úterý 18. června 2013

Dvacet osm týdnů

Tento týden mám plno novinek. Hlavně nastala dlouho očekávaná chvíle a Erwín leze! Je to srandovní. Spokojeně se posouvá po pokoji a objevuje. Nejvíc ho zajímá foťák a moje červeně nalakované prsty u nohou. Když je zmerčí, funí jak lokomotiva a leze útokem vpřed. Taky jsme mu pořídili hrací koberec, nosítko a přesedlali na sportovní vůz. Snížili jsme rošt postýlky a k jídlu začali vařit v Baby Cooku - i podle téhle kuchařky. Teda jestli se dá považovat rozmrazení hrášku a rozmačkání s Nutrilonem za recept. Od kamarádky Katky jsem dostala tip na "krmící síťku," která vypadá dost bizarně a asi bych si jí sama od sebe nekoupila. Ale je to vtipný udělátko. Do fusekle (teda tý síťky) se dá kousek ovoce a dítko si to pěkně samo pasíruje. Jak říkám, vypadá to jako blbina, ale je fajn, že se Erwíňák může obsloužit sám. Zatím dostal jablko a banán a obojí mu chutná. A myslím, že ho to i baví. Pěkně se taky rozmluvil. Už umí mama, aba (hebrejsky táta) a dada. Prostě rozený lingvista, umělec a intelektuál!

14 komentářů:

  1. ta síťka vypadá dobře, to si snad pořídím :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Vida, hebrejština opravdu musí být pra-řeč, co mi budou lingvisti vyprávět. Starší taky první zcela zřetelně pojmenovával tatínka po hebrejsku a bylo to jeho úplně první slovo:c) Pravda, druhý vydávaný zvuk bylo jakési mlasknutí, které jsem mateřsky pyšně prohlásila za mně neznámý africký jazyk. Dále se však jeho polyglotství bohužel nevyvíjelo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsechny male deti jsou genialni. To my jim pak pristrihavame kridylka...

      Vymazat
    2. Rozhodně. Jednou jsem psala, kterak mě vyučil - pojmenovával, co je modré (pravda, výslovnost nebyla z nejčistších, ale cvik dělá mistra) a říkal to o všem, tak já mu tak shovívavě ukazovala, že tohle není modré a tamto taky ne... a až po docela dlouhé době jsem si všimla, že u věcí jiné barvy vrtí hlavou, jako že to modré není. Nemaje jiných prostředků, vyvinul si nejazykový zápor a za troubu jsem byla já a chlapeček na mne shovívavě hleděl...

      Vymazat
    3. Na druhou stranu zni poeticky rict o necem, ze je to nemodre...

      Vymazat
  3. Krmící síťka? Hustý ... zvážím :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja to povazuju za jednu z nejbizarnejsich veci, ktera u nas ale funguje. Erwin ma sice banan az za usima, ale spokojene si u toho pasirovani pomlaskava.

      Vymazat
  4. síťku jsem na radu zkušené matky Sábi dneska pořídila hlavně proto, že už jsem několikrát vyděšeně lovila "ukousnuté" kusy ovoce nebo zeleniny Alexovi z pusy. je to absolutní sukces :)
    btw. supr stránka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! :) A prijd zas.

      Sleduju te na FB. Alex je peknej chlapak. A tobe to sekne! Snad se brzy uvidme i nazivo.

      Vymazat
  5. trochu opozdene, promin...tak ja jsem vsude cetla, ze ta pasirovaci sitka neni dobra kvuli ovocnemu cukru - ze to ovoce dite zumla hodne dlouho - mnohem dyl nez kdyz ho ji lzickou - a tim se mu pak vic kazi zoubky, resp. pokud je jeste nema, tak ten cukr moc neni dobry na dasne...??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nad tim premyslela, ale Erwinak to propasiruje docela rychle. Navic, casem stejne diteti das kousek nejakeho ovoce a bude chvili trvat, nez se ho nauci jist. Co vyzkum, to nejake nebezpeci, ktere na dite ciha. Verim, ze prisun vitaminu a to, ze se pomalu nauci jist sam, v tomhle pripade prevazuje. Kazde dite je ale jine a pokud by to nejake zuzlalo treba hodinu, taky bych se o jeho chrup obavala.

      Vymazat
  6. My pořád dolaďujeme synovi pokojíček. Když byl maličký, tak jsme mu pokojíček moc nezařizovali, protože jemu to bylo stejně jedno. V pokojíčku vůbec nebyl. Teď už si tam začíná hrát, tak mu tam postupně pořizujeme další a další věci. Naposledy jsme mu koupili koberec se silnicí a rád si po něm s auty jezdí.

    OdpovědětVymazat