středa 30. května 2018

Šetrná ochrana před sluncem / Greenscan, Attitude & Giveaway

Původně jsem chtěla článek nazvat Zdravé opalovací krémy, ale jelikož předpokládám, že moje čtenářská základna na opalování zrovna moc času nemá, přejmenovala jsem ho. I tak je ale jasné, že se vzhledem k počasí bez ochranných/opalovacích krémů už neobejdeme. A já, stejně asi jako většina z vás, po vypotřebování zbytků z loňska přemýšlela, po kterém letos sáhnu. Vzhledem k dlouhodobé snaze vyhýbat se chemii je můj výběr omezený. Loni jsem jich vyzkoušela hned několik a z poměru cena výkon mi pro letošek vyšel krém Attitude, který se navíc vytasil s krémovějším složením, díky kterému se lépe roztírá a nezanechává po nedokonalém rozmazání mapy. Než přejdu k jeho recenzi, mám pro vás dva bonusy - soutěž a rozhovor s Žanetou Havírovou, iniciátorka projektu GreenScan, která vystudovala chemii a technologii ochrany životního prostředí na VŠB - TU Ostrava. Je tedy člověk vybavený znalostmi, které já prostě nikdy mít nebudu. Jak tedy odpověděla na otázky, které mě zajímaly po loňských diskusích u článků o šetrných opalovacích krémech? Čtěte dál!

Jakým látkám bychom se v opalovacích krémech měli vyhýbat a proč?
Opalovací krémy (rozuměj látky pohlcující UV záření) můžou být založeny na dvou mechanismech: chemickém a fyzikálním. Vždy je lepší použít UV faktory (fyzikální mechanismus), jako jsou např. oxid tittaničitý nebo oxid zinečnatý (ale ne jako nano častice). Ty UV záření odrážejí, rozptylují a částečně pohlcují. Chemické UV faktory jsou látky reagující s kůží. Vzniklé molekuly mají schopnost pohlcovat určité UV záření, přitom se tyto molekuly přeměňují, a můžou tak dráždit pokožku, může se vyskytnout i fototoxická reakce. Je vhodné vyhnout se tedy chemickýcm UV faktorům, chemickým konzervantům nebo emulgátorům. (viz. rozbor Garnier Ambre Solaire Kids Sensitive Sun Cream OF 50+ 50ml)

Jak nebezpečné jsou alergeny v krémech pro zdravou pokožku a je nutné se vystříhat opravdu všech potenciálních dráždivých látek?
Většina alergenů způsobuje podráždění pokožky, ať už se jedná o různé dermatitidy nebo v lepším případě pouze o vysušení pokožky, což může následně vést k podráždění. Některé složky krémů můžou ucpávat póry a tak bránit jejím fyziologickým funkcím. Ano, doporučuje se vyvarovat všem dráždivým látkám i těm potenciálním. Ale záleží na citlivosti jedince, protože i přírodní látky mohou dráždit (aloe vera, tea tree…) může byt pro někoho dráždivá látka, což muže být těžké, vyhnout se všem potenciálně dráždivým látkám.

Jaké jsou rozdíly v ověřené netoxické kosmetice pro děti a pro dospělé? Můžu mazat svoje dítka svým oblíbeným krémem pro dospělé?
Existují určité chemické látky, které jsou zakázané používat u kosmetických výrobků pro děti do 3 let. Označení, že výrobek není vhodný pro děti do 3 let, by mělo být uvedeno na vnějším obalu kosmetického výrobku.  Ale přesto se některé škodlivé látky v dětské kosmetice nachází. Pokud Váš opalovací krém nenese označení „Nepoužívat u dětí do 3 let“ můžete ho použít.

Jak je to s kontrolou úplnosti a pravdivosti složení v kosmetice? Kontroluje složení výrobků před uvedením na trh nějaká nezávislá laboratoř?
Složení kosmetiky musí být uváděno na každém výrobku. Vždy na vnější straně výrobku a seznamu musí předcházet slovo „ingredients“ (s výjimkou balení obsahující méně než 5 g nebo 5 ml, bezplatných vzorků a balení pro jedno použití). Seznam přísad kosmetického výrobku musí být úplný (výjimku tvoří nečistoty, které jsou obsaženy v surovinách potřebných k výrobě a pomocné materiály při výrobě, které nejsou přítomny v konečném produktu). ANO, všechny kosmetické výrobky, které přijdou na trh do CZ, jsou testovány v nezávislých laboratořích podle Nařízení (ES) č.1223/2009 (rozuměj Nařízení Evropského parlamentu a rady o kosmetických přípravcích).

