pátek 24. března 2017

Moje dnešní kosmetické radůstky


Tenhle týden byl plný zajímavých setkání a událostí, o kterých vám doufám brzy napíšu, zároveň jsem ale vůbec nebyla ve své kůži. Nevím, jestli je to změnami počasí, měsíční fází, skvrnami na slunci, mým menstruačním cyklem nebo tím bramborovým salátem, který jsem do sebe ve stresu v úterý kopla, ale prostě mi nebylo dobře. A tak jsem se dneska odhodlala k terapii nákupem. Naštěstí jsem pro tenhle případ měla schovanou tisícikorunovou poukázku do prodejny bio a přírodní kosmetiky Country Life v Liliové ulici, kterou jsem vyhrála v soutěži LOHAS bloggerka roku. A radost jsem si udělala luxusní! Pojďte se podívat, co všechno jsem si za tu tisícovku pořídila...

V nákupu výrazně převažují vůně - asi že dokážou ve slabé chvilce povzbudit a příjemně naladit. Velikou radost mi udělal vonný roll-on Salute od značky Yogandha. Tahle irská značka vznikla pro jogíny a když jsem ji nedávno objevila v obchodě Dr. Hauschka v Revoluční ulici, zatoužila jsem ji vyzkoušet. Bohužel teď nemám peněz nazbyt, tak musela zůstat moje touha nevyslyšena. Proto jsem byla nadšená, když jsem ji dneska v Country Lifu našla. Produktů nemají moc, ale všechny jsou spjaté s jógovou praxí a psychickou rovnováhou. A ty obaly!


Salute, který byl pro mě jasnou vobou, je jemně kořeněný. Vůní mi evokuje jógové studio nebo wellness, prostě relax a pohodu. Grapefruit, který obsahuje, prý podporuje biorytmus a bergamot oživujuje a posiluje imunitní systém a zvyšuje energetickou hladinu. Rozmarýn má oživující účinky a podporuje soustředění a ravensara, která je na Madagaskaru známá jako všestranný prostředek proti neduhům, jemně napomáhá proti duševní i fyzické únavě. Prý je ideální pro přesun v časových pásmech, což mateřství tak trochu je, takže pokud vám bergamot, rozmarýn a grapefruit zní jako ideální kombinace, vyrazte do Country Lifu! Jejich on-line obchod bohužel obsahuje jen zlomek produktů, které nabízí v kamenném obchodě, takže vám sem nemůžu dát přímý link. V Čechách koupíte značku Yogandha ještě tady. Nebo se mrkněte přímo na jejich krásnou domovskou stránku.


Další voňavou radost jsem si udělala interiérovým parfémem s bílým čajem od značky Durance. Tahle vůně je jemná a čistá, jak se od bílého čaje dá očekávat. Doma si nejraději dávám do aromalampy levanduli od Saloos, je ale dobré mít po ruce rychlou voňavou vzpruhu (nebo maskovací záchranu). Doma teď trávím hodně času a vůně je celkem zásadní element. Navíc jsem docela citlivá na interiérové vůně a takové ty konveční osvěžovače vzduchu z drogerie nesnesu, protože mě z nich štípe v nose. A tak jsem ráda, že existují i přírodní alternativy. Značka Durance nabízí do bytu kromě interiérových sprejů i svíčky, vonné pytlíčky a difuzéry v několika vonných variantách. Však se mrkněte (klik)!

Poslední věcičkou, která s vůní souvisí, je tuhý deodorant od české značky bio rythme. Zaslechla jsem, jak o něm paní prodavačka říká někomu jinému a popis mě zaujal natolik, že jsem se rozhodla jedno menší balení vyzkoušet. Doma jsem si značku ještě trochu proťukla a hned mi svitlo - někdo z vás mi ji totiž kdysi doporučoval. Je zajímavé, že Aneta, která tuhle kosmetiku vyrábí, má vystudovanou chemii se zaměřením na potraviny a kosmetiku. Jejím snem prý bylo vyrobit funkční přírodní deodorant a podle obsluhy v Country Lifu se jí to opravdu povedlo.

Přes pult se mi snažily vysvětlit, které dvě složky spolu ten zázrak dokážou, ale zreprodukovat vám to nedovedu - já totiž měla z chemie čtyřku. A ještě s odřenýma ušima. Tady je ale fotka složení, takže pokud se v tom vyznáte, dovtípíte se toho třeba sami. Deodorant jsem testovala jenom několik hodin, ale zatím vypadá slibně. Vyrábí se v několika vůních a najdete mezi nimi i jednu bezparfémovou variantu. Slibuju, že se vám časem přihlásím se zprávou, jak jsem s deodorantem spokojená po delším používání, a zda předčí mého prozatímního vítěze od Desert Essence. Stránku bio rythme najdete tady.

