pátek 21. února 2014

Erwín ostrovid

Možná jste si všimli, že na některých fotkách to vypadá, jako by Erwín šilhal. Pro jistotu jsem si chtěla ověřit, že mu nic není. Paní doktorka mi nikoho nijak zvlášť nedoporučila, tak jsem rozhodila sítě mezi kamarádkami a nejlépe mi z toho vyšla Mgr. Martina Hamplová, která působí v zařízení s legračním názvem ORTOPTIKA Dr.Očka.

Sídlí v pasáži kina Světozor a pro děti to tam mají opravdu krásně uzpůsobené. Před vyšetřením se můžou malí pacienti zabavit v příjemné čekárně s dětským koutkem a když přijdou na řadu, ani si nevšimnou, že je někdo vyšetřuje. Erwín mi celou dobu seděl na klíně a paní ortoptička (?) mu nejdřív mířila na očička takovou barevnou "pistolkou" a pak mu před nimi mávala tužkou se svítící bambulí. Zjistila tak kvalitu zraku i další ukazatele, které mi vysvětlila. Erwín je naštěstí v pořádku. Děti prý mívají širší kořen nosu a oko jim "zalézá" do kožní řasy, což opticky vypadá jako šilhání. I tak jsem ráda, že jsem tam byla. A asi se budu vracet na pravidelné kontroly. Na zdi jim totiž visí varovná cedulka, že každé 12. dítě má nezjištěnou vadu zraku. Více informací a otvírací hodiny najdete tady. Řešíte zrak svých dětí nebo vám stačilo ujištění v porodnici nebo při první prohlídce, že je vše v pořádku? 

4 komentáře:

  1. Tak silhani u Erwina jsem si nikdy nevsimla :-) ale lepsi to proverit, nez nejak zanedbat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na některých fotkách mu trochu ujíždí očičko. Mamka říkala, že jsme měli praprababičku, která s tím měla problém, tak jsem si chtěla ověřit, že má Erwín oči v pořádku. Ta ordinace je opravdu moc hezká a všichni, kdo tam pracují jsou moc příjemní a k dětem vlídní..

      Vymazat
  2. Já to neřeším u svého dítěte, ale u sebe, neboť na některých fotkách ujíždí očičko mně! :-)

    OdpovědětVymazat