středa 7. září 2016

Adélčiny (po)kroky / (Erwín 195) & Adélka 34

Milník střídá milník a v poslední době skoro ani nestíhám Adélčiny pokroky sledovat. Dělám si v kalendáři takové značky, kterým ale rozumím jenom já, takže si to tu pěkně všechno sepíšu. A začnu hezky odzadu. Minulý pátek (2. 9.) dostala u paní doktorky první pígo. Naštěstí jsme očkování mohli trochu odložit a komplikace si tak nepřipouštím. Taky jsme dostali zelenou s jogurtem a tak si na prvním pochutnala hned v neděli. Dostala ho s banánem a vypadá to slibně - ceny svačiněk by nám díky tomu mohly o trochu klesnout. V sobotu jsem ji celý den tahala po Praze. Mimo jiné jsme byly na Sustainable Fashion Day, kde jsem si koupila i jedno krásně vonící mýdlo. Nechala jsem ho položené na posteli a milá Adélka si pro něj rozhodla dojít. Udělala tak svoje první kroky! Nemyslím si, že se mi tu brzy začně procházet, ale když něco hodně chce, už ví, jak na to. Poprvé se totiž postavila jen pár dní před tím - v úterý 30. srpna. Doteď ještě úplně neví, jak se ze stoje zase dostat na čtyři, ale zkouší to. Poprvé se postavila v postýlce. Žbrdilky pro ní byly novinka a celkem rychle přišla na to, jak se díky nim na stojáka vyšplhat. V postýlce poprvé spala až 26. srpna. Ten den s námi taky poprvé seděla u šábesové večeře u stolu. Žužlala spokojeně chalu a dělalo jí radost, že je v centru dění. Pozornost jí vůbec dělá dobře. Stejně jako Erwín je nadmíru společenská. Nejspokojenější je, když ji někdo obdivuje a povídá si s ní. Ostatně já to mám stejně...

3 komentáře:

  1. Je nádherná:) ostatně taky po mamince :) a nemůžu si pomoct,ale je fakt strašně podobná Erwínovi :) je neuvěřitelné jak to letí co... Ještě nedávno jsme tu měly miminka a už jsou to takový minislečny ;) tak ať vám chutná :)!! A doufám,že už je na duši líp;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Šárko. I když je Adélka kopií Erwína a ten byl jako mimino kopií Typošky. Ale však ona po mě nakonec taky zkrásní... :)

      Vymazat
  2. Šikovná a roztomilá slečna :)

    OdpovědětVymazat