úterý 28. května 2013

Dvacet pět týdnů

Po několika sporadických pokusech, jsem začala Erwíňáka konzistentně přikrmovat zeleninou. Celkem rychle pochopil, o co tu kráčí, a na lžičku se přívětivě směje. Zatím mu dávám hotové bio příkrmy z DM, ale brzy dorazí moudrá kuchařská kniha a Beaba Baby Cook a můžem se do toho pustit ve velkym. Trochu ohledně některých aspektů krmení tápu. Co článek, kniha a výzkum, to jiný názor. Z fotky je ale vidět, že nám to dítko pěkně buclatí a je vesel stále. Moc se tím tedy netrápím. Tělo jako důkaz.






14 komentářů:

  1. Erwínek vypadá spokojeně, je vidět, že mu nic neschází :-) Na tu knížku jsem zvědavá, pak dej echo, co v ní všecko je ;-) Já jela podle instrukcí z tohoto webu: http://kojeni.net/prikrmy.php a spíš si vymýšlela vlastní recepty (nebo spíš kombinace, ono to moc kulinářské umění pro ty malé není :-)) Tak ať chutná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky. :) Myslim, ze spokojenej je. Stranka kojeni.net je rozhodne jedna z hlavnich inspiraci. Je to tam docela prehledne rozepsane a navic ma tu sekci otazek a odpovedi, kde se clovek vse podstatne dozvi.

      Na knizku se tesim. Kucharky mam rada a i kdyz v tomhle stadiu o zadne kulinarske hody nepujde, aspon se muzu kochat peknymi obrazky. A navic je zajimave srovnat, jak se to doporucuje tady a jak v jinych zemich. Srovnavala jsem si uz od zacatku tehotenstvi a vzdycky si vybrala tu pro me skousnutelnejsi variantu. Treba u zehleni se rozhodne klonim k zahranicnimu modelu... :)

      Vymazat
  2. No vypadá spokojeně ;-) Snad mu pojede i maso a další dobroty, ke kterým se za chvíli dopracujete.

    OdpovědětVymazat
  3. kašli na knihy :-) některý děti potěšíš mrkví a některý rajskou ;-) já byla vyvrhel, protože jsem plně kojila o měsíc dýl, než říkali chytré knihy a dítě přežilo a dokonce považ - přežilo jen na kupovaných skleničkách a to dokonce někdy i studených :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledala jsem nejaky pro me aplikovatelny casovy harmonogram. Kdy s cim priblizne zacit a kolik by toho mel snist. Univerzalni nazor holt na nic kolem deti neni. Kdyz mu zelenina dela radost, dela to radost i mne. :)

      Vymazat
  4. já mám tak ráda ty tvoje týdenní přehledy, vždycky mi připomenou, kolik už bude Briguli, mně se ty týdny v hlavě nějak špatně nosej :D

    Erwín evidentně prospívá, já už začala se skleničkama před časem a občas se snažím uvařit, ale zatím se mi to nepodařilo rozmixovat bez kousků a tím se mi dáví (pasírovat jsem líná). Pozoruju ale výrazný rozptyl chutí i zažívacích reakcí (naprosté odmítnutí - brokolice; tolerance - mrkev; chutná, ale bolí ji bříško jak pes - pastinák; může se utlouct - dýně) a po skleničkách jí doma vařené moc nejede ani chuťově. Teď jsem koupila batáty, ty by se mohly rozvařit dobře, tak jsem zvědavá - ony ty skleničky přece jenom celkem lezou do peněz :)

    Jsem moc zvědavá na tu kuchařku, doufám, že bude recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rada, ze se ti moje tydenni prehledy libi. Nedavno jsem si je vsechny procitala a zjistila, kolik veci jsem uz zapomnela. Je fajn, ze jsem u toho vydrzela.

      Na kucharku stale cekam, ale uz ji vyexpedovali, tak snad brzy dorazi. Baby Cook uz mam. Kamaradka si ho poridila a nemohla si ho vynachvalit. Vyhoda je v tom, ze zeleninu / ovoce / maso varis v pare, pak vyklopis z kosicku a rovnou rozmixujes. Zatim ji ale v takovem mnozstvi, ze mi sklenicky prijdou lepsi. Koncem tydne uz bych mu ale zkusila neco uvarit. Zatim mu chutna vsechno. Ochutnal ale zatim jenom mrkev, dyni a brambory.

      Vymazat
  5. btw, zahraniční model doporučuje nežehlit? já žehlila novorozenecké oblečení pár týdnů, pak jsem to jednou nestihla a zjistila, že přežije i v nevyžehleném, vidět to na tak maličkých kouscích oblečení beztak není a kůže je v pořádku, tak už velmi spokojeně nežehlím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ze by nedoporucovali, jen to nepovazuji za nutne. Srovnavala jsem si diskuze na ceskych a anglicky psanych forech a dosla k tomu, ze stejne jako se ceske matky divaji posmesne a pohrdave na mamy, co nezehli, se v zahranici divaji na mamy, co zehli. U nas se argumentuje zdravotnimi riziky, na ktere ale uplne v dnesnich dobe neverim. V zahranici se diskutujicim zda zehleni jako ztrata casu. A ja se k nim s chuti pridavam. :)

