neděle 4. září 2016

Vyražte za udržitelnou módou!

Včera jsem s kamarádkou vyrazila do Kafkova domu na Sustainable Fashion Day. Víte, že mě téma udržitelnosti zajímá a tak jsem byla zvědavá, co všechno je u nás k mání. U několika značek jsem chtěla omrknout novinky, některé vidět naživo a třeba objevit i nějaký nový skvost. I to se podařilo -v podobě La Petit Mort. Tu založila Andrea Oviedo, která pochází z Peru. Odtud pochází i značná část produkce bio bavlny a ona se to rozhodla využít. V místních dílnách vyrábí oblečení s francouzským šmrncem. Já se zakoukala do hořčicově-modré šály na fotce. Nakonec jsem ji tam nechala, protože šál mám doma plný šuplík. Možná tam dotěď na vás čeká. Stejně jako mnoho dalších skvostů...


Další stánek, který byste neměli minout je Suvi + Matias. Najdete tu dámské, pánské a dětské oblečení od několika značek i z vlastní české produkce. Pokochat se můžete novou dámskou kolekcí od People Tree...


...nebo dětem koupit nějakou veselý kousek od malé polské značky Raspberry Republic. Já díky nim objevila značku kouzelného dětského oblečení La Queue du Chat (na fotce od nich vykukují růžové šatičky se žabičkami.) Hned vedle najdete stánek Etikbutik, ve kterém najdete základní kousky šatníku pro celou rodinu. Nabízí ale i doplňky a veganské boty.

Pro milovníky high fashion tu je Free Circle, která spolupracuje se známou návrhářkou Monikou Drápalovou. Ta slibuje, že za vás vyřeší ranní dilema, zda se obléct elegantně, nebo na kolo. Pokud ale bicykl nevlastníte, nevadí. Free Circle pracuje s inovativními materiály a vyznačuje se dokonalým zpracováním. Pokud si naopak libujete v secondhandech, je tu WIN WIN love. Milovníci zajímavých lokálních počinů by si neměli nechat ujít stánek Metráž - projekt, který rozjela Lucie Kutálková z Leedy spolu s divadelní režisérkou a dramaterapeutkou Kateřinou Jungovou. Výrobou šperků a dalších doplňků dávají šanci ženám v těžké životní situaci.

Pokud máte hadříků dost, zastavte se třeba u stánku Marie Bernotové, která dělá šperky z "nalezených pokladů." Milovnice bot potěší značka Holly Cow nebo Bohempia, která v Čechách ručně vyrábí tenisky (a mnoho dalšího) z konopí. Pro zajímavou tašku, zápisník nebo úložný koš se stavte u Uashmama. Chic kabelky najdete už klasicky u Playbag.

Zaujali mě i tyhle ručně dělané doplňky z recyklovaných triček Rolling Hooks.


Radost z přírodní kosmetiky si zase můžete dopřát u Mylo. Já si tu koupila skvostně vonící mýdlo s himalájskou solí. A mám zálusk na krém na nohy s levandulí. Bio kosmetiku a pleťový olej či parfém na míru pořídíte v Aroma Ateliéru. No prostě je toho tady strašně moc. Samé krásné, dobro šířící a podporující věci. Pokud tedy na dnešek ještě nemáte plán, určitě sem vyražte!

8 komentářů:

  1. Nádherná reportáž,moc děkuji za tipy na nové značky ,samá krása !!! :-)Míla

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, myslím že by se k tomu dokonale hodili tyto šperky, nosím každý den, a ke každému outfitu jsem si našla šperky, které k němu naprosto sednou na mém oblíbeném obchodě: https://www.sperkyleclay.cz/67-ocelove-sperky-z-chirurgicke-oceli
    Jsou tam i jiné šperky, ale mě osobně šperky z chirurgické oceli vyhovují, protože jsem na stříbro alergická.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, mockrát děkuji za tento článek. Konečně jsem se opět dozvěděla něco nového o módě. Je vidět, že se mám ještě co učit. Až budete, holky, zase shánět oblečení, mrkněte na internetové tržiště s oblečením https://www.onlinesekac.cz. Mají tam fakt super výběr.

    OdpovědětVymazat
  4. Také ráda chodím na podobné akce a kupuji si výrobky, které vyrobili lidé, kteří jsou v nějaké nouzi. Přijde mi, že i tito lidé jsou víc šikovní, nebo jestli na mě výrobky tak působí jen kvůli tomu, kdo je vyrobil? Každopádně mám pak radost, že jsem někomu alespoň trochu pomohla. Jinak nosím šperky z chirurgické oceli .

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za krásný článek a za super inspiraci na šperky :) Já jsem si nedávno pro sebe a pro muže, kupovala také nové šperky. Hledala jsem docela dost dlouho nějakou stránku, kde by byly ty šperky za nějakou normální cenu a našla jsem tuto , kde jsem koupila super pánské šperky :) Tak se zkus mrknout a dej mi vědět.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám pro dceru také spoustu oblečení a doplňků, takže aby to bylo přehledné, tak jsem si koupila různě velké dřevěné krabičky , takže se na věci nepráší a jsou v nich hezky roztříděné. Pokud se teda dcera nerozhodne, že mi bude všechno přerovnávat :-D . Pak můžu zase začít uklízet.

    OdpovědětVymazat
  7. Super moc ráda podporují takové koncepty, at už se jedná o oblečení,kosmetiku nebo třeba potraviny. Mám ráda funkční oblečení třeba jsem narazila na tuhle značku oblečení zatím nemají moc velký výběr ale snad se to postupem času rozejde a podpoří tím člověk českou značku.

    OdpovědětVymazat