úterý 5. května 2015

Sto dvacet šest týdnů

Koupili jsme Erwínovi mini prkýnko na záchod, které ovšem při focení hnedle zasedl, takže není vůbec vidět. Vepředu je obrázek modrého autíčka a vyfasoval i volant. Teda volant - je to stará lepenka, ale je kulatá, tak je to volant. Doufáme, že by to mohlo zabrat a mohl by nám svoje potřeby začít (konečně) hlásit. Docela to funguje, tak uvidíme, jak to půjde s odstraňováním plenek dál. Zatím totiž nepomohlo vůbec nic. Ani slipy s letadly, které jsem na něj zkusila nedávno. Připomínání, domlouvání ani mírné kárání. A to jsem se uchýlila i k příslibu lízátka! Naopak jsme mu tím nátlakem způsobili trochu trauma a teď se vzteká, i když si má jít čůrnout, což mu dřív vůbec nevadilo a i si sám řekl, že potřebuje. Prostě to nejde hrotit a až přijde ta správná doba, tak to zvládne. Snad to už ale bude brzy...

16 komentářů:

  1. Znám. Zrovna zkouším trenky s traktorama z Lindexu :-) Jediný, co zatím spolehlivě funguje, je ale prkýnko na záchod se schůdkama, které mají v místním dětském klubu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň něco. Na Erwína zatím nefunguje nic. Ani ty slipy. Ani prkýnko. Ani školka. Počítám, že než se ožení, tak se to naučí, tak to zatím nijak extra nehrotím. I když už by mi nevadilo, kdyby si začal říkat... Přeju hodně štěstí s traktůrkama! :)

      Vymazat
  2. let the games begin! u nas tato oblubena drama vsetkych rodicov trvala pol roka. od prveho bezplienkoveho dna po cely tyzden bez nehody. niekedy to slo, niekedy nie. ako na hojdacke.
    uprimne, teraz si uz ani nespominam co sme vlastne tak riesili. a to sme riesili hodne =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak k bezplekovému dni jsme se ani zdaleka nepřiblížili... Ale snad to brzy přijde! :)

      Vymazat
  3. Doporučuji knížku 'Víš, co má v plínce myš". Je vtipná a nám pomohla s trénováním na jedničku. Máme 25 měsíců a třetím měsícem chodíme na mini prkýnko. Díky knížce přišlo synkovi trénování zábavné, prostě opakoval to, co dělají zvířátka v knížce :-) A všechno šlo hladce a bez přemlouvání, jen jsme si prolistovali knížku a hned si žádal nočníček sám.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že to takhle zafungovalo! My doma už taky několik poučných záchodových knížek máme, ale na použití nočníku to u Erwína zatím moc vliv nemá. A přitom já si na záchodě čtu tak ráda... :)

      Vymazat
  4. Jen se trochu divím, že ho k chození na záchod nemotivují děti ve školce, většinou dobre příklady táhnou ��. .knížka o myčce je vtipná, ale obávám se, že v tom to není. .vůbec nezoufej, urcite to hrave zvládne, až bude sám chtít, nech to na něm, ono to jednou přijde Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že už začne chtít brzy. Školka v něm totiž tu motivaci zatím nevzbudila. A to jsem na to taky spoléhala! Teď tam na něj zkoušejí stahovací plenku a až bude teplo, chystají přitvrdit, tak ho snad společně zdoláme!

      Vymazat
  5. Maly je bez plen asi od druhých narozenin...bez nehod ale asi asi až tak dva měsíce potom.Jinak na nočnik vůbec nikdy nechodil,rovnou na záchod jako maminka a táta :] Takže by prkýnko mohlo pomoct.
    Já to zase rešila jen kvůli manželovi,který to řešil hodně a mámě,která malého,ale hlavně mě pořád otravovala už snad od jeho roku.Minulé léto jsem ho teda nechala běhat venku nahatého,to mu byl rok a půl (jsou z Erwínem týden od sebe :p) a vůůůůůůůůůbec to nepochopil :D Až na Vánoce....a jinak jsem mu měnila trenýrky snad 10krát denně než se to povedlo :D Pak si začal sám říkat...ale jenom mně,neboť ostatní ho tím svým :Nechceš čůrat ??? jednou za hodinu akorát obtěžovali !No a pak pomohla školka :p Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, musela jsem se smát, jak jsi to pěkně popsala. Všichni tě prudí, ale když chudák dítě potřebuje čůrat, tak je to najednou otravuje... Já jsem to loni v létě na Erwína taky zkoušela a nic. A pořád nic. Ale taky to spíš řeší babičky. Obě se nás na to ptají snad už od osmého měsíce. Já si ale říkám, že třeba v mluvení si vede moc dobře, tak holt se zase musí někde zbrzdit.

