středa 2. dubna 2014

TO CHCI! / LETNÍ BYT


Strávili jsme teď několik dní u babí s dědou v mém rodném domě. Je spíš domek, dalo by se říct, že i domeček, ale má zahradu a kolem je spousta příležitostí k jarním a letním radovánkám v přírodě. Dům jsem nikdy nechtěla. Vzhledem k tomu, že jsem v jednom vyrostla, vím, kolik jeho údržba stojí práce. Navíc jsem tělem i duší městský člověk a život bez kaváren si neumím představit. Po téhle návštěvě jsem ale zatoužila po letním bytě. V mé představě má velkou jídelnu s oknem do zahrady... Co vy? Bydlíte v přírodě nebo ve městě? A vyhovuje vám to?

13 komentářů:

  1. Ja jsem sice kavarensky povalec, ale zivot ve svem dome miluji. My mame taky prave proskleny obyvak do zahrady a me hrozne uklidnuje to souziti s prirodou. A maleho muzu vypustit na zahradu a nemusim se o nej bat.
    Kazdopadne vylety pak vzdycky konci nekde v kavarne v cilizaci, abych si ten klid trochu kompenzovala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si prostě neumím představit žít v domě. Asi to souvisí s tím, že si prostě pořád nepřipadám dostatečně dospělá. Zní to krásně, ale dům by mi asi po pár letech spadl na hlavu... Prosklený obývák do zahrady zní ale opravdu krásně!

      Vymazat
  2. mám to úplně stejně. sice jsme uvažovali o domečku kvůli zahradě, ale na úklid mi stačí byt. a tak jsme si koupili byt. je to byt mých snů a letní sídlo je nedaleká chalupa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme poměrně malý byt, ale i tak je docela práce ho udržet v cajku. Obzvlášť když mi v patách slídí malý lump, který moje snahy o udržení pořádku sabotuje... Chalupa zní báječně. Obzvlášť v létě.

      Vymazat
  3. Preferuji kombinaci obojího! - tedy přírodu ve městě. Drahocenní rodiče postavili před mým narozením dům. Tři patra, tři byty, tři generace = pořádný blázinec. Co by kamenem dohodil od lesa, půl hodinky od kavárny. Jeden čas jsem bydlela ve Vinohradském bytě. Tajně toužím po tom, si jeden úplně malý, ale můj, pořídit i v budoucnu. Na tvoření, na posezení s kamarádkou když omrzí i poslední kavárna, s velkým slunným oknem do ulice, vysokými stropy a knihovnou (která zvolna, ale jistě, přerůstá aktuální kapacitu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový byt bych taky brala! A o přerůstající knihovně bych mohla vyprávět... :)

      Vymazat
  4. Po několikerém stěhování jsme se s manželem shodli na bydlení v Praze v bytě a o víkendech objíždíme "naše" domy na venkově - tj. jednu babičku, jednu chalupu a jednu chatu... Takže si užíváme obojího. Rozhodující pro nás je co nejkratší čas strávený každodenní dopravou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme podobný plán. Jen bez té chaty. Mít prarodiče s domy a zahradami je veliká výhoda. Nemáme auto, takže bychom jinde než v Praze skoro ani bydlet nemohli.

      Vymazat
  5. My bydlíme v domě, obrovská kuchyň s výhledem do zahrady... :). Občas mi je trochu smutno, že se nepotkávám s lidma tak často, jak bych třeba chtěla, kamarádi jsou z ruky. Ale celkově jsem tu spokojená, hodně místa pro děti doma i venku, možnost být na vzduchu, procházky v lese. Občas si do města zajedu, zajít si na výstavu nebo na oběd, a jsem z toho pak pěkně unavená a ráda se vracím na naši samotu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Kdysi jsem jednu zimu strávila v Krkonoších a při návštěvách Prahy jsem se vždyzky těšila zpátky do ticha. Nedovedu si ale představit, že bych se měla starat o dům. Přes hlavu mi občas přerůstá i ten náš byteček... :)

      Vymazat
  6. Chystám se stěhovat z Brna do Prahy. Bude to změna. Doteď jsem bydlela v malém domku na kraji Brna a teď budu v bytovce na kraji Prahy. Jsem zvědavá, jak to dopadne, ale docela se těším :) Pro ukázku: http://www.kotihostivar.cz/fotogalerie-novych-bytu-hostivar/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc držím palce, aby přesun proběhl hladce! Ty byty nevypadají vůbec špatně a Hostivař není od přírody daleko. Snad se ti tam bude líbit.

      Vymazat
  7. To je nádhera, úplně jsem nad tou fotkou zasnila. Evokuje mi tolik příjemných pocitu, jak interiér, tak ten exteriér domku. Děkuji za takové přenesení na příjemné místo :) Já mám taky sen, a to bydlet v nějaké takové rezidenci v okrajové části Prahy. Protože tam je to půl na půl, život ve velkoměstě i mimo něj.

    OdpovědětVymazat