pátek 29. března 2013

Babymoon


Poslední dobou jsem několikrát zaregistrovala nový termín - babymoon. Naposledy třeba na blogu A Cup of Jo. Původně to označovalo období po porodu, kdy se maminka a nové miminko spolu sžívaly. Teď se častěji používá ve spojení s výletem budoucích rodičů. Takové poslední vyhození si s kopýtka. My jsme tomu tak s Typoškou neříkali, ale na předporodní výlet jsme se taky vydali. Jelikož jsme nevěděli, co se mnou bude dělat letní horko, rozhodli jsme se pro klimaticky příznivější Stockholm. Rok před tím jsme navštívili Kodaň, takže jsem se moc tešili na krásné obchody, zajímavá muzea a designové kavárny. Výlet jsme si opravdu užili. Co vy? Byli jste někde v těhotenství? 

11 komentářů:

  1. To slyším poprvé, ale moc se mi to líbí.)

    OdpovědětVymazat
  2. hmm, já si užila těhotenství maximálně - byla jsem v Paříži a Disneylandu, na Mohérových útesech a u moře na Mallorce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Quanti, tehotenstvi jsi si opravdu uzila! Priznam se, ze Moherove utesy jsem si musela vygooglovat. Jsou opravdu impozantni. Videt je nazivo muselo byt uzasy!

    OdpovědětVymazat
  4. My London!!!
    A teď nám po dvou letech ve třech nabídli mí rodiče, že pohlídají Kubušáka na týden,
    takže Petrohrad: a přesně jak píšeš - obchody, muzea, kavárny. Adult only!!! ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Petrohradu bych se taky nekdy chtela podivat. Tak treba az budou Erwinovi dva...

      Vymazat
  5. My byli v Paříži. No, ale před druhým porodem už jen na tři dny v Chomutově - chtěli jsme vidět ty uhelné pánve. Ale taky dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, Pariz! Kdysi jsem tam byla, ale jen na skok. A nekolikrat se ztratila na De Gaullovi. Jeste bych se tam nekdy chtela podivat. Aspon jednou! Nebo dvakrat. Nebo trikrat?

      Vymazat
  6. A my jsme v lednu 1990 bourali Berlínskou zeď :-) Možná proto náš Honza (tehdy zhruba 25. t. t.) dnes bourá (a následně staví) byty v centru Londýna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si tak rikam, co jsme v tom Stocholmu delali, ze by si z toho Erwin mohl jednou udelat karieru. Vychazi mi z toho leda kavarensky povalec. Vsak uz jsem o tom psala: http://www.kusanec.cz/2013/03/kavarensky-povalec.html.

      Vy jste volili moudreji... :)

      Vymazat
    2. V tomto konkrétním případě :-) Kavárenské povaleče mezi dětmi také máme, i když ne skandinávské. Naše Rozálie bývá někdy po italsku uječená a hádavá - pročpak asi?! :-) :-) :-)

      Vymazat
    3. No, pokud to vazne funguje, priste pojedem do Tibetu... :)

      Vymazat