pondělí 7. května 2018

Dubnová kronika aneb měsíc velkých změn

Z blogu to vypadá, že nás všechny sežral králík. Ale nebojte, žiju, jen se toho za poslední měsíc nějak moc událo. A taky jsme si užívali, že je tu konečně jaro. Nebo už léto?!?
Víkendy teď často trávíme u babí na zahradě, kde se tak trochu vracím do dětství. S Erwínem jsem třeba v jeden den podnikla výpravu místním potokem a Adélce pak uvila první pampeliškový věnec. Mimo jiné ho vyvětrala na houpačce, kde by snad nejraději trávila celé dny. Jen si do ní vleze, počastuje svoji houpací oběť pobídkou: "Pořádně, tati/mami/babí, pořádně!" a pak se houpe a houpe a houpe...

Děti to tu milují. I proto, že ráno můžou (nebo aspoň ten větší ospalek) vyběhnout ven v pyžamu a rovnou se pustit do hraní. Dětem to tu vyloženě svědčí a já je nechávám stále delší intervaly o samotě. Oni si mezi tím vymýšlí vlastní hry a objevují tajná zákoutí, jako jsme to vlahá jarní/letní rána dělali s bráchou my...

Uvnitř se ale taky nenudí a hrají si se stejnejma hračkama, jako kdysi já. Třeba tahle panenka už zažila tolik chirurgických zákroků, že se divím, že ještě žije. I když je pravda, že se tady taky dost koukaj na telku. Erwín dřív přepínal z Déčka na Sport (opravdu jsem mohla porodit sportovního fandu?). Od té doby, co Déčko babí nefunguje, nepohrdne téměř ničím. Při hraní z něj lezou zajímavý věci. Při imaginárních bojůvkách s Lego ninjama mi tuhle povídá: "Mami, víš, že u babí v televizi jsem viděl pána s ohořelou hlavou a mrtvou pani?" a když o několik dní zasazoval ve své policejní stanici prostorná okna, jen tak prohlásil, že "v televizi u babí viděl takový šuplíky na mrtvý lidi". Tak snad ho ty návštěvy moc nepoznamenají... :)

Začátkem dubna jsme taky slavili Pesach. Páteční Seder, slavnostní pesachovou večeři, jsem nefotila. Chtěla jsem si ho bez rušení užít. Než jsme ale začali, vyblejskla jsem si aspoň jeden talíř, na který jsem dětem připravila 10 egyptských ran. Vyjmenovávání potíží, do kterých se dostali Egypťané, protože nechtěli židy pustit z otroctví, je hlavně pro děti jedním z vrcholů sederu. A tak se u nás barvila voda na krev, skákaly žáby, kterým se nafukoval jazyk, po stole lezli brouci, divá zvěř a kobylky, dětem se (krémem) na obličeji udělal mor a vředy, lítalo krupobití z bílých konfet a ve svém balíčku našly i symbol tmy a smrťáka, který pobil v Egyptě prvorozené. Po jídle odběhly hledat afikoman (kousek schovaného macesu), za jehož nalezení dostaly každý malou krabičku Lega. My dospělí jsme si tak v relativním klidu mohli popít víno a i si něco říct. Servírovala jsem tradiční vajíčko na tvrdo, sladký charoset a nastrouhaný křen, salát s francouzkým dressingem, pečenou řepu, olivy a lososa s bramborovou kaší a salátem z quinoy. Jako dezert byl výběr koupených košer dezertů. Myslím, že hosté odcházeli spokojení a i já jsem usínala s příjemným pocitem, že se nám oslava povedla.


Pesach s sebou kromě osmdenního omezení v jídle přinesl i pesachové prázdniny a nutnost celý týden zabavit dva rarachy. Vyrazili jsme třeba na pouť na Hagiboru. Pro menší děti to tam bylo ideální -  na výběr bylo pro každého z nich jen pár atrakcí, obligátní Michal David nerval svojí hlasitostí uši a ve všední den tam panovala vyloženě vesnická atmosféra. My to tam měli skoro jenom pro sebe...

S Erwínem jsem dala autodrom, s Adélkou labutě a pak jim ještě dopřála pár jízd na kolotoči, skákání v zábavním hradu i v takový klecový herničce. Sofinak je teď v extra roztomilým období, zErwína zase roste malej chlapík. Občas nahodí frajírkovský výraz a já se nestačím divit, kam zmizel ten můj malej buclatej Erwínek.

Zkusili jsme taky zoo, kde jsem se rozplývala nad touhle orangutanní mámou s mláďátkem...


...a Erwín nad hranolkama s kečupem a "manojézou.

Další milník (školkového) židovskéh roku byla oslava výročí založení státu Izrael. Letos to byly 70. kulatiny. Na oslavu napekli pěkné tematicky modré cupcaky s mírně alkoholovou čepicí - ta samozřejmě Adélce chutnala nejvíc.

Kromě dětí, jsou v naší školce i senioři a baví mě, jak děti s místními "babičkami a dědečky" přirozeně komunikují. I to s jakou chutí bok po boku vyjedli výstavku ovlajkovaných dortíků.


