čtvrtek 10. prosince 2015

Chanukah hu chag tov...



...aneb Chanuka je skvělý svátek. Dneska jsme přesně v půlce osmidenního slavení a zatím si ho moc užíváme. Školka končí o trochu dřív společným zapalováním svíček. Doma na nás čeká tahle milá povinnost znovu, potom nás Erwín popožene k rozbalování dárků, které jsou přichystané na nazdobeném stole. Trvá na tom, že si je otevře(me) na piknikové dece. Nevím, jak ho to napadlo, ale je to super. Sedíme na zemi, on všechno rozbalí, důkladně prozkoumá a pak si hrajeme. Typoška mezitím udělá večeři. Po ní si zase pohrajeme a pak už je čas vlízt si do postele s hezkou knížku. Co se týče jídla, první den jsme předpisově posnídali koblihy a máme za sebou i jednu sebevražednou bramborákovou misi. Dneska je ve školce chanuková besídka a já opravdu upřímně doufám, že z těch smažených jídel neexploduju. Ale tradice je tradice, co se dá dělat!
---
Pokud se vám líbí hvězdičky z úvodní fotky, můžete si je pořídit u Ahoj-2012 na Fleru zde

4 komentáře:

  1. Jee, to by mě zajímalo ještě mnohem víc! O židovských svátcích toho moc nevím, ale připadají mi nějak podvědomě takové krásné a prosté a příjemné :) Těším se na další článek, jsem tu poprvé a určitě ne naposledy! Přeji krásnou Chanuku (říká se to vůbec?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barb, díky (i když opožděně) za první návštěvu a za přání - ano říká se to. :) Taky mám židovské svátky ráda. Dávají roku hezký rytmus a každý z nich umožňuje, aby se člověk v nějaké oblasti zamyslel a posunul. Taky jsou skoro vždycky spojené s nějakými dobrými skutky a charitou, což je pro mě ve výchově docela zásadní téma. Měj se hezky a budu se těšit na další návštěvy!

      Vymazat
  2. tady je nějak dlouho ticho..

    OdpovědětVymazat