Pro zajímavost jsem Žanetu poprosila o komentář k běžnému opalovacímu krému pro děti, který jsem kdysi používala. Mrkněte se na jeho složení s označenými potenciálně škodlivými látkami a na její komentář.

Garnier Ambre Solaire Kids Sensitive Sun Cream OF 50+ (Aqua / Water, Glycerin, Propylene Glycol, Diisopropyl Sebacate, Ethylhexyl Salicylate, Alcohol Denat., Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide [Nano] / Titanium Dioxide, Octocrylene, Isohexadecane, Ethylhexyl Triazone, C12-15 Alkyl Benzoate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Stearic Acid, Triethanolamine, Potassium Cetyl Phosphate, Synthetic Wax, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Aluminum Hydroxide, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Caprylyl Glycol, Diethylhexyl Butamido Triazone, Dimethicone, Disodium EDTA, Glyceryl Stearate, Myristic Acid, Palmitic Acid, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Thermus Thermophillus Ferment, Tocopherol, Xanthan Gum) – opalovací prostředek není vhodný, obsahuje nejednu chemickou látku, která může mít negativní účinek. U většiny zvýrazněných látek se jedná o chemické UV faktory, látky reagují s kůží a vzniklé molekuly mají schopnost polhcovat určité UV záření, přitom se tyto molekuly přeměňují a můžou tak dráždit pokožku, další jsou různé chemické konzervanty nebo emulgátory, popřípadě tenzidy.

Nevím, jak vás, ale mě množství označených látek přesvědčil, že jdu správnou cestou. V krému Attitude totiž ani jednu z těchto látek nenajdete. Na festivalu mini jsem si pořídila výbavu pro celou rodinu. Prvním kouskem je Dětský 100% minerální opalovací krém ATTITUDE (SPF 30). Jeho aktivní látkou je oxid zinečnatý bez nanočástic (to znamená, že neobsahuje malé částice, které mohou proniknout pokožkou do těla). Krém vytvoří lehkou bariéru na jemné dětské pokožce, která účinně chrání před UVA i UVB zářením. Nepřítomnost škodlivých látek je testována nezávislou laboratoří. Krém má certifikaci EcoLogo, která potvrzuje šetrnost k životnímu prostředí. Ostatně všechny produkty ATTITUDE jsou bez živočišných složek, netestované na zvířatech a pro výrobu  jsou použity 100% obnovitelné zdroje energie, což jsou aspekty na které by podle mě měl při nakupování ocenit každý. Jak už jsem psala výše, značka Attitude loni vylepšila složení (a obaly) opalováků a krém se lépe roztírá. Nováčci v používání minerálních ochranných krémů si i tak musí zvyknout na počáteční lehce pobledlou barvu svých dětí a na to, že po namazání nebudou nijak vonět. Za odměnu je ale nemusí trápit myšlenka na to, co špatného se vstřebává do jejich kůže. Přes tu se totiž dostane do těla chemie velice lehce. Obzvláště u malých dětí, které ji mají ještě tenkou a prostupnou. Další novinkou je, že Attitude vyvinula i Opalovací krém pro dětskou citlivou a atopickou pokožku. Ten obsahuje zklidňující oves v koloidní podobě. Oves je totiž dermatology a odborníky uznáván jako složka, která nejen dokonale zklidňuje iritovanou pokožku, ale zároveň chránící přirozenou kožní bariéru. Tento krém doporučuje i kanadská "National Eczema Association" (NEA).

Pro dospělé a trochu odrostlejší děti je určen krém ATTITUDE Opalovací krém SPF 30. Má stejné přednosti jako ten pro děti a navíc se dá koupit i ve verzi s vůní kokosu. Ideální pro ty, kteří si vůni opalováku spojují s létem.

Poslední novinkou a věcičkou, kterou jsem chtěla vyzkoušet, je Attitude Ochranná tyčinka na obličej a rty. Díky obsaženému olivovému oleji, kakaovému a bambuckému máslu se opravdu dobře roztírá a krásně hydratuje pokožku. Adélka si ji náramně oblíbila a maže se s ní ráda (a často). Je to taková rychlá pomoc, když potřebujete dětem (nebo sobě) namáznout v běhu obličej.

