neděle 6. prosince 2015

Knihou k toleranci aneb Jak vychovat Hate Free dítě

Už odmalička se snažím Erwínovi ukázat, že svět je různorodý a vést ho k otevřenosti vůči jiným kulturám. Nemyslím si, že je to těžký úkol, protože zvídavost a přijímání jinakosti jsou dětem přirozené. S negativními postoji vůči ostatním se většinou setkají až díky jiným. Žádné velké učení tedy není třeba, nejdůležitější je jim jít příkladem. Proto s ním už od batolecího věku obrážím festivaly jako je Barevná devítka, Khamoro a Pride. A doma se snažím podpořit svou snahu o rozšiřování jeho obzorů dobrou knihou... Pro výzvu LOHAS blogger 2015 v kategorii Life jsem sestavila seznam dětských knížek pro otevřené hlavy. Celý soutěžní článek najdete ho tady.

Soutěž letos podpořila i iniciativa Hate Free Culture, na jejichž poslední kampani jsme se s Erwínem taky podíleli. Pokud vám to uniklo, fotku a můj článek najdete zde. Jsem moc ráda, že jsem mohla aspoň trochu přispět k jejich snaze zmírnit stoupající nevraživost, kterou ve společnosti vnímám a která mě děsí o mnoho víc než třeba ohrožení z terorismu.

6 komentářů:

  1. No paráda! Díky moc za tipy!
    Takový Princ & Princ se u nás určitě usídlí. :)
    Vánoce z celého světa koupím asi na příští rok, ta taky vypadá moc dobře.
    I ty knihy od Lea Lionni se mi zamlouvají, neznala jsem.
    Díky! T.

    OdpovědětVymazat
  2. Opět super článek. Díky za inspiraci. Já teď dostala pro děti knížku Svatý Mikuláš
    - Jakob Streit. Děti to zatím neocenili (jsou zatím malé na knížku bez obrázků), ale já ji "zhltla na posezení" :) A držím palce v soutěži!

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasný seznam problém je že je teď chci snad všechny...Jedinou Krásu nesmírnou se mi snad povede ještě zachránit z půdy

    OdpovědětVymazat
  4. to je skvely clanok a krasny vyber. skutocne inspirativne.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za inspiraci i za slova, že nevraživosti ve společnosti se bojíte více než terorismu. Cítím to podobně. Je neuvěřitelné, jak toto napětí cítí devíti a jedenáctileté děti. Denně se to u nás řeší...

    OdpovědětVymazat
  6. Já se teď nechci moc rouhat, ale osobně si myslím, že příliš mnoho Hate Free škodí. Znám pár mladých lidí, kteří jsou sluníčkoví. A svět se po nich vozí. Nedávno jsem s jedním řešila výpočet hypotéky, protože byl v bance a tam mu spočítali, že by na vlastní bydlení platil hrozně moc peněz. No, prostě neměl ostré lokty na to, aby si to vyjednal. Ono je totiž potřeba se občas na někoho (samozřejmě to musí být oprávněně) naštvat! :)

    OdpovědětVymazat