úterý 10. února 2015

Sto čtrnáct týdnů

Erwín a jeho sbírka DVD. Není jich naštěstí moc a všechny jsme zatím dostali od někoho darem. Největší radost máme z Krtečka, protože toho si majitelé práv chrání a na YouTube, které je primárním zdrojem naší televizní zábavy, mažou. Oblíbili jsme si příběh o tom, jak Krtek boural s autíčkem. Vůbec si ten díl z dětství nepamatuju, ale když jsem učila Erwína opatrnosti při přecházení, tak se mi dost hodil. Jinak z českých pohádek má nejraději Maxipsa Fíka, Pejska a kočičku, Potkali se u Kolína, Štaflíka a špagetku a Kluky kočičičí (ale spíš se mu líbí úvodní písnička, než samotné příběhy). Naopak se mu zatím nelíbí Káťa a Škubánek, které jsem jako dítě milovala. Občas si vyžádá Mickeyho klubík, z čehož rostu, nebo Červený traktůrek. Pořád u nás ale nejvíc frčí Pepa, Máša a nově Nu, pogodi! a Šmoulové. Trochu překvapivě nám YoutTube vygeneroval malajsijský kreslený seriál Upin Ipin, který je o dvou klucích, kterým Erwín říká Adámkové. Je to zajímavý vhled do jiné kultury, ale na druhou stranu si říkám, jestli se mu z těch různých jazyků nezavaří hlavička. Kromě pohádek ještě pravidelně vyžaduje několik kompilací videí s anglickými písničkami. Nejvíc asi Mother Goose Club! a Our Top Silly Songs for Kids od Super Simple Learning. Vždycky řekne, že chce "íja íja ou" (z Old Mac Donald Had a Farm). A večer si pak v postýlce prozpěvuje: "Tinkle, tinkle, litle star, hau i vandr vot ju are."
---
S Erwínem jsme marodili, tak je v domácím mundůrku. Nové tepláky z H&M a tričku z Gapu má od maminky.

6 komentářů:

  1. Nase Zuzu 26mesicu ma nejradsi Pata a Mata, Timmy Time, Bolka a Lolka, Mouk a taky Zizalaky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Pata a Mata ma taky rad, i kdyz jsme si je dlouho nepousteli. Rika jim panove. Timmy Time nedavam ja. Driv jsme se koukali na Ovecku Shaun, ale taky upadl v zapomneni. Lolek a Bolek ho moc nezaujali, ale dlouho jsem to nezkousela. Treba by se mu uz libili. Mouk a Zizalky neznam. Zkusim. Diky!

      Vymazat
  2. Prcek má rád i Včelí medvídky, Pingu, Makovou panenku a z nových večerníčků Bertu a ufo. Doporučuju!

    OdpovědětVymazat
  3. tak u nas je oblibeny maxipes fik a kata a skubanek, nejspis kvuli pejskum. prasato peppa je se nam take moc libi, beru ho i jako dobrou vyuku cestiny pro nejmensi :-) .a vlastne auticko s cervenym srdcem je take top. jinak se snazim, aby jsme se divali na youtube jen tak kazdy treti den a vzdy jen jednu dve pohadky.
    mejte se:-)
    mia

    OdpovědětVymazat
  4. Já si ten díl, kde má Krtek autonehodu, taky z dětství nepamatuju. Podle mě jsou to díly, které byly vytvořeny později, když už se naše generace na Krtka nedívala. Poprvé mě to docela šokovalo, jak je v bezvědomí a jede pro něj sanitka... A taky teď s odstupem jinak vnímám ten dlouhý díl, jak si šije kalhoty. Přijde mi to takové proletářské :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hello!
    We're glad to hear that Erwín enjoys our videos. Thanks for watching and singing with us. :)
    Sending you greetings from Seattle, USA.

    OdpovědětVymazat