čtvrtek 10. ledna 2019

Dětský pokojíček v novém / Fotky & První návrhy

Ve chvíli, kdy jsme se koncem roku rozhodli, že odpískáme plán nový dům, jsem se na náš byt začala dívat jinýma očima. Na rok jsme totiž pozastavili veškeré úpravy a vylepšování, protože se přeci stejně budeme výhledově stěhovat. Teď na mě všechny ty nedodělky vyskakují. A rozhodla jsem se, že začneme upgradem dětského pokojíčku, protože podle nás s Typoškou nastal čas oba trpaslíky hezky sestěhovat a občas si zase užít večera ve dvou. Ve stejnou dobu se mi ozvala kamarádka Andrea, která se po rodičovské "dovolené" rozhodla dát v předchozí práci výpověď a věnovat se svému koníčku - který ovšem během péče o děti stvrdila studiem a založením firmy JA interiéry  A tak se sešlo příjemné s užitečným, pozvala jsem Andreu na kafe a poprosila ji o radu, jak by se dalo to naše dětské království trošku zútulnit. Pokud vás to zajímá, v článku najdete několik fotek stávajícího stavu a potom její návrhy.

V tuto chvíli pokojíčku vévodí krásná domečková postýkla od ByLucky, která ale slouží spíš k hraní, něž ke spaní, Adélčina pidipostýlka, která už potřebuje výměnu, a policová knihovna na hračky a knížky. Pokoj zdobí hlavně Typoškova výmalba, barevný kobereček, který jsem koupila na Bonami, mapa světa od Lékařů bez hranic a plakát Noemovi archy, který hlídá tchýnin jazyk po dědovi a moje oblíbená opička z dětství Kačaba. U oken máme široký parapet, který slouží jako druhá knihovna a polička na hračky - jednak je to praktické využití toho místa a taky všechny ty věci slouží jako bezpečnostní pojistka pro případ, že by Erwína napadlo otvírat okno a dívat se ven.

Celkově je pokojíček pojmutý minimalisticky, protože tak je mi to blízké, ale i tak už by nějakou větší výzdobu snesl. Kromě pokojíčku, mají děti ještě v obýváku hrací kout s vlastním kobercem, (vele)košíkem Dupla a knihovničkou. Docela dlouho tam oba trávili nejvíc času, protože chtěli být blízko nás, poslední dobou se ale přesouvají do svého pokojíčku a časem se tedy i tento jejich hrací koutek přesune kompletně tam. Andrea mě nejdřív pořádně vyzpovídala a dohodly jsme se, že by bylo nejlepší pro nás vymyslet dvě varianty - jednu přechodovou a jednu konečnou, kterou realizujeme v době, kdy budou oba potřebovat svůj vlastní pracovní stůl.


Tady vidíte její návrh 1. fáze pokojíčku. Bude potřeba vyměnit postel - shodly jsme se nějaké s s přídavnou šuplíkovou postelí pro návštěvy (a uspávání), skříň a pracovní místo se stolkem. K tomu pár košů na hračky, poliček na knížky a hlavně krásná tapeta s mapou světa.

I když jsem si pokojíček vlastně takhle nějak představovala, je fajn na návrzích vidět, že to bude fungovat (nemám na tyhle věci totiž moc představivost). Z pohledu shora je zřejmé, že se navíc dá ten koberec z obýváku do dětského pokoje krásně přesunout a tím vznikne nový hrací koutek.

Andrea nám dodala i nákres pokoje...

...a "mood board" s návrhy nábytku a  doporučením "pořídit nábytek v bílé barvě, max. s akcentem světlého dřeva ladícího s podlahou. Výraznou starou šatní skříň a tapetu na stěně proti oknu."

V další fázi potom navrhuje dětem pořídit palandu a tím uvolnit jednu stěnu. Návrhů nám udělala víc, já vám ukážu pouze jeden. Ačkoliv máme obě k palandám výhrady, vypadá to, že se bez ní v našem docela úzkém pokoji asi neobejdeme. Jedno z řešení je nechat udělat palandu na míru a použít k tomu postel, kterou koupíme v první fázi. Erwín je z představy spaní na palandě nadšený, ale zároveň se ještě nechce vzdát domečku, i proto zatím změnu pokojíčku rozfázujeme.

Takhle by pak pokojíček vypadal shora. Za sebe si říkám, že děti možná budou časem potřebovat i větší skříň, tak možná místo schodovité palandy pořídíme tu skladnější s žebříčkem a na stěnu proti ní ji umístíme.

