středa 7. března 2018

Moje každodenní ranní péče / Přírodní krása / Recenze

Po delší době tu pro vás zase mám malé kosmetické okénko s inspirací na denní péči o pleť. Po poměrně dlouhém hledání, jsem si konečně ustálila ranní koupelnový rituál a dneska vám chci tu hrstku přírodních produktů představit. V péči o pleť jsem spíš minimalista, věřím na sílu přírody a heslo, že méně je více. Moje pleťová péče je specifická v tom, že sice vyhledávám přírodní kosmetiku, ale té přírody v ní zase nemůžu být moc. Jinak jsem červená jako rak. Mám spíš smíšenou pleť se sklony k vysychání, a taky už nejsem nejmladší. Pokud jste na tom stejně, mrkněte na moji sbírku, která mi teď maximálně vyhovuje. Třeba vás inspiruje doma nějakou tu konvenční kosmetiku taky vyměnit za něco lepšího...



A vezmu to hezky popořádku. Nejprve si ráno omyju obličej studenou vodou, nandám kontaktní čočky a pak pleť dočistím Zklidňující micerální vodou Calendula značky SO´BiO etic, kterou jsem pořídila ve svém oblíbeném holešovickém obchůdku s bio výživou (on-line ji lze koupit třeba v prodejně Country Life). U výběru pleťové vody jsem se na dlouho zasekla, hodně jich totiž obsahuje  alkohol, který mi i v minimálním množství spolehlivě vysuší pleť. Tahle žádný alkohol neobsahuje a navíc výtažky z měsíčku lékařského pleť krásně zklidní. K vyzkoušení mě láká i její hydratační sestřička s Aloe Vera. Příjemným bonusem je, že je tahle francouzská značka kosmetiky cenově dostupná, půl litru micerálky vás vyjde přibližně na 220 korun. Tady je její plné složení: Aqua, Anthemis Nobilis Flower Water*, Glycerin, Decyl Glucoside, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Glyceryl Undecylenate, Parfum (Fragrance), Sodium Hydroxide, Lactic Acid, Calendula Officinalis (Flower) Extract*. / *suroviny pocházející z ekologického zemědělství


Pokud mám ráno čas, nebo si v tom ranním zmatku vzpomenu, miluju Pečující a čistící ranní 3 minutovou masku z Havlíkovy Apotéky. Mezi nejzajímavější složky masky patří rozmarýnový olej, který mimo jiné čistí od toxických zplodin a pomáhá při péči o akné, vyživující levandulový a konopný olej, které pomáhají při problémech, jako jsou ekzémy a akné a slunečnicový olej, který je zdrojem vitaminu E a podporuje vstřebávání ostatních účinných látek. Já mám po ní vždycky pleť nádherně pročistěnou a prozářenou. Po smytí mám pocit, že mi ubrala pět let a přidala tři hodiny spánku. A co víc pro vás může kosmetický produkt poránu udělat? Plné složení: Aqua (pitná voda), Glycerin (humektant), Coco-Caprylate/Caprate (přírodní emolient), Alcohol Denat.(líh), Glyceryl Stearate Citrate (emulgátor rostlinného původu), Glyceryl Stearate (přírodní emulgátor), Cannabis Sativa Seed Oil (bio konopný olej), Helianthus Annuus Seed Oil (bio slunečnicový olej), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate (konzervanty pro potravinářství a certifikovanou přírodní a bio kosmetiku), Cetyl Alcohol (přírodní regulátor viskozity), Polyglyceryl-3 Stearate (přírodní emulgátor), Glyceryl Caprylate (přírodní emolient), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (rozmarýnový olej), Arctium Majus Root Extract (extrakt kořene lopuchu většího), Urtica Dioica Leaf Extract (bio extrakt kopřivy dvoudomé), Limonene, Linalool (z přírodních éterických olejů), Citrus Limon Peel Oil (olej citroníku), Lavandula Angustifolia Oil (levandulový olej), Sodium Hydroxide (regulátor pH)