A právě o tuhle tyčinku si u mě můžete díky Babystart, která kosmetiku Attitude do Čech dováží, zasoutěžit! Podmínky jsou zase jednoduché, tak to zkuste!

Podmínky soutěže:

1. Napište mi, podle čeho vybíráte opalovací krémy vy. Řešíte jejich složení nebo si koupíte v drogerii první, co vám přijde pod ruku? A pokud máte, přidejte tip na svůj oblíbený  přírodní, třeba mě navedete na některý, který neznám a časem si i ostatní přečtou jeho recenzi.
2. Zanechte na sebe kontakt. Pokud vám nefunguje vkládání komentářů, což se občas stává, zkuste to nejdřív v Google Chromu, a když ani to nepomůže, napište mi na kusanec.cz@gmail.com nebo zanechte vzkaz na FB a já vás do slosování přidám.
3. Lajkněte FB mého blogu. A uděláte mi radost, když budete sledovat i můj Instagram. 
4. Podpořte svým lajkem značku Babystart na Facebooku
5. A pokud chcete být do slosování zařazeni několikrát, sdílejte článek po svých kanálech. Napište mi prosím vás do komentářů, kolikrát a kde jste soutěž sdíleli. Díky!

Soutěžit můžete do neděle 10. června. Po půlnoci vylosuji přes Random jméno vítěze zveřejním tady pod článkem. Do té doby si užívejte sluníčka! 
---
Všem moc děkuji za účast tady i na Instagramu. Random vylosoval Lenku / Leňajs! Gratuluju  a posílám zprávu. 

39 komentářů:

  1. hezký den. vlastně...nikdy mě nenapadlo zamýšlet se nad složením opalovacích krémů, ale kupovala jsem je vždy v lékárně, ne v drogerii...to jsem ale ještě neměla rodinu, letos se to změní a zřejmě budu vybírat jinak. díky za zajímavý článek a značku :) na Fb sleduji jako Barbora Francová. cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tyčinku bych ráda vyzkoušela pro svoje holčičky. Jinak jsem nad složením opalovacích krémů zatím taky moc nepřemýšlela. Věra (ty víš která)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer, tedy sledovat složení opalovacích krémů mě také nenapadlo nikdy, domnívala jsem se, že by obecně škodlivé chemické látky s negativním účinkem asi obsahovat neměly, evidentně jsem se hodně mýlila. Tyčinka vypadá móóc dobře, určitě bych jí využila pro vnoučátka, která bohužel zdědila po mamince atopický ekzém a je to tedy někdy hodně velký problém. Děkuji za prima článek, takových není nikdy dost, vždy se člověk něco dozví nového!
    Zdravím
    yveta.mahnertova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Čtu si složení a vyhýbám se takovým, co obsahují látku EHMC, nedávno vědci zjistili, že může poškozovat DNA a nachází se třeba i v kosmetice. U nás vede Weleda, je šetrná pro dětskou pokožku. Sdílím na fb. redeba@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Pro děti používám mléko od WoodenSpoon, má být 100%, pro nás většinou Weledu. Už jsem zvažovala namíchat si vlastní opalovací olej s maliníkovým olejem. helsis@seznam.cz (fb Jana Šaurová)

    OdpovědětVymazat
  6. My pouzivsme opalovací krém od Biodermy (Photoshop Mineral 50+). Je také vhodný už pro malá miminka a děti s podrážděnou anebo atopickou pokozkpu. Vyhovuje nam, i když mám stejně pocit, že když ho večer pořádně neumyju a tělíčko pak dceři nenamazu, má druhý den sušší pokozku.
    Moc by mě zajímal tip na nějaký přírodní prostředek proti hmyzu a kliststum, který by byl vhodný i pro malé děti. S čím máte zkusenost vy a ostatní maminky? Děkuji :)
    Michaela.teuchnerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ja používám repelentní sprej od Libebit a jsem s nim spokojená.

