středa 1. března 2017

První jarní výlet a Erwínova nová koloběžka

Venku to konečně začíná vypadat vlídně a tak nastal čas na první jarní výlet a vyzkoušení Erwínovy narozeninové koloběžky. Párkrát jsme ji už sice vyvětrali v Holešovicích, ale pořádnou jízdu ještě nezažila. V době, kdy jsme si ještě mysleli, že Adélku "jenom" trápí rostoucí zoubky, jsem ho vzala na návštěvu u babí a u dědy, kteří mají za humny krásný zámecký park. Před vstupní branou jsme nejdřív museli projít kolem zahrady plné zvířátek...



Dříve opuštěnou zahradu obývá Řek Theo, který ji postupně zvelebuje. Jeho chovná stanice v tuhle chvíli čítá jednoho vypaseného kohouta, který spí na stromě a kápuje hejnu přihlouplých slepic, ovci s krásnýma korálema, pár mlsných koz a hlídacího psa. A taky rádio vyhrávající za slunného počasí do dalekého okolí taneční rytmy. Je to takový milý podivín, u jehož plotu se zastavují snad všichni kolemjdoucí. I my jsme museli jeho zvířenu obšťastnit sotva vyrostlou trávou.

Další zdržovací překážku, kterou jsme museli minout, je hřiště. Zatímco Erwín šplhal jako opice...

...já nafotila detail toho jeho parádního stroje. Jako malá jsem hrozně moc toužila po nějaké nablýskané kolobrndě, která by byla jenom moje, a tak jsem si teď tak trochu splnila dávný sen. Mám z ní velkou radost a Erwín taky. Je lehounká a dobře se s ní manipuluje. Vepředu má dvě kolečka, což mu zajišťuje stabilitu. Pokud ho bude ježdění bavit, časem pořídíme třeba nějakou skládací, pro teď je ale tahle úplně ideální.



Tři kolečka taky umožňují volné parkování v terénu.

Třeba když se malý jezdec nutně musí vydat na průzkum okolí spojené s házením klacků do potoka.

Koloběžka se dá použít i jako "sekačka na trávu".


Nejlepší je ale rychlá jízda z kopce.

To je potom šťastnej jako blecha. (Jen nechápu, kam zmizel ten můj malej buclatej chlapeček!)
---
Pokud se vám koloběžka líbí, pořádně si ji můžete prohlídnout tady. Nedávno jsem dávala na FB fotku autorky mého oblíbeného amerického blogu Love, Taza, jejíž děti ji taky mají. U prodejce jsem teď zjistila, že koloběžku Micro mají i potomci hvězd, jako je Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, nebo Claudia Schiffer. Koloběžka (nebo vlastně trojkolka) Mini Micro byla navržena s pomocí švýcarských lékařských expertů a jak jedna moje čtenářka u fotky na FB poznamenala, v zahraničí je velmi oblíbená a jezdí na ní téměř všichni. Jsem ráda, že je Erwín v dobrý jezdecký partičce!

7 komentářů:

  1. Moc hezký výlet :-) Na tu koloběžku jsi mě navnadila, už jsem jí u Tebe někde viděla a pořád nad ní přemýšlím. My zatím jedeme ve First Bike, tak uvidíme ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky máme i First Bike. Nějak dorostl ke koloběžce - asi po vzoru kámošů. Obojí je super. Líbí se mi ty dvě kolečka vepředu - může jí kdekoliv zastavit a nepřepadává. A jezdí se na ní taky dobře. Má zvláštní způsob zatáčení - musíš se naklonit, ne zatáčet rukama. No a baví mě i ty malý barevný detaily... Hodně štěstí při rozhodování! :)

      Vymazat
  2. A kde to jste ? :-)
    My máme už 3 roky skládací koloběžku z Lidlu, kupovali jsme kolem 4.roku, syn jezdil na kole bez šlapek a já chtěla něco, co se vejde pod kočárek, do tramvaje, na výlety atp. On tyhle troj zkoušel a neměl rád, že jsou pro mimina. :-) Ale krásné jsou, to jo.
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono vždycky záleží, co zrovna mají děti kolem. Erwínovi se naštěstí tahle koloběžka líbí. A drandili jsme v zámeckém parku v Dolních Počernicích. Je to tu moc hezké. Park je pěkně upravený, je v něm několik hřišť včetně kamenného Kočičího hrádku od Františka Skály, ve starém mlýně je výborná pizzerie, kousek od ní obnovili pivovar se stylovou restaurací a podél rybníka je naučná stezka. Pokud to nemáte úplně z ruky, doporučuju k návštěvě!

      Vymazat
    2. Ráďo, díky za typ, bydlíme u Říčan, takže se moc rádi vypravíme, od jara do podzimu jezdíme do Malešického parku a na Gutovky na vodní hrátky, tak teď když je na vodu zima, zajedeme sem. Díky moc za typ!
      Iveta

      Vymazat
  3. Moc krasne ;) Asi mame podobne deti a napady ;) ja koupila Honzikovi ted tuto kolobezku https://www.detske-kocarky.cz/kolobezka-smart-trike-scooter.html a pekne se na ni vyradil, ze spinkal jak zabity :-D snad mu to vydrzi.

    OdpovědětVymazat
  4. Koloběžky děti baví. Já mám 3 letého syna a také na ní rád jezdí. Koupili jsme mu ji vloni k narozeninám a to se mu na ní moc jezdit nechtělo, ale letos na jaře si koloběžku vytáhl a už nechce jezdit na odrážedle, jenom na koloběžce :-)

    OdpovědětVymazat