středa 10. února 2016

Zamilovaný víkend

Blíží se Valentýn a ze (skoro) všech blogerských i neblogerských koutů na mně vyskakují tipy na to, jak ho strávit, a čím drahou polovičku obdarovat. Normálně se mě tyhle naordinované projevy lásky moc netýkají, ale letos bych si klidně nějakou oslavu ve dvou střihla... To se mi ale nepodaří. Výměnou mě doma těší dvě krásné děti, takže si vlastně nemám na co stěžovat, ale i tak. Partnerský život je teď tak trochu na druhé (třetí?) koleji a mě se občas zasteskne po čase stráveném jenom s Typoškou. Naposledy se nám to poštěstilo loni v listopadu...




Mamka si vzala na víkend pod patronát Erwína a my tak měli čas jenom pro sebe. V sobotu ráno jsme vyrazili na brunch do Cafe Savoy (můj první osvědčený tip na Valetýnský dárek), pak na procházku, po které si Typoška odskočil na masáž, kterou ode mně dostal k narozeninám (můj druhý osvědčený tip na Valetýnský dárek). Já se mezitím brouzdala obchodama. Bez kočárku. A bez dítka. Po Typoškově masáži jsme šli vyzkoušet bahn-mi bistro v Dlouhé ulici a pak vyrazili do kina na Bonda. Celý večer jsme završili skvostou večeří v indické restauraci v Karlíně. Prostě jsme spolu strávili úžasný den jako za mlada bezdětna. Ani fotit jsme nestihli...

Nedělní ráno jsme si ještě na rozloučenou udělali pořádnou snídani, při které Typoška oprášil moji zrcadlovku. Můžu se vám tak pohchlubit nejen jeho kuchařským uměním, ale i překrásnými hrnečky z mého oblíbeného obchodu NILA (můj třetí osvědčený tip na Valetýnský dárek). 


Po těhle hrníčcích jsem toužila strašně dlouho a vždycky, když z nich piju, mám radost z toho, jak jsou krásné. Hned od první chvíle jsem je pasovala na ideální svatební dar. I když ptáčci vylétající z klícky by měli nejspíš evokovat opak. Asi je to tím, že mi připomněly Prévertovu báseň Pro tebe, má lásko. I když ta taky nekončí zrovna optimisticky Tak nevím, co ty na to, Freude?

Každopádně, my jsme se tenkrát měli bájo, jako dlouho ne, a těším se, že si to (doufejme) tak za rok dva zase zopáknem. Do té doby nám budou dělat milostnou společnot Erwín a Adélka. A tyhle krásné hrníčky... 
---
Co vy? Chystáte se nějak Valentýna slavit? 

5 komentářů:

  1. Nechystám. My to neslavíme. Teda, možná udělám něco dobrého, protože manžel většinou přijde s kytkou - chlapi v práci ho vždy "hecnou":) Kazdopadne Valentyn s detma je myslim fajn. Za par let na to budeme s laskou vzpominat a za dalsich par let si to mozna i prat, az deti "vypadnou z baraku":))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho normálně taky neslavím. A s dětmi je to samozřejmě moc fajn, jen se teď s Typoškou každý den vidíme dohromady asi tak deset minut a mě se po něm už trochu stýská... Zároveň ale oba víme, jak rychle to uteče a moc si ty naše skřítky užíváme.

      Vymazat
  2. a víš, že jsi první blog s valentýnskou inspirací, který čtu. Ale navnadila jsi mě, přemýšlím, že bychom někam ve 4 mohli, nějaký brunch s dětským koutkem... :-) Iveta

    OdpovědětVymazat
  3. Hrníčky jsou nádherný!
    My jsme na sobotní odpoledne udali Milana babičce a máme v plánu Sansho a kino Atlas. A jako dárek chystám pro manžela upéct linecký, které miluje, a letos (vlastně loni) jsem ho na Vánoce nestihla upéct. Místo hvězdiček ale budu vykrajovat srdíčka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je pěkný, když si pár dokáže udělat zamilovaný víkend kdykoliv, nejen na Valentýna. Na toho Valentýna to jde ale snadněji, všude je taková zamilovaná atmosféra. Přítel mě naposled překvapil kyticí, kterou objednal z https://www.florea.cz/ a oni mi ji poté dovezli do práce a mile mě oni i přítel překvapili.

    OdpovědětVymazat