Tady jsou zase návrhy na nákupy (v separátním mailu jsem od ní dostala i linky na všechny produkty). Z návrhů jsem nadšená, protože se ukázalo, že dětský pokojíček není zas tak úzký a nepraktický, jak jsem si dlouho myslela. Tak a teď se ještě pustit do realizace...
---
Co vy? Máte dětské pokojíčky jako ze škatulky nebo jsou taky tak trochu vaším černým svědomím? A líbí se vám naše návrhy? Pokud ano, více o Andree a její práci najdete na webové stránce JA interiéry a jejím Facebooku.

23 komentářů:

  1. Malou predelavku detskeho pokojicku budeme letos asi taky resit. U nas hlavne chybi nejaka vhodna vyzdoba na stenach, a asi se necham ispirovat puntiky od Rosy Mitnik. Oba dva navrhy pokojicku se mi moc libi a stejnou opici mam doma taky! Mame ji dokonce dvakrat, protoze mladsi segra musela mit to co ja:-) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, u nás výzdoba taky vázne. Puntíky jsou super, taky přemýšlím na něčím takovým. Ta tapeta se mi hrozně líbí, ale trochu se bojím kreativity obyvatel toho pokojíčku... A je vtipný, že někdo ještě tuhle opice doma taky má. Přesně si pamatuju, kdy jsem jí dostala. Vybrala jsem si jí sama v Dětském domě (po té, co mamka prošla všechny hračkárny v okolí a šly jsme vlastně na jistotu). Milovala jsem ji úplně nejvíc ze všech hraček (i z mnoha lidí). Později se mnou byla i v New Yorku. :)

      Vymazat
  2. Máme malý pokoj a nacpat tam musíme obě děti včetně oblečení 😀 takže inspirace bude opravdu potřeba. Líbí se mi ty schůdky, ale už vidím, jak mi z nich rozespalé děti ráno padají a nebo z nich přes den skáčou dolů. To by sousedka nedala 😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme byli nedávno s Erwínem na návštěvě u kamaráda, který palandu má, kluci skákali rovnou z ní. Takže schůdky nebo žebříček tam podle mě budeme mít stejně jenom na ozdou... :) (Pod náma naštěstí bydlí rodina s dětma, tak snad budou mít pochopení!)

      Vymazat
  3. Pekne! Diky za inspiraci. Taky budeme resit uzky pokojicek pro 2 deti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Vyrostla jsem v domku s poměrně velkým dětsým pokojíčkem, tak jsem si dlouho myslela, že tenhle je hrozně malej. Andrea mě ale vyvedla z omylu (viděla i menší) a navíc tam dostala všechno, co je potřeba. Tak snad se nám (i tobě) ta přeměna povede.

      Vymazat
  4. máme to taky s palandami, od firmy Gazel jsou to vlastne takove stavebnice, a vse na sebe pasuje, takze si urcite vysku palandy, kdyz ji pak zrusite, zbyde vám samostatná postel atd....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Gazel je super tip!!! Poptám u nich, jestli můžem začít postelí a pak dokoupit palandové patro. (Bojím se totiž, že by Erwín zatím palandu ještě nedal.)

      Vymazat
  5. Zdravim, pokojicek pro dva prcky take prave resim. Nejdriv jsem chtela patrovou postel, ale vidim tam zasadni problem - kdo bude spat dole? Neznam nikoho, kdo by tam chtel byt. I ja, kdyz byla nekdy nekde moznost, chtela spat nahore. Dole slysis kazde pohnuti space nad sebou a tvou postel pouziva kazda navsteva k sezeni (vcetne navstev sourozence). To by me obzvlast stvalo, perinac nevedu. Takze nakonec jsem se rozhodla, ze kazde dite bude mit svou vyvysenou postel a pod ni prostor, ktery vyuzijeme nejdriv na hracky a pozdeji na obleceni apod.
    K navrhu na obrazku - myslim, ze rozhodne neni dobre mit svetlo zprava u pracovniho stolu - clovek si cloni (staci vyzkouset na sobe).
    Rozhodne bych stul dala podel okna. Presneji jeden po cele delce oken, nejaka pekna deska, klidne uzsi, klidne pruhledna, aby vzhledove nezahltila prostor, pod ni se vejdou dva pojizdne kontejnery se supliky, ktere vizualne oddeli pracovni mista obou deti.
    Tak at se nam to podari!
    Dekuji za zajimavy, pekny blog a zdravim z Moravskeho krasu.

    Katka

    OdpovědětVymazat
  6. Pokojíček je moc pěkný, hlavně ta postel je nádherná. My jsme synovi taky zařizovali nový pokojíček a na https://www.hmnabytek.cz/ jsme mu koupili rovnou celý pokojíčkový komplet, aby to měl hezky sladěné a jsme s pokojíčkem spokojeni.

