úterý 30. září 2014

Malý objevitel

Erwín má za sebou víkend plný objevování. V sobotu jsme se nechali zlákat Dny polské kuchyně a kultury na trzích na Jiřáku, kde jsme převážně na schodech před kostelem vytuhli na několik hodin. Společnost nám dělala teta Mariana, její Ari a Joni, kamarád Martin, který šel náhodou kolem, a dobrá polská muzika. Plynule jsme pak přešli na Vinobraní na Grébovce, kde jsme usoudili, že s kočárama nemáme šanci a zakotvili v Kafé Kakao. V sobotu dopoledne jsme Erwína poprvé vzali do Technického muzea na auta, vlaky a letadla.

Byl to veliký zážitek a ještě při usínání vyjmenovával, co všechno viděl. Nejvíc ho zaujal samozřejmě vlak, motorka a hasiči.

Všechno proběhlo hladce, dokud jsme se s myslí zatmělou hladem nerozhodli, že v muzeu zůstanem i na jídlo. Erwín tu měl nejnezdravější jídlo svého dosavadního života. Poprvé ochutnal kečup, z kterého mu zbyly alergické šrámy na tváři. Příště musíme při podobných výpravách myslet na školkou pozměněný rytmus a vzít si sebou sváču, protože smaženýma nugetkama s hranolkama ho teda krmit opravdu nechci.


Víkend jsme si prodloužili pondělní návštěvou zoo. Ještě, že máme permici, protože jít s takhle malým dítětem do zoo se většinou mine účinkem. Gorily byly super. Chvíli na ně vzrušeně ukazoval a volal máma a táta, ale daleko víc ho zaujala dřevěná gorila před vchodem. Chvíli vydržel pozorovat ve vodě hada a platýse, obrovského ptáka kousek od tapíra, tygra, makaka a horské kozy. Úplně vedle byl ale z lanovky a dost oplakal, že se nemůže projet v miniaturní tramvaji.

Nakonec jsem ho obměkčila tím, že jsme si šli pohladit kozy, pohonit slepice a prohlídnout holuby a husy.

No a při prohlídce místní mapky ho nejvíc zaujalo parkoviště... Prostě malej chlápek! Jak jste se o víkendu měli vy?

4 komentáře:

  1. priznam se, ze jsem byla z technickeho muzea zklamana, pro tak male deti neni uzpusobene, kdyz si na nic nemuzou sahnout a muzou jen koukat, Matous to nesl tezce:) je skoda ze po tak nakladne rekonstrukci neudelali nejakou interaktivni expozici. Jinak na zoo je nej prave ta miniaturni tramvaj:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme se tam byli podívat po rekonstrukci poprvé, měla jsem stejný dojem. Teď už jsme tam šli s tím, že to tak holt je a že omrknem jenom hlavní halu a půjdem. Navíc jsme využili zlevněného vstupného - za plnou cenu by to byly fakt vyhozené peníze.

      Vymazat
  2. mile damy, na technicke muzem s velkym T si vas dovolim pozvat do ostravske U6 v oblasti dolnich vitkovic - tady se saha na vsechno. od tkalcovskeho stavu, pres mini frezky, po trenazery z autoskoly ala favorit, embecka, letadla, motorky s doplnenymi houpacimi vzpruhami (jako houpaci kun, jen je to nejaka stara jawa nebo cezeta .)), maketa vlaku, autobusu, PONORKA a spoustu dalsich veci. s krystofem jsem poprve byla v necelych 2,5 letech, zazitek z toho mel uz tehdy, i kdyz pani rikala, ze takove mrne tam jeste nemeli. a ted vedl otevreli novy Velky svet techniky, kde je pro deti 2-6 cely detsky svet - a to je pecka, uz mame naplanovanou druhou navstevu .)) bohuzel pro prazaky z ruky, ale technicke muzeum na letne nas tim padem taky moc neoslovilo - po navsteve U6 je nesahaci varianta nepochopitelna ,))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to je super tip!!! Až Erwín poporoste, jedem do Ostravy! Díky.

      Vymazat