      Vymazat
  6. Já mám sice na přikrmování ještě pár měsíců čas, ale dumám nad tím už teď (jsem už prostě taková: ráda se na všechno připravuju s předstihem). Taky bych si ráda pořídila nějakou moudrou kuchařskou knihu. Přemýšlím třeba nad touhle: http://knihy.heureka.cz/varime-pro-kojence-a-batolata-karmel-annabel/ Ale pro jednou se asi vypravím do skutečného knihkupectví a pár si jich nejdřív prolistuju. Bojím se, že když si koupím nějakou kuchařku v Čechách, nebudu tady v Luxu některé suroviny moct sehnat. Anebo se jim tady bude říkat jinak. Třeba jsem si všimla, že v některých zemích přidávají do mléka krupičku, jinde jakousi mouku, jinde dětskou rýži... a někde nic. A já nevím, jestli je to jedno a to samé nebo je v tom nějaký rozdíl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam rada hezke knizky. A i kdyz je nejaka publikace informativni, ale me se v ni nelibi listovat, vim, ze bych ji stejne pravidelne nepouzivala. Proto jsem sahla po tehle. V Cechach bohuzel spoustu kvalitnich knizek vydavaji lidi, co nemaji vubec cit pro typografii a snad i pro estetiku vubec.

      Mas asi na mysli to, cemu se u nas rika kase. Myslim, ze v Americe tomu rikaji cereal, coz me trochu na zacatku matlo. Nejcasteji se zacina s ryzovou, protoze ryze neni alergen. V Cechach se da koupit instantni mlecna ci nemlecna varianta. Kupuju nemlecnou ryzovou kasi od Nestle. Je v ni jenom ryzova mouka, vitaminy, mineraly, probiotika a vanilin. Micham ji Erwinovi s Nutrilonem s nizkym obsahem laktozy, protoze po normalnim Nutrilonu se osypal. Nastesti mu chutna. Je to ale veda, nez vsem tem terminum porozumis. Vystacilo by to na doktorat! :)

      Vymazat
  7. joj mne uplne mrazi, jak si vzpomenu, jak jsem byla zoufala, co teda mam malemu varit, jak to kombinovat, lepek davat, nedavat, od kdy jogurty, tvaroh, vajicko... kojeni.net byl zaklad, pak jsem trochu okukovala kombinace tech kupovanych prikrmu, a posbirala rady v okoli. a jak jsem prozivala, ze nechce kousky, kdyz uz mel docela dost zubu, joj.. kazdopadne u tech kupovanych doporucuju pokazde precist znova slozeni, obcas tam bylo nejake prekvapko, ktere nesedelo do meho harmonogramu ,) a konkretne - maly mel rad dyni, ted ji nesnasi, po kupovane mrkvi (te prvni) se osypal, takze zacina cuketou. kase na vecer nesnasel, takze jsem mu je delala jen rano... no a kdyz uz mohl lucinu, tak treba mrkev, brokolice, fazolky, brambor, lucina a mixnout, vzdycky trochu oleje/masla.. jednou neco vynechas, jednou pridas, kdyz das vic vody a bez luciny, je tu polivka... erwin vypada fakt spokojene, takze no stress, nase bebe bylo vzdycky ( a je) spis hubenejsi, takze se stresuju porad, i kdyz uz "krade" v kramu kolace z regalu :)) at mu porad smakuje!

    OdpovědětVymazat
  8. Cítím se tak znovu požehnaný v mém sňatku poté, co doktor OGODO přivedl zpět svého manžela, který se se mnou odloučil po dobu 6 měsíců. Am GABRIELA podle jména. Dokonce i když mají ústa po celém těle, nestačí bych poděkovat doktorovi OGODOVI za jeho pomoc v mém životě. Můj manžel se se mnou oddělil po dobu 6 měsíců a byl bez bolesti a bolesti. Takže jsem hledala pomoc všude, ale nic nevyřešilo, dokud jsem se s doktorem OGODO nepotvrdil, který jsem kontaktoval online. Vysvětlil jsem mu svou situaci a on slíbil, že se můj manžel vrátí ke mně do 24 až 48 hodin, pokud mi srdce pořád bít pro něj. Věřila jsem v něho a on mi připravil kouzlo a můj manžel mi říkal přesně, když řekl doktor OGODO. Prosil a řekl, že mě potřebuje zpátky a teď už 9 let znovu žijeme šťastně. Každý, kdo tam četl článek, který potřebuje pomoc, by se měl obrátit na něj ... E-mail. Doktor OGODO prostřednictvím společnosti ogodomikespells@gmail.com pro více informací
    Pokud jste někde procházeli některou z těchto činností
    problémy uvedené níže je také perfektní
    (1) Chcete, aby váš bývalý zpátky?
    (2) Máte vždy špatné sny?
    (3) Chcete být ve vaší kanceláři povýšeni?
    (4) Chcete, aby ženy / muži běhali po vás?
    (5) Chcete dítě?
    (6) Chcete být bohatí?
    (7) Chcete, aby byl váš manžel / manželka vázán
    navždy tvoje?
    (8) Potřebujete finanční pomoc?
    (9) Byl jste scammed a chcete
    obnovit ztracené peníze?
    Pokud potřebujete nebo chcete nějaké informace o lásce nebo
    kouzla peněz, můžete tento problém vyřešit
    dnes v chrámu Spell Of Solution ...
    Jak mít šťastnější manželství, aniž byste čekali na změnu svého manžela

    OdpovědětVymazat