      Vymazat
  7. Pro děti používám opalovací krém z lékárny La Roche-Posay Anthelios 50+ a po pravdě složení jsem nikdy moc nestudovala, protože ty látky stejně nedokážu posoudit. Každopádně děkuji za váš článek, hned to půjdu omrknout. Značku Attitude znám, mám od nich sprchový gel pro dcery a je super. Na letošním festivalu mini jsem také koukala na tuto tyčinku a myslím, že je to skvělá praktická věc do kabelky. Přeji vám krásný slunný den Helena cagovka.helga@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. U nás se používá bioderma a daylong vše v dětské variantě:)přírodní jsem zatím nevyzkoušela, ale moc ráda bych to zkusila.Moc děkuju za poučný článek mám v těch látkách aspoň jasněji:) hankafb@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Nad slozenim premyslim. Vetsinou kupuji prirodni ve specialnich obchodech, ne v normalnich drogeriich. Dekuji za tip, tuto znacku jeste neznam. Jankava@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím, opalovací krémy a kosmetiku vůbec jsem začala řešit s narozením syna. Po pár zkušenostech s tradičními drogerijními přípravky jsem už vyzkoušela i pár s dobrým složením. Letos u mě vyhrála značka z biooo.cz a to Alphanova sun. Rozprašovač, konzistence super a ta vůně! 😘
    lenajs@post.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Opalovací krémy kupuji na doporučení známých a hlavně kamarádek - maminek malých dětí. Snažím se kupovat v lékárnách a mít kosmetiku kvalitní. Teď máme Daylong. Tuto značku znám, ale z jiných přípravků. Ráda bych vyzkoušela i opalovací krémy. Sdílela jsem na facebooku :-) Veronika Skalská, Verca91@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Určitě neberu první opalovací přípravek, který mi padne pod ruku. Vybírám tak, aby měl vysoký ochranný faktor a byl kvalitní, protože sám mám hodně citlivou kůži a vybírám tak samozřejmě i pro dcerku. Teď pro ni máme Sebamed...Sdílel jsem na facebooku - Lukáš Lukiss (lukis2s@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  13. Ja se ridim hlavne faktorem - 50+ a pres to nejede vlak. Opalit se neni dulezite, ale spalit se je nebezpecne. Pro syna koukam jestli je to vhodne pro deti a na slozeni. Pro sebe se ohlizim na pomer mnozstvi/cena/kvalita a znacka. Nejcasteji nakupuji drogerii v DM, znacky se kazdy rok ruzni, ale mam vzdy jak kremovy, tak strikaci. A nesmi chybet ani sprej po opalovani s panthenolem ci aloe vera.
    Babystart lajknuty. slunicko1321@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. U sebe jsem opalovací krémy nikdy neřešila a kupovala jsem v drogerii, pro děti jsem pak začala kupovat krémy v lékárně a teprve minulý rok jsem začala trochu studovat obsah krémů :). Sdílím na FB jako Martina Skočovská. makaface@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Pro děti se zajímám o složení tak poslední 3 roky určitě. Dřív jsem kupovala v DM nebo drogérii (co doporučila paní doktorka haha)...letos máme taky Attitude, koupila jsem na mini a brzy budu muset dokoupit. Letos mají výrobci opalovacích krémů žně s takovým počasím :D...

    OdpovědětVymazat
  16. Rozhodně nekupuji vše, co mi přijde pod ruku. Na složení a na kvalitu se určitě koukám. Snažím se kupovat i na doporučení a v lékárnách. Teď aktuálně mají děti La Roche Posay, značku Attitude znám, mám od ní vynikající odstraňovač skvrn. Myslím, že i opalovací přípravky by byly bezva. Sdílela jsem na fb jako Jana Anna. E-mail: olbertovajana@seznam cz :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Zlozenie riesim. Kupovala som Alverde, ale zanechava bielu vrstvu. Tak hladam dalej. Diky za typ. viktoria133@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Abych pravdu řekla složení jsem nikdy nekontrolovala.Jinak te%d používám já i dcerka Biodermu a spokojenost
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Složení jsem nikdy moc nezkoumala. Doma máme všichni krémy na opalování od Biodermy a jsem s ní spokojena.
    MK.Michaela@seznam.cz
    Na fb Michaela Kratochvílová