No a největší novinka nakonec. Pracuju! Sice jsem si nebyla jistá, jestli se chci na původní místo vrátit, ale nakonec se všechno seběhlo tak rychle a sedlo si to tak dobře, že mám pocit, že je vše, jak má být. Píšu si teď s exotickými distinacemi, jako je Ulámbátár, Accra, Tallinn, nebo Kišiněv a pomáhám jim vybírat filmy na místí projekce. Pracuju jen na částečný úvazek, což byl můj sen. Práci už jsem potřebovala jako sůl (doma mi to vůbec nesvědčí), ale na druhou stranu ještě zdaleka nenastala doba se vrátit na 40 hodin. První týden jsem se zaučovala. A zabydlovala stůl. V kuchyňce jsem po nástupu našla klasickou kancelářskou směs oprýskaných hrnků a skleniček s logy několika pivovarů, což bylo pro mé oko příliš a tak jsem vyrazila do svého oblíbeného obchodu Harddecore, kde jsem si pořídila hrníček z jejich kolekce Design Forever od Ronyho Plesla a karafu na vodu se skleničkou z recyklovaného skla od Srna sklo. K tomu jsem si na zútulnění pracoviště přinesla úžasný přírodní krém John Maters Organics, který voní po grepfruitu a geraniu (na Green Beauty Marketu jsem si na zkoušku koupila malé balení a jsem ve velkém pokušení si kvůli jeho příjemné vůni koupit po spotřebování i to větší. Mají ho třeba tady.) a na posilnění kávový sirup Sofee and the gang. Znáte ho? 

No a samozřejmě jsem si musela pořídit i něco na sebe! Mám totiž tak trochu oblíkací krizi, protože nad rámec džín a triček, toho na sebe moc nemám. Musím a) zhubnout a za b) si strategicky rozšířit (pracovní) šatník. Pro tentokrát mě zachránili v CLAF na Chodově, kam jsem se kvůli tomu poprvé vydala. Z tohohle úžasného obchodu plného české módy jsem si nakonec odnesla šaty od Sophistic by Veronika a chystám se každý měsíc vybrat jeden originální kus, který mi vydrží a budu ho s radostí nosit. Tak a to je asi všechno. Dlouho jsem tu nebyla, ale to se snad změní, až si to trochu sedne v práci!

10 komentářů:

  1. Ať se ti daří! Ten kávový sirup mě moc baví, děkuji za inspiraci!! Posílám horské pozdravy, Ver.-

    OdpovědětVymazat
  2. Radko, gratuluju k nové práci. Ať se daří a nepřehnat to do začátku :) Krásný den, Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Jůůůů, back to work! Mám radost! Ať tě to dlouho naplňuje a baví :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo... taky mě trochu děsí, jaká je B už slečna, žádný děťátko... ještě, že máme ty druháčky, co? :)

    OdpovědětVymazat
  5. POTŘEBUJEŠ PŮJČKU?
    NEKLIDUJTE VAŠE FINANČNÍ NÁKLADY NA VÁS KONTAKTUJTE NYNÍ PRO JAKÉKOLI DRUHU ÚVĚRU NÍZKÝM ZÁJEM 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com)

    Naše půjčky jsou dobře pojištěné pro maximální bezpečnost je naší prioritou, Naším hlavním cílem je pomoci vám získat službu, kterou si zasloužíte, Náš program půjček je nejrychlejší. Vyplácíme půjčku v libovolné měně dle Vašeho výběru {Us Dollar, pounds, Euro, Dinar, atd.) A trvání od 1 do 30 let k úhradě půjčky (bezpečné a nezabezpečené).

    Potřebujete nějaký druh úvěru a máte nízké kreditní skóre, bylo pro vás těžké získat půjčky
    od místních bank a jiných finančních institucí? řešením finančního problému je STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Smluvní podmínky jsou velmi rozumné a ohleduplné.

    Nabízíme širokou škálu finančních služeb, které zahrnují: Vánoční půjčky, Podnikatelské úvěry, Úvěry na konsolidaci dluhu, Osobní půjčky, Úvěry na auta, Hotelové půjčky, Studentské půjčky, Home Refinancování Úvěry s nízkou úrokovou sazbou @ 2% právnické osoby.

    Žadatelé by se měli obrátit na nás prostřednictvím e-mailu: stephenswillsloan@gmail.com. Aplikujte a osvoboďte se od finančního otroctví.

