sobota 3. dubna 2021

Hurá z / do Egypta! // Naše jarní přírůstky do dětské knihovny



Jarní přírůstky do dětské knihovničky. A protože na jaře slavíme Pesach a ten je dost spojený s Egyptem, i knižní dárky, které jsem dětem pořídila, jsou s touhle zemí spojené.


Už tam budem, Mojžíši? je parádní knížka, která obohatí židovskou domácnost o vtipnou hagadu (tradicí ukotvené převyprávění příběhu o vyjití Izraelitů z Egypta) a ostatním hravou formou kromě biblického příběhu představí i to, jak vypadá taková slavnostní pesachová večeře, které se říká seder. Na Zelený čtvrtek mnoho křesťanských rodin doma sedery pořádá. Ježíšova poslední večeře totiž byla právě večeře pesachová a tak se knížka krásně hodí i pro tuto příležitost. Koupit si jí pak můžete tady.

 

Knížku napsala Pavlína Šulcová a ilustroval Kakalík, což je samo o sobě zárukou, že se během četby budete často smát. Však se ve videu výše sami přesvědčte. (A když se podíváte pozorně, najdete v poděkování i moje jméno.)



Během sederu je zvykem dávat dětem dárky. Letos jsem oběma pořídila zábavné publikace o staroegyptské kultuře. Egypt pod lupou je jako dělaný pro Sofi, kterou hrozně baví hledací knížky. Každá dvojstrana je věnovaná jednomu tématu, které představuje život a kulturu v době faraónů. Součástí knížky je i vložená lupa, která zaručuje, že dětem neunikne ani ten nejmenší detail a hned tak je neomrzí.



Jak už název knížky Poprask ve starověkém Egyptě: 1 spiknutí, 4 podezřelí napovídá, malý čtenář se díky ní stane detektivem, který musí vyřešit záhadu atentátu na egyptského panovníka. Během toho se naučí několik hieroglyfů a spoustu zajímavých faktů. Obě knížky jsou krásně ilustrované a věřím, že se k nim budou dlouho vracet. A třeba se společně brzy do Egypta podíváme i dooporavdy! 
--
Které dětské knížky v poslední době zaujaly vás? 

8 komentářů:

  1. Dobrý den Radko, moc děkuji za další krásné tipy. Určitě něco pořídíme. Opatrujte se, Míla

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj všichni,

    Jsem soukromý věřitel, nabízím půjčku ve výši 2%, je to legitimní společnost se ctí a rozdílem, jsme připraveni vám pomoci v jakémkoli finančním problému, který jste, nabízíme všechny typy úvěru, takže pokud máte zájem o tuto nabídku půjčky laskavě nás kontaktujte na našem e-mailu: (christywalton355@gmail.com) Uveďte také následující podrobnosti, abychom mohli okamžitě pokračovat s půjčkou.

    Název:
    Potřebné množství:
    Doba trvání: a
    země:
    Účel půjčky:
    Měsíční příjem:
    Telefonní číslo:

    Kontaktujte nás s výše uvedenými údaji na našem e-mailu: christywalton355@gmail.com

    S pozdravem vám všem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já jsem NIRA SHALOM, jsem tady, abych rozšířil tuto dobrou zprávu do celého světa o tom, jak jsem získal zpět svou bývalou lásku. Šílel jsem, když mě minulý měsíc opustila moje láska kvůli jiné dívce, ale když jsem potkal přítele, který mě seznámil s Babou Wale da Wiseman, velkým poslem, vyprávěl jsem Baba Wale o svém problému o tom, jak mě opustila moje bývalá láska, a také jak jsem potřeboval získat práci ve velmi velké společnosti. Řekl mi pouze, že jsem přišel na správné místo, kde dostanu touhu svého srdce bez jakýchkoli vedlejších účinků. Řekl mi, co musím udělat, Poté, co to bylo hotovo, V příštích 2 dnech mi moje láska zavolala na telefon a řekla mi, že se omlouvám, že jsem žila dříve, a také v příštím týdnu poté, co mi moje láska zavolala prosím o odpuštění, byl jsem pozván na pohovor do mé požadované společnosti, pokud bych potřeboval pracovat jako nadřízený. Jsem tak šťastný a ohromen, že to musím říct celému světu o tom, jak mi Baba Wale pomáhá splnit přání mého srdce. Baba Wale je specialista na všechny druhy kouzel a dobré magie. Pokud potřebujete jakýkoli druh pomoci, kontaktujte, Baba Wale, na následující e-mailové adrese: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551 Viber +2348136951551 Děkuji později

    OdpovědětVymazat
  4. Offer a private loan immediately Hello, do you want to borrow money on better terms than in a bank or non-bank company? Then you may be interested in loans on favorable terms from private investors. You can borrow up to EUR 900,000,000 for 360 months at an interest rate of 3%. And this is something that no bank will offer you. So, do not hesitate to contact us via email with Mr. JOEL BESNARD whatever your financial needs: joelbes1973@gmail.com Viber : +37258370980 Thank you. Price: EUR 100,000,000

    OdpovědětVymazat
  5. FRESH FULLZ/PROS USA|UK|CANADA

    SSN+DOB+DL with high credit scores fresh fullz
    CC with CVV & DUMPS track 101 & 202 with Pin codes
    Business EIN fullz
    SSN DOB fullz in Bulk on cheap prices
    DL Scan front/back with selfie & SSN scan
    Fresh leads for all USA States
    Office365 Leads & Logins
    --------
    PRICING:
    --------
    SSN+DOB Fullz = 1$ each (bulk order preferable)
    SSN+DOB+DL Fullz/Pros = 2$ each (min 50)
    High Credit Score Pros with DL = 5$ each (min 20)
    CC with CVV with SSN = 5$ each (min 10)
    Dumps with pin Track 101&202 = 75$ each
    SMTP/RDP = 20$-25$
    C-panels = 50$
    Shells/Web-mailers = 15$

    Other spamming, carding, hacking, scripting Tools & Tutorials are also available
    Updated Loan Methods, Cashout Methods, Transfer/Top-up Methods
    ------
    NOTE:
    ------
    Prices will be reduce in bulk order
    All stuff will be fresh & verified 80% to 90% working guarantee
    Invalid info will be replaced
    Don't ask for free samples
    No Refund, Only replacement
    24/7 delivery available

    Email= hacksp007 @ dnmx.org
    Telegram = @leadsupplier , @killhacks
    ICQ = 752822040 / @killhacks
    Skype/WickrMe = @peeterhacks
    WhatsApp = *will be given on demand*

    OdpovědětVymazat
  6. Potřebuješ půjčku???? Osobní půjčky nebo Podnikatelské půjčky???? Mluvte o tom se mnou. KONTAKTNÍ JMÉNO: Pan Petr Buzek, V případě zájmu nás prosím kontaktujte na::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
    Whatsapp nyní: +639773415435

    OdpovědětVymazat
  7. Dobré ráno
    Pracuji pro banku, která nabízí úvěry všem seriózním a poctivým lidem, kterým lze věřit.
    S úrokovou sazbou 3 % získáte půjčky od 2 000 do 1 000 000 eur, které můžete splácet až 20 let. Pro všechny vaše úvěrové dotazy. Pokud máte o půjčku zájem, dejte mi prosím vědět.

    Máte zájem o půjčku: bienczykdaniel1@gmail.com / whatsapp: +33757842463

    OdpovědětVymazat