Po sečtení cen za předchozí věcičky, mi zbývalo ještě necelých sto korun a tak jsem s radostí sáhla po mém oblíbeném šamponu Rasul od značky Urtekram, který jsem vám nedávno vychvalovala na FB. Pokud toužíte po bohaté hřívě a máte spíš mastnější vlasy, dám ruku do ohně, že budete s tímhle produktem spokojené! Obsahuje marocký jíl, takže si tak trochu myjete vlasy blátem. To vám ale zanechá vlasy krásně čisté a u kořínků jakoby zpevněné. Ničím jiným si už vlasy nikdy mýt nechci! Co říkáte na můj výběr? A čím byste si za tisícovku udělaly v obchodě s kosmetikou radost vy?
---

PS: Velkým objevem byla pro mě samotná prodejna v Liliové ulici. Má příjemný interiér, zajímavý výběr značek a sympatickou věci znalou obsluhu. Může směle konkurovat Biooo v Kotvě, kam jsem se pro podobné radůstky uchylovala doteď. V obou obchodech můžete nakupovat jak v kamenném obchodě, tak on-line. Pokud vás tahle útulná prodejna zaujala, její web najdete tady, nebo sledujte její Facebook, na kterém najdete i upoutávky na pravidelné kosmetické akce.

14 komentářů:

  1. Radi, moc díky za inspiraci, já taky přes eshop doposud nakupovala v Biooo. Moc mě zaujal ten tuhý levandulový deodorant... něco takového jsem dlouhou dobu hledala, takže hned jdu po něm! :D A šampon také vyzkouším! Díky.
    Hezký víkend, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zatím nakupovala v Biooo. Deodorant zkus, mají dvě velikosti, tak se dá vyzkoušet ta menší varianta. Paní v prodejně radila ho vetřít do podpaždí a chvilku počkat. Doufám, že ti bude vyhovovat. Prý opravdu funguje...

      Vymazat
  2. Taky chodim do biooo, asi ze tu byli prvni a je to blizko vlaku:-) Musím je pochválit, když nějaký produkt nemají, ale jejich dodavatel ho vyrábí, tak ho pro vás proste objednají, u mě se jednalo od čisté mýdlové vločky na praní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tam mám ráda, každý obchod ale nabízí trochu jiné značky, tak je fajn, že existují oba. Do Country Life jsem si chodila dlouhá léta spíš pro jídlo, i když ten jejich krámek s biokosmetikou v Melantrichově podle mě existuje už minimálně deset let...

      Vymazat
    2. Že tu Biooo bylo první? Vždyť prodejna přírodní kosmetiky Country Life je v Praze přes 20 let :) od té doby jinam nechodí.... a co jsou v nových prostorách v Liliové je to úplně TOP!!!

      Vymazat
  3. Milá Radko, ten šampon jsem vyzkoušela právě na základě vašeho doporučení na FB a za mě je to prostě topka největší. Dokonce si můžu vlasy mýt "až" třetí-čtvrtý den, což je pro mě nevídaný luxus :D Co já se nazkoušela různých připravků, kolikrát to bylo ještě horší, takže veliké díky za tento tip ;-) Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, Hanko! Vždycky se bojím nějakou kosmetiku doporučovat, protože každý je jiný a fungují u něj jiné věci. Já se teda do toho šampónu taky úplně zamilovala a nemám už potřebu zkoušet jiný. Hezký den a díky za komentář! Radka

      Vymazat
  4. Ten šampon mě moc láká, musím pro něj už konečně taky vyrazit. Já jsem měla den blbec v sobotu, a to doslova... byla jsem naštvaná sama na sebe, a důvod ani nevím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, já měla takový celý týden. Přitom se nic zásadního nedělo. Nejspíš únava materiálu. Návštěva toho obchodu mi zvedla náladu, i když se Adélka probudila, dřív než jsem doufala a skřípala tam snad 20 minut. Ze všech sil jsem se to snažila vytěsnit a nákup dokončit. I pro její dobro... :)

      Vymazat
    2. Rasul jsem si nedávno pořídila na základě zmínky na Vašem (tuším) instagramu a jsem z něj nadšená :) Jestli ho tady mají pod stovku, tak si jdu pro další lahvičku sem, protože já jsem ho prvně kupovala určitě dráž... Každopádně díky za tipy, ten šampon je skvělý! :)

      Vymazat
    3. Mrkni na ten odkaz v clanku, v Biooo maji i vetsi baleni, ktere vyjde levneji. Pod stovku nebyl, jeste jsem neco doplacela. :)

      Vymazat
  5. Tuto značku kosmetiky ještě neznám, ale líbí se mi, že je přírodní. Určitě ji někdy vyzkouším. Já jsem si oblíbila tyto parfémy: https://poznani-knihy.cz/toaletni-vody-parfemy/ jsou to lehké vůně a voní krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevypadá vůbec špatně. Díky za tip. :-) To já mám co se týče parfémů už několik let jeden svůj oblíbený. Konkrétně tento od Gucci Poprvé jsem ho vyzkoušela před pár lety a okamžitě jsem se do něj zamilovala. Super je i to, že jedna lahvička mi vždy vydrží strašně dlouho.

      Vymazat
  6. Ahoj. Já přemýšlím nad parfémem od Chanel voní vám? A oplatí se za tu cenu?

    OdpovědětVymazat