Další produkt, který miluju, a na který nedojde každý den, je tohle zázračné sérum Flóra od slovenské značky Mylo (dá se koupit třeba v holešovickém HNSTLY nebo v e-shopu Heřmánková louka). Je určeno na suchou a citlivou pleť a obsahuje jen několik málo složek. Mezi ty nejúčinnější patří sezamový a arganový olej, které oba hydratují a vyživují pokožku. Sérum je ovoněno růží a kadidlem, což mu dodává punc luxusu. Mám po něm vždycky celý den pleť krásně vláčnou a často ho používám i jako noční péči. Navíc obsahuje UV filtry a to je v ochraně před stárnutím v kombinaci s vzácnými oleji velké plus. A to vše za rozumnou cenu a vědomí, že podporujete lokálního výrobce. Prostě win win. Plné složení: bio sezamový olej (fairtrade), bio arganový olej (fairtrade), olivový skvalén, kukujový olej, přírodní vitamín E, esenciální olej z růže, růžového dřeva (bio kvalita), myrty, a kadidla.

Předchozí dva kroky často z časových důvodů vynechávám a po dotištění micelárkou většinou přichází na řadu rovnou denní krém. Ten jsem také vybírala pečlivě a s ohledem na požadavek, aby chránil pleť před sluníčkem. Nakonec jsem se na začátku loňského léta rozhodla vyzkoušet Přírodní krém na opalování na obličej od řecké značky Bioaroma. Jak uvádí výrobce: "Obsažený mrkvový olej je známý pro regenerační účinek a jemný samoopalovací efekt. Má přirozený SPF faktor. Olej z pšeničných klíčků má za úkol zjemňovat a tonizovat pokožku. Díky vysokému obsahu vitamínu E bojuje proti předčasnému stárnutí a působí proti vráskám. Avokádový olej je známý schopností vyživovat a hydratovat pleť."

Krém má zajímavou texturu a díky vysoké koncentraci ho stačí opravdu jen velmi malinko a před nanesením je ho potřeba v dlani rozmíchat s vodou. To je krok, který mě trochu překvapil, ale nakonec jsem si na něj celkem rychle zvykla. Nejdřív jsem zkoušela k rozmíchání růžovou vodu, díky ní mi ale přišel převoněný, po několika dnech jsem se ustálila na aplikaci pomocí termální vody ve spreji Avene, kterých mám doma díky každoročnímu dárku v časopise Elle malou (a donedávna skoro nevyužitou) sbírku. Krém neobsahuje žádné chemické ani konzervační látky, přesto mi slouží už přes půl roku. Pro odborníky sem opět dávám plné složení krému: Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Cera Alba (Beeswax), Daucus Carota (Carrot) Sativa Seed Oil, Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil, Sesame (Sesamum Indicum) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil,Cocus Nucifera (Coconut) oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Dictamus Creticus (Dittany) Oil, Canaga Odorata (Ylang ylang) flower oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) flower oil, Cistus Ladaniferus (Labdanum) Leaf/Steam Extract, Coconut (Cocos Nucifera) Oil, Vanilla Planifolia (Vanilla) Fruit Extract, Geraniol*, Farnesol*, Linalol*, Benzyl benzoate* / * esenciální oleje

Poslední ranní krok je taková moje radost. Miluju totiž vůni růží a proto (obzvláště v letních měsících) často pro osvěžení používám růžovou vodu. Aktuálně mám Květovou vodu růže od české značky Indívo. Občas si ji i stříknu do vlasů a tím umocňuji péči a vůni Rozmazlujícího růžového kondicionéru URTEKRAM, který jsem si nedávno koupila. Složení téhle pleťové vody je poměrně stručné: Rosa damascena flower water (hydrolát čerstvých růžových květů), citronellol, geraniol. 
přirozenou součástí růžové vody.
---
Tak co? Zaujal vás můj výběr? Nebojte, nic z toho není reklama ani placená recenze. Kromě květové vody, kterou jsem dostala, jsem si všechny produkty koupila sama. Navíc budu ráda za další tipy. Zrovna hledám nějaké čistící mléko na večer, vzhlednější micelární/pleťovou vodu a spolehlivý BB krém/make-up. A toužím vyzkoušet krémy InLight... 

