čtvrtek 24. dubna 2014

Rockový burger

Nedávno jsme s Typoškou pod vlivem sledování jednoho amerického seriálu dostali hroznou chuť na hamburger. Obrátila jsem se tedy opět na hamburgerský žebříček, který každoročně pro Expets.cz sepisuje Brewsta. Předpokládám, že je Amík a komu jinému bych měla v hodnocení hamburgrů důvěřovat? Pečlivě jsem jeho výběr pročetla, do rovnice započítala jednu nemasožroutku a jednoho Erwína a vyšlo mi z toho Hard Rock Cafe, které se u něj umístilo na pěkném sedmém místě.

Sídlí v domě U Rotta, kde kdysi býval slavný obchoďák a zabírá tři patra o celkové rozloze 1900 metrů čtverečních. Interiéru vévodí osvětlení ve tvaru elektrické kytary a rocková výzdoba. I když jste ve středu staré Prahy, brzy si tu budete připadat jak v Americe. Jídlo, hudba a hlavně bezchybný servis.

Jak už jsem zmínila, zázemí pro návštěvu s Erwínem bylo podmínkou téhle nedělní hamburgerové výpravy. Erwín vyfasoval pěkné rozkládací menu, kde jsou pro děti připraveny úkoly na zabavení během čekání. Dostal k němu čtyři voskovky, ale jelikož se mu víc líbila dospělácká propiska, dostal od servírky i tu. Co se týče nemasožroutů, výběr je taky slušný. Kromě vegetariánského hamburgru, který byl snad nejlepší, co jsem kdy jedla, vám bez masa připraví jakoukoliv hamburgrovou variantu z menu. Pokud nemáte na hamburger chuť, můžete si dát vegetariánské fajitas. Saláty mají bohužel jenom s masem, ale vsadím se, že vám ho udělají i bez něj. Na celé menu se můžete podívat tady.

Takhle vypadá dětské menu. Pokud chcete dětem představit, jak chutná Amerika, lepší místo v Praze asi nenajdete. Vítám, že mezi přílohami je i velký výběr zeleniny, což se skoro nikde jinde nevidí. O víkendu navíc ke každému hlavnímu jídlu dostanete jedno dětské zdarma.

Hard Rock Cafe Prague
Adresa: Dům U Rotta, Malé náměstí 3, Praha 1
Bezbariérový vstup: ano
Dětský koutek: Ano, ale cedulky jsem si všimla až při odchodu, tak jsem ho neviděla.
Dětské menu: ano, výběr osmi jídel včetně salátu a čtyř převážně zdravých příloh
Dětské židličky: ano
Přebalovací pult: ne
Místo na kočárek: ano
Klady: Z jídla i obsluhy jsme byli nadšení. Ostatně už předběžný telefonický rozhovor napověděl, že to tu mají se zaměstnanci domluvené trochu jinak, než to obvykle v českých podnicích bývá. Než nám přinesli jídlo, zastavilo se u nás hned několik obsluhujících, kteří se přišli zeptat, jestli něco nepotřebujeme nebo si jenom zalaškovat s Erwínem, kterému tahle pozornost dělala náramně dobře.
Zápory: Nerada podporuji jídelní řetězce, kde bývá uniformní prostředí. Ceny taky nejsou úplně nízké (pivo za 70!), ale když sem vemete děti o víkendu, za jejich jídlo ani pití nebudete platit. Na webu ovšem tahle informace ani jakákoliv jiná zmínka o zázemí pro děti není.
---
Další recenze podniků, které můžete navštívit s dětmi, najdete tady.

6 komentářů:

  1. Budeme mít s manželem třetí výročí svatby... Tak že bychom zašli sem? Dobrý tip, díky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, umím si představit romantičtější místa... ale pokud si chcete udělat "výlet do Ameriky", tak je to tam super.

      Vymazat
  2. To zní hezky, až budem s pidižvínou někdy ve městě, budu o tom silně uvažovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to sice úplně nejlevnější záležitost, ale jednou za čas to rozhodně stojí za to.

      Vymazat