě nikdy neviděl ani nejedl. Chystáme mu teď aspoň vydatnější večeře. Taky už dělá pokroky s nočníkem. Když ho necháme doma běhat zpola-nahatého, rád se do nočníčku vyčůrá. Jdeme udělat k záchodu papá. Někdy se mu to tak zalíbí, že se procedura několikrát opakuje. Vymáčkne ze sebe sice jenom kapičku, ale pak nasedne na motorku a jede mávat. Jak vidíte na fotce, nočník občas používá i jako transportní prostředek. Od příštího týdne asi poprosíme tety ve školce, ať už s ním chození na nočník taky trénujou. Do dvou let bychom přes den mohli přesedlat na bezplenkový režim. A když se zadaří, přestane ho do té doby bavit i dudlík...

Minulý týden tu taky byli strejda a teta Američanovi, kteří naučili Erwína fist bump. Od té doby taky rád říká helou. Je to prostš veliký internacionál.
---
Džíny KappAhl, tričko Next.

3 komentáře:

  1. V českých jeslích servírují dětem hovězí plátek s knedlíkem a omáčkou?!

    OdpovědětVymazat
  2. Náš Kuba zase počítá one , two, ošum :o) Chodíme na anglinu pro nejmenší se starším a on to tam hrozně rád sleduje. Kámoška má blog s youtube videi pro prcky a to je hit deštivých dní. http://ajvidea.blogspot.cz/.
    Teď chystá online kurzy pro rodiče jak se učit angličtinu s prťaty doma. :o)
    Tak ať se vám ve školce daří a na nočníku taky!

    OdpovědětVymazat
  3. Radko-Jachym ve skolce taky dlouho nechtel jist. Ono je to podle me psychikou, prece jen je to pro dite zatez, i kdyz vypada, ze je tam v pohode. Ja dlouho jela v rezimu: vyzvedavat ze skolky s velkou svacinou v aute a pak doma pipraveny jidlo, protoze mel J hroznej hlad. Uz se to ale zlomilo. Drzime palce!

    OdpovědětVymazat