    OdpovědětVymazat
  7. COLLINS GUZMAN FUNDINGS

    We offer a variety of Financial packages at a very low interest rate, We stand apart from other lenders because we believe in customer service, We offer the right solution to your financial needs.In general we are FINANCE COMPANY, We offer loan at 3% interest rate, Commercial loans, business loans, home loans, car loans and debt consolidation loan are available for you. Contact us for more information via E-MAIL: collinsguzmanfundings@gmail.com

    Names:
    Occupation:
    Loan Amount Needed:
    Loan Duration:
    Your Country:
    Mobile NO:
    Purpose Of Loan:
    Email Address:
    monthly income:
    Sex:
    Age:

    Thanks and best regards
    Mr Collins Guzman
    WhatsApp: +1 (786) 598-8751

    OdpovědětVymazat
  8. Vážně krásný návrh, jde vidět, že jsi nad realizací nového dětského pokoje opravdu dlouho přemýšlela. S manželem jsme si nedávno vzali úvěr na rekonstrukci dětského pokoje, a tak se na jeho přestavbu brzi taky vrhneme. Určitě se u tebe budeme inspirovat! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Pokojíček vypadá moc pěkně. Ta dětská pojistka na oknech je dobrá věc. My jsme o ní také uvažovali. Syn je hodně živý, tak mám také strach, aby si okno neotevřel. Snažím se pod okny v celém domě nic nemít, aby si k němu nemohl nějak vylézt a otevřít ho. Všechna okna se nám otevírají dovnitř a na to stejně zatím nemá sílu.

    OdpovědětVymazat
  10. Parádně zařízené. Mockrát díky za inspiraci. Já se zrovna dívám po nějaké nábytkové sestavě do dětského pokoje pro moji malou. Koukala jsem na hodně eshopů, ale zatím nejvíc mě zaujala asi tato: https://netobchodak.cz/detske-pokoje/106087-detsky-pokoj-wip-kitty-2-sonoma-svetla-bila.html Myslím, že něco takového by se do jejího pokoje hodilo perfektně.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný dětský pokojíček. Já nechávala těm našim capartíkům také dělat nový pokojíček a interiér a jeho design pro nás byl klíčový, protože děti jsou ve věku, kdy jim pokoj bez nějaké další úpravy vydrží delší dobu. Nakonec jsme to vyřešili docela zajímavě :-) Pokud má někdo zájem, zašlu foto.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, my jsme dělali nedávno také rekonstrukci, ale ne dětského pokoje, ale střechy. Takže pokud by tě zajímala nějaká firma, která zvládá rekonstrukci nebo i klidně přestavbu té stávající střechy na tu plochou, určitě se neváhej ozvat firmě plocha-strecha . Jsou opravdu kvalitní!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, pokud bys ještě sháněla nějakou výbavu do bytu, jako třeba matraci nebo tak, určitě se mrkni na tenhle odkaz . Našla jsem tam totiž docela dost dobré koberce i matrace za dobrou cenu. Takže pokud chceš ušetřit, mrkni tam

    OdpovědětVymazat
  14. To jsou tedy přenádherné vizualizace :) Také máme v plánu vybavit dětem nově pokojíček a zatím si to všechno tvoříme jen v hlavě a v záložkách na počítači. Dokonce jsme i našli nějaký fajn eshop na dětský nábytek , tak uvidíme, zda koupíme odsud, nebo úplně odjinud.

    OdpovědětVymazat
  15. Pro naše děti jsem nechala manžílka vybrat polyuretanové matrace. Zvládl to úplně na výbornou. Naše malé ratolesti si na nic nestěžují a jejich průměrná doba strávená v posteli vynaložená na usnutí je asi 7 minut. A pak už si užívají nerušeného kvalitního spánku! A my máme čas pro sebe :)

    OdpovědětVymazat
  16. No, my jsme si také nedávno v celém domě vyměňovali matrace, protože jsme zjistili, že nám je zespoda chytl takový zlořád neřád plesnivák... Nebylo to nic hrozného a bylo to teprve v počátku, takže včas jsme zareagovali... Nicméně už jsme to nechtěli znovu opakovat a tak jsme si na ty nové matrace pořídili obaly a bude pokoj :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den máte to pěkné, jestli to chápu dobře tak ta první varianta je pro mladší děti, a ta druhá pro starší? Kde jste kupovali tu postýlku ve tvaru domečku? Máme přes ně tu samou a sehnali jsme ji tady a syn 3 roky je spokojený jen stejnak pořád usíná s náma a pak ho vždycky přenesem když usne.

    OdpovědětVymazat
  18. To jste zařídili moc pěkně, tak ať se tam dobře spí i hraje :) Taky jsme renovovali dětský pokojík, ale zatím nám chybí ještě nějaký nábytek, tak je to trochu prázdné :)

    OdpovědětVymazat