čtvrtek 14. května 2015

Naše oblíbená cukrárna

Erwína tahám po kavárnách od útlého věku a vypadá to, že si naše kavárenské dýchánky užívá. Poslední dobou dokonce doma jezdí s bagrama a autíčkama na kafíčko. A když se ho odpoledne po školce zeptám, co chce dělat, řekne, že chce do kavárny. A to mi vůbec nevadí. S Typoškou chodí na hřiště a se mnou na dortík. Role máme spravedlivě rozdělené a Erwínovi se tak dostává všech potřebných společenských podnětů. Kousek od školky máme navíc bezva cukrárnu, do které společně chodíme docela často. 
Mají tu výborné dorty a zákusky vlastní výroby, z kterých je pokaždé těžké si vybrat jenom jeden kousek. Často ve vitríně sedí i nějaký originální kousek, který čeká na oslavence. A od prvních teplých dnů navíc servírují i zmrzlinu, kterou si Erwín už u paní u pultu umí sám objednat. Jsem na něj při tom vždycky moc pyšná.

Už máme ustálený rituál. Sedneme si, Erwín slupne první část svojí porce dobroty a vrhne se do místního dětského koutku. Já si zatím v klidu sním tu svou a doplním potřebnou dávku kofeinu či teinu a on se ke mě vrací pro přídavek a ochutnávku toho, co jsem si vybrala pro sebe. 

Když sedíme u okna, balí se do záclony a bafá na mě. Pak si spolu vlezeme k hračkám a chvilku si hrajeme.

Kromě hraček tu mají nad stolkem i malou knihovničku. Pobavila mě třeba tahle německá knížka Einfach Farbich, ve které černošský chlapeček mudruje nad tím, že ačkoliv růžovoučké děti mění v různých situacích svoji barvu, barevní se říká černochům. U koutku jsou tři stolečky, které jsou tak trochu vyhrazené pro maminky s dětmi. Skoro nikdy tu nejsme sami, ale sedla jsem si zatím snad vždycky. Znáte tuhle cukrárnu? Případně její sestřičku na Letné? 

Erhartova cukrárna
Adresa: Vinohradská 125, Praha 3 
Bezbariérový vstup: ano 
Dětský koutek: Ano. Ne nijak extra velký, ale dostatečně vybavený.
Dětské menu: kromě dortů tu žádné jídlo nenabízí 
Dětské židličky: ano
Místo na kočárek: ano
Klady: Vynikající cukrárna s milou obsluhou a koutkem tak akorát na to, děti zabavit a dát si kafe.
Zápory: Někdy tu bývá přemaminkováno, ale s tím se v cukrárně musí počítat. 
---
Další recenze podniků, které můžete navštívit s dětmi, najdete tady.

4 komentáře:

  1. Super je i pizza nuova na Nam.republiky..velky detsky kout s kuchynkou a my sme milovnici pizzy ;) Pak mame radi jeste Vypalene kotatko,kde je maly a vzdy spinavy jako cunik a dobre posezeni je taky v kafe Pointa na Hradcanske..a maji detskou kuchynku,to u nas fici.Ale nejvic se malemu libi chodit do mistni male kavarny,kde mi vzdy zamicha kaficko a povyklada si s panem majitelem a pres vikend to maji s tatinkem jako takovy posnidanovy ritual a potkavaji se tam i s 89letym starym.panem se ktery si s malym vzdy pritukne becherovkou a to je nejvetsi zazitek :) a taky krupavy rizek s kasi v hospode a to nepotrebuje ani detsky koutek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip. V Pizza Nuovo jsem s Erwínem ještě nebyla. Chodíme spíš do Colossea v Myslbeku. Koťátko a Pointu známe a taky tam občas zavítám. Posnídaňový rituál, míchání kafíčka, klábosení s majitelem kavárny a ťukání Becherovkou - jste moje lidi! Tyhle momenty mě na rodičovství v duchu kavárenského povalování baví nejvíc.

      Vymazat
  2. Ahoj Radko, na Letne otevrena nova cukrarna/zmrzlinarna vic info zde www.gelateriaamato.cz je to kavarna moji sestry a jejiho manzela. Zmrzlina prava italska z cerstvych surovin. Vsichni chvali.My to mame ze Slovenska trochu dal, ale chystame se na navstevu zacatkem cervna.

    OdpovědětVymazat