středa 12. září 2018

Roš ha-šana & nové začátky

Čas poslední dobou nějak kvapí. Přes léto jsem se tu odmlčela úplně - nějak mi scházela energie. Léto jsme měli poklidné a já si potřebovala v době, kdy nesedím v rozpálené kanceláři na Václaváku, dobít baterky. A navíc se mi v tom upoceném počasí ani nechtělo moc fotit. Po prázdninách u nás nastala změna, protože z Erwína se stal předškolák. Díky tomu musel opustit svoji domovskou "školku" a  nastoupit do opravdického předškolního zařízení. Změnu jsem pocítila hned první den, protože z prostředí, ve kterém udávalo tempo všehovšudy kolem třiceti dětí a zvolna kráčející senioři, jsme se ocitli v mumraji školkových, školních a středoškolských žáčků a žáků. Erwín ale změnu naopak kvituje a nové školce se mu moc líbí. Určitě je to i tím, že s ním přešlo hodně kamarádů a nový začátek tak úplně novým začátkem není. Přibyla ale logistika rozvozu dvou dětí, velká porada všech ředitelů poboček Českých center, na která jsem se v květnu vrátila, a důležité židovské svátky. Prostě mazec!
Mám období babího léta a Vysokých svátků, během nichž slavíme Nový rok a Den smíření, moc ráda. Je to pro mě čas reflexe právě uplynulého roku a zároveň čas rozjímání nad tím, co bych chtěla dělat jinam a líp. V mnoha ohledech jsem teď šťastná. Vrátila jsem se do práce, která mě baví a osvobodila mě od domácího jha, které mojí povaze nedělá dobře. Zároveň ale pracuju jenom 20 hodin týdně (no plus mínus, však to znáte, poloviční úvazek = práce na celý za půlku peněz), tak mi zbývá dost času na páteční vyzvedávání po o i nějaký ten čas na vlastní seberealizaci. A k té počítám i tenhle blog. Jsem moc vděčná za pravidelnou dávku psací terapie, zajímavé kontakty, informace a podněty, které se ke mně díky němu dostávají. A ačkoliv se to možná přes letní měsíce mohlo zdát, rozhodně s ním nechci v brzké době končit! Je toho tolik, o co se s vámi chci podělit - nové šaty od Leedy, spoustu kosmetických objevů, čistící produkty vonící po bylinkách, knížky, které jsem přes léto četla, a na které se chystám, krásné podzimní botičky pro Adélu a jedny, které se líbí mněkolo, na které mám spadeno pro Erwína i o ostatní dárky a knížky, které pro všechny chystám. Kromě toho třeba pozvání na Green Beauty Market, výstavu českých hraček Mini Wonders, která brzy po Tokiu, Tel Avivu a Londýně doputuje do Prahy a samozřejmě i další festival mini, jehož jsem velmi pyšnou ambasadorkou. Snad se mi to brzy všechno podaří... Hezký podzim a šana tova! Radka
---
PS: Fotka je z naší novoroční tabule. Menu bylo zase dost podobné tomu, o kterém jsem psala tady. Protože tradice je tradice. :)
PPS: A je zase ten čas roku, kdy můžete dát hlas svojí oblíbené blogerce v soutěži MAMAblog roku a každý den při tom vyhrát krásné ceny. Hlasovat můžete tady.

7 komentářů:

  1. Hurá, tak prosím knížky, dárky a kolo a bylinkové čistící produkty přednostně!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, už se moc těším na Vaše příspěvky. Díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,
    nechystáte i článek o školce, kterou Váš Erwín do teď navštěvoval? Koncept školky, který jste v článku nakousla, se mi zdál velmi zajímavý a ráda bych se o tom dozvěděla něco víc! :)
    Krásný den přeji! Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, pošlete mi prosím vás e-mail (kusanec.cz(at)gmail.com) a já vám o ní ráda napíšu, veřejně ale nechci moc psát, kde to je. Díky!

      Vymazat
  4. To víno vypadá zajímavě. Takové jsem ještě neviděla. Já mám víno hodně ráda a potrpím si na kvalitě. Kupuju si kvalitní červené víno , které zvládnu i za večer sama vypít.

    OdpovědětVymazat