sobota 18. března 2017

Sustainable Fashion Day vol. 4 / Fotoreport

Pokud sledujete můj Face nebo Instagram možná už jste zahlédli rychlý fotoreport ze Sustainable Fashion Day, který se tento víkend koná ve Vnitroblocku. Zkusím vás tam teď tímhle článkem nalákat k zítřejší návštěvě, protože podle mě nemůžete odejít zklamané. Já odešla vizuálně okouzlena a intelektuálně stimulována i když jsem si koupila jen jednu jedinou malinkou věc. A že těch lákadel bylo! Mezi moje největší pokušitele k nákupům dlouhodobě patří Nila. V tuhle chvíli mě kromě bytových doplňků nejvíc svádí jejich sandály Hasbeens a anglická přírodní kosmetika Nathalie Bond Organics.
Mým asi největším dnešním objevem byl brněnský Object concept store. Zakladatelky Jana a Daniela mají vytříbený vkus a cit pro krásno. Navíc jsou třeskutě milé a vtipné! U jejich stánku jsem spolu s módní návrhářkou Hanou Frisonsovou od vedlejšího stánku stávila příjemnou čtvrhodinku.

Zamilovala jsem se tu totiž do trochu pánské (a podle mě velmi) sexy vůně s tóny bergamotu a hřebíčku, kterou jsem nechávala během konverzace rozvinout na zápěstí. Bohužel mi teď moje finanční situace nedovoluje si moc vyhazovat z kopýtka, tak jsem si jako příslib lepších zítřků za stovku aspoň dopřála malou miniaturu. (Holky, jestli to čtete, jste nejlepší a chtěla bych vás v Praze - a to nejsem žádný pragocentrista!) 

Samozřejmě tu najdete spoustu zajímavých značek, které upcyklují nebo recyklují oblečení. Mezi průkopníky u nás patří WIN WIN, který se téhle akce účastní už od úplného počátku. 

Z autorské tvorby mě nejvíc zaujaly košilové šaty od značek Cila a Dezén. Jsou hned vedle sebe a bohužel se mi nepodařilo je kloudněji vyfotit. Rozhodně se ale u jejich stánků stavte. U Cily se můžete sladit s dcerkou a z Dezénu si zase domů můžete odnést parádní polštář nebo látku na spíchnutí čehokoliv.

A když už jsme u dětí, objevila jsem tu malé olomoucké krejčovské studio APOLO, které se dalo na recyklování a tvorbu dětského oblečení. Kromě fešných čepiček tu najdete i parádní oboustranné šatičky s kapsami nebo veselé a praktické tašky na kočárek.

U stejného stánku si můžete prohlídnout i miminkovské látkové hračky Kippins, které prodávají Ecobuddies. Dětské věci najdete ale třeba i u stánku Chriss Pola a Garden Carrier.

Z kosmetiky můžete na téhle akci u různých prodejců otestovat hned několik českých značek přírodní kosmetiky. Já jsem zajásala nad novou svíčkou Miluji od Jagaia, od které mám několik olejů. Tajně teď toužím po propolisovém balzámu na rty od Onest a pleťovou péči, kterou společně vytvořila značka Odivi s Nobilis tilia.

Pokud se vyžíváte v papírových doplňcích, stavte se u papidu

Najdete tu toho ale mnohem, mnohem víc! Vynechala jsem třeba tašky, boty a spoustu dalších zajímavých značek oblečení. Kromě toho tu na vás zítra čekají ještě tři workshopy a pásmo filmů s udržitelnou tematikou. A když vám z těch podnětů vyhládne, stavte se u Hummus Princess nebo si dejte kafe a koláč v domovské kavárně Vnitroblocku. Tak co? Nalákala jsem vás? 
---
Celý seznam prodejců a kompletní program najdete na webu Sustainable Fashion Days tady.

Žádné komentáře:

Okomentovat