      Vymazat
    2. No jo...a ty příběhy..když si měla rok,bylas bez plen,uměla si mluvit,spala jsi celou noc....manžel dokonce od 8 měsíců na nočníku..to malý ještě ani sám neseděl (teda,pokud bych ho na rady babiček od 4 měsíců nechtěla dávat sedět :D) A největší diskuze způsobovalo moje kojení do dvou let....ne,že bych byla militantní dojička :p,ale když on je takový mazlík...to bylo třeba pro mojí mamku která mi od půl roku říkala,že už dost úplně nepochopitelné
      Já jsem si říkala,že je to fakt jedno s tím čůráním...na bobek chodil sám snad od 22 měsíců...nesnášel špinavou plenu na zadku.Ale tím pádem jsem nechápala,že si ji klidně pročůrá a ani mu to neva :D Teď ale fakt od února snad dvakrát nehoda,kdy se zapoměl u hraní.Chce to trpělivost...tohle léto to určitě dáte.

      Vymazat
  6. Pokud člověk konec plínek nemusí z nějakého důvodu uspíšit, doporučuju prostě počkat, až to tomu malému docvakne samo. Třeba pro naši Františku plínky nebyly vůbec žádné téma, prostě jí to bylo šumák. Samozřejmě, že jsme to zkoušeli. Ale myslím, že když během jednoho dne dítě převlékáte po osmé, je to už stres pro obě strany. A asi to za to nestojí - nebo možná někomu jo, ale my to prostě zase na nějakou dobu nechali být. A pak to najednou, ve dvou a třičtvrtě roku, bylo ze dne na den. Prostě hned a samo. Ale musela to Františka sama chtít - byla to její vlastní motivace, ne naše... :-) Jo a taky už jsem s druhým dítětem byla mnohem klidnější, věděla jsem, že to nakonec vyjde. :-) Trpělivost, Erwín má svoji hlavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to taky cítím. Zatím mi ty plínky nijak extra nevadi, i když to samozřejmě leze do peněz. Občas to zkusím, ale když vidím, že to nenese ovoce, tak nás tím nechci moc trápit. V pravou chvíli na to přijde sám.

      Vymazat
  7. Taky jsme chtěli (no asi teda hlavně já) začít odplenkovávat. Dcera má skoro 20 měsíců, jednou jedinkrát se vyčurala do nočníku, většinou si ale čůrne někde vedle. Ale plenky u nás zatím jedou. Teď jsem si dala pauzu. Myslím, že na to zatím nemá. Neumí si říct. Umí teda říct "čurů", ale někdy je to, že se chce, jindy, že to proběhlo, jindy jen tak, protože to tak krásně srandovně zní... V září se nám narodí druhé miminko, to bude mít dcera dva roky a chtěla bych už kupovat jen jedny plenky :) Snad se něco zlomí a zadaří se. Držím palce všem čekatelům :) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, přeju hodně štěstí! Chápu, že s druhým miminkem na cestě už je to trochu urgentnější. Já tomu zatím nechávám volný průběh a tajně doufám, že si na to přijde sám a pak to prostě už půjde hladce...

      Vymazat
  8. Taky pridam trosku do plenkoveho mlyna .)) Junior je letni dite, ve dvou letech jsme koupili trenky a nejak to dva tri mesice slo, chodil na normalni zachod, ze zacatku s malym prkynkem, pak spis bez. s prichodem podzimu se pocural i pet krat za den (obzvlaste vylety byly o nervy, kdyz to zaclo - proste mam ssebou dvoje obeceni a doma uz se pocural jednou, a pak jeste jednou po prijezdu.. takze jsem rezigovala a nasadila na zimu zas plinky. na jare jsme davali jen na spani pres den a na noc a s prichodem tretich narozenin stacilo, aby se vecer vycural pred koupanim a rano po probuzeni a dobre. ted bude mit ctyri a ma za sebou par epizod s pokakanyma trenkama treba v hlidacim detskem koutku, kde se proste stydi te cizi tete rict :/ a jeste se nemuzu dockat uceni samostaneho utirani zadecku, uu .. ale jinak dobry, taky jsem byla po tom suchem lete na nervy, kdyz zacly zas plinky, ale.. vyrostl z roho, uf! takze verim, ze i erwinek to da!!

    OdpovědětVymazat