17 komentářů:

  1. Radko dekuji za tipy, ten Bioaroma krem vypada skvele, zijeme v teple krajine, tak se bude urcite hodit a nebudu se muset mazat 50 SPF i kdyz je pod mrakem. Jinak ja mam citlivou , sussi plet a cistici mleko od Dr. Hauschka je uzasne! Micelarni pouzivam Biodermu uz nekolik let, prodava ji u nas i amazon a jsem s ni hodne spokojena. Petra B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, díky za tvoje tipy. Už jsi několikátá, co mi doporučuje čistící mléko od Dr. Hauschky. Asi se po něm budu muset podívat. I když mi myslím kdysi přišla ta kosmetika na moje poměry trochu drahá. Přeci jenom to není s tou rodičovskou taková sláva...

      Vymazat
    2. Teď jste mě překvapila. A krém za 700kč je pro Vás cenově dostupný? Já se k Vám ráda dívám, ale jako samoživitelka zůstávám jen u inspirace. Dělat takové nákupy, jsme o chlebu.
      Iveta

      Vymazat
    3. Iveto, krém jsem koupila začátkem léta v nějaké akci, tak vyšel levněji. I tak ale krémy pro zralejší pleť a navíc se sluneční ochranou (když tedy pominu ty nejlevnější z drogerie) začínají cca na 500 korunách. Tenhle je navíc koncentrovaný, použít se má maximálně množství o velikosti čočky, takže vydrží dlouho, mně téměř celý rok. Chápu, že jako samoživitelka ale máte na nákupním seznamu palčivější položky... Mějte se hezky, Radka

      Vymazat
    4. DO NOT KEEP YOUR FINANCIAL BURDEN TO YOURSELF CONTACT US NOW FOR ANY KIND OF LOAN AT A LOW INTEREST OF 2%.( prosperloanfirm@yahoo.com )

      Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the service you deserve, Our Loan program is the quickest. We give out loan in any currency of your choice {Us Dollar, pounds, Euro, Dinar, etc} and duration of 1 to 60 years to pay back the loan (secure and unsecured).

      Do you need any kind of loan and have low credit score, Have you find it difficult to get loans
      from local banks and other financial institutions? solution to your financial problem is PROSPER LOAN FIRM. The terms and conditions are very reasonable and considerate.

      We offer a wide range of financial services which includes: Xmas Loans, Business Loans, Debt Consolidation Loans, Personal Loans, Car loans, Hotel loans, Student loans, Home Refinancing Loans with low interest rate @2% per annul for individuals, companies and corporate bodies.

      Interested applicants should Contact us via email: prosperloanfirm@yahoo.com OR call/text +1(816) 366-8769 . Apply and be free from financial bondage.

      Vymazat
    5. Dobrý den, já jsem Josef Lewis. Dobrý, legitimní a akreditovaný věřitel. Vyplácíme půjčku všeho druhu velmi rychlým a snadným způsobem, Osobní půjčka, Autopůjčovna, Domácí půjčka, Studentský úvěr, Podnikatelský úvěr, Inventor úvěr, Konsolidace dluhu. atd

      Získejte schválení pro podnikání nebo osobní půjčky dnes a získejte prostředky v rámci stejného týdne žádosti. Tyto osobní půjčky mohou být schváleny bez ohledu na váš kredit a existuje mnoho spokojených zákazníků, kteří tuto zálohu podpoří. Ale získáte nejen osobní půjčku, kterou potřebujete; dostanete nejlevnější. To je náš slib: Garantujeme nejnižší sazbu pro všechny úvěry s volnými kolaterálními výhodami.

