čtvrtek 27. června 2013

Dvacet devět týdnů

Jak mě upozornily zkušenější mámy, Erwín neleze, ale plazí se. Zato tak vehementně, že už si proplazil na palci mozol. Pluje si po našem skromném obydlí a upozorňuje na věci, které před ním musíme schovávat a zabezpečovat. Taky se mu už pěkně koordinují ruce. Dokáže udržet v každé jinou věc. Ve vaničce - kterou si minulý týden vzhledem k vedrům užíval několikrát denně - o sebe spokojeně mlátí dvěma kelímkama. Když mu něco spadne, podívá se dolů a když na to dosáhne, zvedne si to.

Jelikož už víc vnímá, večer mu dýl trvá vypnout motor. Než usne, točí se v postýlce dokola a skučí. Drbání na zádech a vyprávění o tom, že je moje nejoblíbenější mimino, většinou za pár minut pomůže. Taky se mu rýsuje prví piha. Na zadečku. Minule to sice bylo zaschlý hovínko, tentokrát už ale vypadá opravdově. A taky už se hůř fotí na zádech. Když ho tak položím, ve vteřině se jedním mrskem obrátí na břicho, věnuje mi šibalský úsměv a šine si to pryč. Postel má na lezení nejraději a foťák je oblíbená návnada. A taky koš s papírem. Převrhne si ho a spokojeně se v papírech rochní. Že by budoucí tiskař? Nebo popelář?


6 komentářů:

  1. jó, na zádech je nuda, taky už známe... budeš mu muset začít lepit nálepky na zadek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky me to napadlo. :) Nebo vymyslet nejakou jinou polohu. Do osmnacti ho takhle stejne fotit nepujde...

      Vymazat
  2. Ale směje se na zádech pořád :-) Je to šikovníček, tak jen tak dál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hroznej pohodar. Ale kdyz je na zadech, musim byt rychla - viz druha fotka. :)

      Vymazat
  3. haha foceni jak foceni na zadech, ale co prebalovani? .) od 8 mesicu, kdy uz mel mlady prozkoumane/ozuzlane vsechny veci, co v koupelne byly po ruce, prebaluju na kolene/ve stoje/za pochodu... erwinek ma bozi usmev a oci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! :) Z bezpecnostnich duvodu prebaluju uz skoro jen na posteli a davam povely jak na psa. Zustan, cekej, hodnej Erwin, zustal. Treba to casem pochopi a prestane se mrskat. Uprimne tomu ale moc sanci nedavam...

      Vymazat