úterý 16. září 2014

Houbaření v Praze / Procházka po Krčském (Kunratickém) lese

Na víkend jsme měli s kamarády domluvený výlet na chatu, na který jsme se moc těšili, ale který jsme vzhledem k předpovědi počasí zrušili. Trochu jsme se obávali vidiny tří hodin cesty, prosezení soboty v chalupě s unuděným Erwínem a pak zase tříhodinové cesty zpátky. Počasí bylo ale nakonec hezké, tak jsme aspoň symbolicky vyrazili do Krčského lesa...

Metrem jsem do lesa ještě nikdy nejela, ale byl to bezva nápad. Erwínovi se tam náramně líbilo. Hledal s námi houby a při tom sbíral šišky, žaludy a kaštany. Vymáchal si ruce i nohy v louži a chytil první klíště. Stihli jsme mu ho ale vytáhnout ještě dřív, než se stačilo pořádně přicucnout, tak to snad nebude mít žádné následky.

Typoška byl taky šťastnej jako blecha. Loni jsme totiž houbaření nestihli a on už měl trochu absťák. Našli jich docela hodně, i když byly všechny teprve malinký. Na kulajdu, řízky a zamražení několika porcí to ale bohatě stačilo.

Narazili jsme i na tohle parádní hřiště. Stojí u Velkého altánu, což je asi 1 kilometr od metra Roztyly a asi tak 2 kilometry od Chodova. Hřišť je v Krčském (Kunratickém) lese ale víc. Více informací najdete třeba tady.

Jelikož jsme byli v lese městském, naskytl se nám i tento - trochu absurdní - pohled na paneláky.

Nakonec přidávám jednu fotku ušmudlaného, ale rozradostněného Erwína s maminkou.
---
Znáte Krčský les? A máte nějaký jiný tip, kam lze vyrazit v Praze s kočárkem do lesa?

4 komentáře:

  1. Ještě Hostivař, ale Krčský je asi lepší

    OdpovědětVymazat
  2. Sarecky udoli ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeeej :) krásne fotky a super zážitky :) Pri tom ihrisku som na jednej z lavičiek kedysi kojila hladnú Žofku pri jednom z našich veľkých výletov...Mala vtedy asi 4 mesiace a bol to riadny zážitok, prešli sme les skoro celý a po návrate domov sa nám "podarilo" takmer vydymiť celý byt....našťastie to všetko dobre dopadlo ;)
    Môj tip je Ďáblický háj, je to tam tiež veľmi pekné.

    OdpovědětVymazat
  4. Joo tam taky často chodím a mám tam své místo :) Ono celkově je příroda v Praze krásná, jen se musí vědět, kam se za ní vypravit.

    OdpovědětVymazat