    OdpovědětVymazat
  6. NOW LIFE IS WORTH LIVING WITH THE HELP OF EDWARD JONES FINANCE

    Hello Every One, My Name is Trevor Cohen live in Texas and life is worth living comfortably for me and my family now. I really have never seen goodness shown to me this much in my life as i am a struggling Dad with three kids and i have been going through a serious problem as my son encountered a terrible accident last week, and the doctors states that he needs to undergo a delicate surgery for him to be able to walk again, and i could not afford the bill for his surgery then i went to the bank for a loan and they turn me down stating that credit score was bad, from there i run to my father and some of my friends but they could not help, then when i was surfing through the net i came across a loan lender EDWARD JONES who provides loans at an affordable interest rate of 2% and i have been hearing about so many scams on the internet but at this time, in my desperate situation i had no choice than to give it a try and surprisingly it was all like a dream, i received a loan of $85,000.00 and i payed for my son surgery and thank GOD today he is okay and can walk. I could in turn start something profitable with the remaining amount and i said to my self that i will shout loud to the world of the wonders of GOD to me through this GOD fearing lender EDWARD JONES and i will advise anyone in genuine and serious need of loan to contact this GOD fearing Company via: Jonesloanfinance@yahoo.com

    OdpovědětVymazat
  7. ENOUGH IS ENOUGH FOR THE WISE,PROSPER LOAN FIRM IS THE ONLY WAY OUT FROM ANY FINANCIAL DIFFICULTIES { prosperloanfirm@yahoo.com }

    Greetings great mind, It will be my greatest pleasure saving Individuals and companies from extortion, I know not everyone will want to take it upon their self to reveal the bitter truth about online Lending because of insecurity, Time of doing it and all that. I Ryan F. Tyler, an outstanding businessman who reside at Oakland, California has taken it upon himself to share this article to whom it may concern so they can learn and educate their self from it . It's bad to the extend where you see testimonies online about getting a loan and it turn out to be fake. For real i have fallen for that tricks countless time to the extend i lost almost 65,000usd in total all in the name of getting a loan to invest in a very lucrative business. After so many failed attempt of securing a loan, I and my Manager went online to do a thorough search and found this company PROSPER LOAN FIRM +1(816) 366-8769 ) but before giving it a try we also went ahead to make sure they are registered under BBB, check their reviews and also go to their headquarter to confirm their existence and capability.We were so careful because we didn't wanted to lose any dime again and to our greatest expectation they deliver according to their review and grant us our desire loan amount of 510,000.00Usd. A word to everyone out there when it comes to Online Lenders contact only PROSPER LOAN FIRM via email: { prosperloanfirm@yahoo.com } or drop a message to them via text at +1(816) 366-8769 and consider all your financial problems tackled and solved.#SHARE, You can rescue someone from been victimized today, Thanks.

    OdpovědětVymazat
  8. We are direct mandate to providers and facilitators of all types of Bank Guarantee (BG), SBLC for Lease and Purchase. We engage in MTN, PPP programs, MT109, MT799, MT760, Loans, Sale and Lease of Financial Instruments. In addition we have a
    track record of 100% deliverance rate with the best workable procedures in the Financial Instruments industry. Our providers are very reliable and ready to transact.


    We have an excellent relationship with top rated banks in both Europe and Asia, Stock brokers and financial institutions all over the world. Within a short and transparent transaction period we can provide the SBLC/BG for your Heavy/Light project funding.

    We look forward to your cooperation as we establish a successful business relationship. Anticipating your inquiry

    Email: tekstructuredfinanceltd@gmail. com
    Skype: tekstructuredfinanceltd

    Regards
    David Thomas
    TEK STRUCTURED FINANCE LTD
    BROKERS ARE WELCOME

    OdpovědětVymazat

  9. I AM FINIALLY OUT FINANCIAL BONDAGE THANKS TO MOORE LOAN COMPANY (mooreloancompany@yahoo.com) Or text +1(414) 454-9493..


    Good day everyone,I can’t hide this great testimony that took place in my life I will love everyone to know it and be a partaker of this, that is why I want to share it to the whole world by placing this advert on classifieds, I am Mr Morgan Smith by name, I live in Chicago, United State, I want to thank ROBBINSON MOORE for his kindness upon my family life, I never knew that there is still a sincere and trustworthy lender like this on the internet and on earth. Just some days I was in search for a loan of $ 150,000.00, As I was in search of funds to start up a business. I was scammed about $15,000.00 dollars and I decided not to involve my self in such business again. But a Friend of mine introduced me to a loan firm due to my appearance and doings and also my complains to her. And I told her that I am not interested in any loan deal anymore but she told me that there is still a sincere lender who she will recommend me to, And she gave me the details of this man who is called MOORE ROBBINSON. And I really put a trial and I am most greatful and lucky today, I was given a loan amount of $95,000,00 Dollars by this great firm MOORE LOAN COMPANY. If you are in need of a genuine, Sincere, durable and a truth worthy loan lender or financial assistance and also you know you can be reliable and trusted, capable of paying back at the due / duration time of the funds I will advice you to send your contact to them via email @[ mooreloancompany@yahoo.com] OR Text +1(414) 454-9493 .

    OdpovědětVymazat
  10. GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY OR LEASE AT THE BEST AVAILABLE RATES
    We offer certified and verifiable financial bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.
    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+2%
    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    PRICE = 32%+2%
    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded,
    loan financing by providing you with yearly.
    RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days
    I will be glad to share with you our working procedures.
    Name : Thomas Wolfgang
    Email : inquiry.fastfunding@gmail.com
    Skype : inquiry.fastfunding@gmail.com

    OdpovědětVymazat