      Usilujeme o to, abychom zanechali pozitivní a trvalý dojem tím, že překročíme očekávání svých zákazníků ve všem, co dělám. Naším cílem je zacházet s důstojností a respektem při poskytování nejvyšší kvality služeb včas. Žádné povinné sociální zabezpečení a požadovaná kontrola kreditu, 100% zaručeno. Likvidujte okamžitě pomocí níže uvedených podrobností, pokud máte zájem o půjčku a máte podvody.

      E-mail: progresiveloan@yahoo.com
      Call / Text +1 (603) 786-7565 díky


      Vymazat
  2. God Bless Edward Jones Loans for Helping Me In Time Of Need {Jonesloanfinance@yahoo.com}

    Good Day I am Vanessa Cowen from California and i have a broken up business, until i found this company who help me to gain a loan for business, and now i want to used this short medium to congratulate the company for the fast and safe funds they loan to me without any form of delay, i loan 180,000.00USD from the company at a very low interest rate of 2% to save my business and lots more. i first saw their mail on the internet, everyone always give testimony for what they did, so i quickly contacted them and they all did everything for me without stress and my funds was sent to my account within 24hrs, i was surprise and feel glad, now i now have a standard business control agent who help me, now i will advice those who need urgent loan to contact them now via email : {jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text him +1(307) 217-5388..

    OdpovědětVymazat
  3. I AM FINALLY FREE FROM FINANCIAL BONDAGE THANKS TO MOORE LOAN COMPANY (mooreloancompany@yahoo.com).

    Good day everyone,I can’t hide this great testimony that took place in my life I will love everyone to know it and be a partaker of this, that is why I want to share it to the whole world by placing this advert on classifieds, I am Mrs Karen Brown by name, I live in Chattanooga, Tennessee United State, I want to thank ROBBINSON MOORE for his kindness upon my family life, I never knew that there is still a sincere and trustworthy lender like this on the internet and on earth. Just some days I was in search for a loan of $ 100,000.00, As I was running out of money for feeding, School fees, My business was really going out of capital and my rent. I was scammed about $15,000.00 dollars and I decided not to involve my self in such business again. But a Friend of mine introduced me to a loan firm due to my appearance and doings and also my complains to her. And I told her that I am not interested in any loan deal anymore but she told me that there is still a sincere lender who she will recommend me to, And she gave me the details of this man who is called MOORE ROBBINSON. And I really put a trial and I am most greatful and lucky today, I was given a loan amount of $95,000,00 Dollars by this great firm MOORE LOAN COMPANY. If you are in need of a genuine, Sincere, durable and a truth worthy loan lender or financial assistance and also you know you can be reliable and trusted, capable of paying back at the due / duration time of the funds I will advice you to send your contact to them via email @[ mooreloancompany@yahoo.com] OR Test (414) 454-9493 .

    OdpovědětVymazat
  4. Good day, I'am Josef Lewis, A private loan lender who gives out loan to individuals, companies, and government establishments at a low interest rate of 2%. We know that there are lots of families out there who live on pay to pay check and others that cannot take care of their financial obligations and for this reason we are here for financial restoration. Are you looking for a loan to pay your school fees, car loan, business loan, project financing, home bill loan ETC. Kindly respond immediately via Email: progresiveloan@yahoo.com OR Call/Text +1(603) 786-7565

    We offer loans up to $700,000,000.00, if you are looking for a business loan and have been denied by a bank, we can help with loans of $ 10,000 to a maximum of $ 700,000 ,000.00 that can help you get your business Rebuild and bring you on a path to a better financial future.

    OdpovědětVymazat
  5. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
    God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388
    ............................................................