    OdpovědětVymazat
  20. Slozeni opalovacoch kremu jsem zacala resit loni kdyz jsem vybirala nejaky pro deti. Objevila jsem stranku ewg.org kde hodnoti kosmetiku obecne. Vhodnych opalovacich kremu tam maji clekem dost ale bohuzel se vetsina neda koupit v CR. Attitude ma na teto strance taky vyborne hodnoceni a tak jsem ho poridila. jsem s nim spokojena takze letos jsem uz kupovala na jistotu. tycinka by byla hezkym doplnkem ke kremu :-) michaelavydrova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Slozeni resim az ted s detmi,predtim me to ani nenapadlo. Ted pouzivam detsky Alverde a jsem spokojena,na Attitude se podivam take.
    Andydami@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Tiež som sa vždy spoliehala na lekáreň. Ale toto leto je prvé s našou malou a ideme aj k moru, tak študujem, prezerám, zatiaľ som nič nevybrala, tak uvidíme.. zatiaľ sa mi pozdáva La Roche Posay

    romankagonsenicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Podle značky, UV faktoru, doporučení. petra.sebestova1@gmail.com FB Petra Vojtěch

    OdpovědětVymazat
  24. Poslední 2 roky koukám víc na složení a snažím se preferovat ty co nejméně toxické. A že je to fuška. Chemické filtry jsou skoro to nejmenší. Tušili jste, v kolika krémech jsou přítomny mikroplasty? Síla :( farbakl@yahoo.com

    OdpovědětVymazat
  25. Radko, díky za hezký rozhovor a fůru poučení. Usídlila jsem se u kosmetiky Dr.Hauschka, vyhovuje mi úplně všechno :).
    Patřím (už) mezi ty, kteří mají na opalování haldu času :).
    Měj hezké letní dny i ty.
    Hanka Růžičková

    OdpovědětVymazat
  26. Dobre rano, ochranne kremy jsem detem dosud kupovala v lekarne, maji ultra senzitivni pokozku a jdou hned do ruda az do vyrazky. Idealni ochranu jsem pro ne vsak zatim nenasla.. Diky za avizo, omrknu slozeni, to jsem zatim neresila:-o Zdravim, Petra (petrafai@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  27. Výběr opalovacího krému jsem začala víc řešit až s příchodem dětí. Ovšem poté, co jsem synovi koupila jeden příšerně drahý, speciálně pro děti bio opalovací krém v jednom obchodě s přírodní kosmetikou (v zahraničí) a syn se po něm příšerně osypal, začala jsem pátrat, kde se stala chyba. Nakonec jsem si v D-testu přečetla, že jeden z nejlepších krémů je z Dm drogerie, začala jsem kupovat ten pro sebe i pro děti, za zlomek ceny a mám s ním nejlepší zkušenosti. Je to jeden z mála, který syn s citlivou pokožkou snáší. Ale tato opalovací tyčinka mě zaujala neb mě hrozně nebaví nanášení :-)
    iva5ko@gmail.com Sdílím na FB jako Banna RocKova

    OdpovědětVymazat
  28. Já sleduji složení a dávám přednost přírodní kosmetice. Teď používám pro dceru opalovací mléko od Hristina. Loni jsme používali takže opalovací krém od Justu a vyzkoušela jsem i vzorecek od Weledy. Přeji krásné slunečné dny 😊☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě kontakt 🙈😂 martinafamerova@gmail.com

      Vymazat
  29. Já složení řeším spis tak, ze kupuji co mi kdy v minulosti sedlo a nerada experimentuji... s ekzémem to občas není úplně výhra. Kupuji výhradně v lékárně a většinou Biodermu nebo La Roche... Sleduji jak na insta, tak na FB, kde jako Lucia Tra Lenuvole sdílím :) Kontakt na mě: crazy-lucyZAVINACseznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Pro děti i sebe mám nejraději Biodermu, krásně se roztírá, pro sebe používám tónovací... vyzkoušela jsem pro malou Daylong Kids, ale rozetřít jej byla opravdu fuška :-D takže tímto směrem už se nepustím :) dočetla jsem se chválu na Weledu, možná vyzkouším. Mějte krásný čas hankavyvialova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Dobrý večer,
    pro dceru mám ještě z loňska La Roche Posay a az dojde, urcite poridime Attitude. Mám od nich víceúčelový sprej na úklid a je absolutně boží.
    Cllowie@Gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Krásný den, složení zkoumám a zatím u nás doma vede Weleda a La Roche Posay. FB: Kateřina Juřicová vedlejedle@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Pro děti kupuji zásadně s co nejméně chemikáliemi, s minerálním filtrem. Osvědčila se mi celkem značka Hristina, která má i dobré ceny. Pro sebe mam nejraději suchý sprej s SPF 30.
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. ENOUGH IS ENOUGH FOR THE WISE,PROSPER LOAN FIRM IS THE ONLY WAY OUT FROM ANY FINANCIAL DIFFICULTIES { prosperloanfirm@yahoo.com }