    OdpovědětVymazat
  6. DO NOT KEEP YOUR FINANCIAL BURDEN TO YOURSELF CONTACT US NOW FOR ANY KIND OF LOAN AT A LOW INTEREST OF 2%.( prosperloanfirm@yahoo.com )

    Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the service you deserve, Our Loan program is the quickest. We give out loan in any currency of your choice {Us Dollar, pounds, Euro, Dinar, etc} and duration of 1 to 60 years to pay back the loan (secure and unsecured).

    Do you need any kind of loan and have low credit score, Have you find it difficult to get loans
    from local banks and other financial institutions? solution to your financial problem is PROSPER LOAN FIRM. The terms and conditions are very reasonable and considerate.

    We offer a wide range of financial services which includes: Xmas Loans, Business Loans, Debt Consolidation Loans, Personal Loans, Car loans, Hotel loans, Student loans, Home Refinancing Loans with low interest rate @2% per annul for individuals, companies and corporate bodies.

    Interested applicants should Contact us via email: prosperloanfirm@yahoo.com OR call/text +1(816) 366-8769 . Apply and be free from financial bondage.[][]

    OdpovědětVymazat
  7. Také začínám den Havlíkovou maskou. Miluju ji!

    OdpovědětVymazat
  8. POTŘEBUJEŠ PŮJČKU?
    NEKLIDUJTE VAŠE FINANČNÍ NÁKLADY NA VÁS KONTAKTUJTE NYNÍ PRO JAKÉKOLI DRUHU ÚVĚRU NÍZKÝM ZÁJEM 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com)

    Naše půjčky jsou dobře pojištěné pro maximální bezpečnost je naší prioritou, Naším hlavním cílem je pomoci vám získat službu, kterou si zasloužíte, Náš program půjček je nejrychlejší. Vyplácíme půjčku v libovolné měně dle Vašeho výběru {Us Dollar, pounds, Euro, Dinar, atd.) A trvání od 1 do 30 let k úhradě půjčky (bezpečné a nezabezpečené).

    Potřebujete nějaký druh úvěru a máte nízké kreditní skóre, bylo pro vás těžké získat půjčky
    od místních bank a jiných finančních institucí? řešením finančního problému je STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Smluvní podmínky jsou velmi rozumné a ohleduplné.

    Nabízíme širokou škálu finančních služeb, které zahrnují: Vánoční půjčky, Podnikatelské úvěry, Úvěry na konsolidaci dluhu, Osobní půjčky, Úvěry na auta, Hotelové půjčky, Studentské půjčky, Home Refinancování Úvěry s nízkou úrokovou sazbou @ 2% právnické osoby.

    Žadatelé by se měli obrátit na nás prostřednictvím e-mailu: stephenswillsloan@gmail.com. Aplikujte a osvoboďte se od finančního otroctví.

    OdpovědětVymazat
  9. Já používám na celé tělo speciální peeling , po kterém mám krásně hebkou kůži a navíc příjemně voní. Kromě peelingu žádné jiné kosmetické přípravky nepoužívám.

    OdpovědětVymazat
  10. Mně na léčbu akné pomohla hlavně úprava jídelníčku. Nemusela jsem shazovat kilogramy, přecházet na extrémní diety či snad půst. Je možné, že se člověk zalekne, ale ve výsledku mi stačilo jen přijímat více mléčných výrobků. Dále jsem musela přijímat více vitamínů. Více o problematice a řešení akné zde.

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji moc za velice přínosnou recenzi a návod. Já jsem také nedávno přešla na bio stravu a kompletně i na bio použivání všech kosmetických prostředků... Je třeba podotknout, že třeba ty biodeodoranty jsou nic moc, ale třeba takové šampony si zase velice užívám a opravdu fungují :-) Docela jsem si dost v poslední době oblíbila stránku greenmat

    OdpovědětVymazat
  12. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom please contact email id :(Whats App) number:+919394133968 please contact email id : patialalegitimate515@gmail.com Mr Sorina Jeffery

    OdpovědětVymazat