    Greetings great mind, It will be my greatest pleasure saving Individuals and companies from extortion, I know not everyone will want to take it upon their self to reveal the bitter truth about online Lending because of insecurity, Time of doing it and all that. I Ryan F. Tyler, an outstanding businessman who reside at Oakland, California has taken it upon himself to share this article to whom it may concern so they can learn and educate their self from it . It's bad to the extend where you see testimonies online about getting a loan and it turn out to be fake. For real i have fallen for that tricks countless time to the extend i lost almost 65,000usd in total all in the name of getting a loan to invest in a very lucrative business. After so many failed attempt of securing a loan, I and my Manager went online to do a thorough search and found this company PROSPER LOAN FIRM +1(816) 366-8769 ) but before giving it a try we also went ahead to make sure they are registered under BBB, check their reviews and also go to their headquarter to confirm their existence and capability.We were so careful because we didn't wanted to lose any dime again and to our greatest expectation they deliver according to their review and grant us our desire loan amount of 510,000.00Usd. A word to everyone out there when it comes to Online Lenders contact only PROSPER LOAN FIRM via email: { prosperloanfirm@yahoo.com } or drop a message to them via text at +1(816) 366-8769 and consider all your financial problems tackled and solved.#SHARE, You can rescue someone from been victimized today, Thanks.

    OdpovědětVymazat
  35. We are direct mandate to providers and facilitators of all types of Bank Guarantee (BG), SBLC for Lease and Purchase. We engage in MTN, PPP programs, MT109, MT799, MT760, Loans, Sale and Lease of Financial Instruments. In addition we have a
    track record of 100% deliverance rate with the best workable procedures in the Financial Instruments industry. Our providers are very reliable and ready to transact.


    We have an excellent relationship with top rated banks in both Europe and Asia, Stock brokers and financial institutions all over the world. Within a short and transparent transaction period we can provide the SBLC/BG for your Heavy/Light project funding.

    We look forward to your cooperation as we establish a successful business relationship. Anticipating your inquiry

    Email: tekstructuredfinanceltd@gmail. com
    Skype: tekstructuredfinanceltd

    Regards
    David Thomas
    TEK STRUCTURED FINANCE LTD
    BROKERS ARE WELCOME

    OdpovědětVymazat

  36. I AM FINIALLY OUT FINANCIAL BONDAGE THANKS TO MOORE LOAN COMPANY (mooreloancompany@yahoo.com) Or text +1(414) 454-9493..


    Good day everyone,I can’t hide this great testimony that took place in my life I will love everyone to know it and be a partaker of this, that is why I want to share it to the whole world by placing this advert on classifieds, I am Mr Morgan Smith by name, I live in Chicago, United State, I want to thank ROBBINSON MOORE for his kindness upon my family life, I never knew that there is still a sincere and trustworthy lender like this on the internet and on earth. Just some days I was in search for a loan of $ 150,000.00, As I was in search of funds to start up a business. I was scammed about $15,000.00 dollars and I decided not to involve my self in such business again. But a Friend of mine introduced me to a loan firm due to my appearance and doings and also my complains to her. And I told her that I am not interested in any loan deal anymore but she told me that there is still a sincere lender who she will recommend me to, And she gave me the details of this man who is called MOORE ROBBINSON. And I really put a trial and I am most greatful and lucky today, I was given a loan amount of $95,000,00 Dollars by this great firm MOORE LOAN COMPANY. If you are in need of a genuine, Sincere, durable and a truth worthy loan lender or financial assistance and also you know you can be reliable and trusted, capable of paying back at the due / duration time of the funds I will advice you to send your contact to them via email @[ mooreloancompany@yahoo.com] OR Text +1(414) 454-9493 .

    OdpovědětVymazat