pondělí 15. července 2013

Čtení na léto

Zdroj fotky: Tumblr Awesome People Reading
Léto jsou prázdniny, koupání a knížky. Letos jsem jich díky Kindlu, který nosím stále sebou, už stihla přečíst docela dost. Naposledy jsem ronila slzy nad Me Before You (česky Než jsem tě poznala), kterou v květnu doporučovala Quanti, prožila cestu za svobodou s Violou ze Súdánu v The Good Braider a díky knížce Siplicity Parenting jsem se učila zásady jednoduchého rodičovství. Jenže jsem kromě toho "vyřešila" i kvanta kriminálních případů, což se začíná promítat do kvality mého spánku. Sjíždím teď seznamy nejprodávanějších knih podle New York Times, Amazonu a Kosmasu a hledám literaturu, která mi sklidní nervy a potěší ducha. Zatím si brousím zuby na třetí knížku od Khaleda Hosseiniho And the Mountains Echoed a čekám, až se v knihovně objeví Národní třída od Rudiše. (Promiň Járo, ale do knihovny se mi už prostě nevejdeš.) A na jaké knížky se chystáte vy? 

11 komentářů:

  1. Přesně tak léto bez knih by nešlo :-) Já po dlouhé době taky zamířila do knihkupectví (čtečku zatím nemám) a z mého seznamu chtěných knih měli jen 1 - S elegancí ježka. Už se chylím ke konci, takže tentokrát to nenechám náhodě a objednám si další čtivo po netu :-) Díky za tipy, omrknu je ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky dekuju za tip. O S eleganci jezka jsem neslysela. Zni zajimave. Mohla bych po case provetrat zarezle filosofi zavity. :)

      Vymazat
  2. wau...zavist, tak na cteni bohuzel uz cas nemam:) ale jsem ted fanousek do knih na poslouchani - na prochazkach s kocarem, vrele doporucuju - zvladla jsem murakamiho 1Q84 vsechny dily, the great gatsby - tesim se na film - a ted mam nastahovan tricaty rok od ingeborg bachmann. jenze dite spi v kocarku cim dal mene...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zavidet bych mohla spis ja. Tvuj vyber je ponekud intelektualnejsi, nez ten muj. Ale Gatsbyho bych znovu precist zvladla. A pak se treba podivat i na ten film (ehm, na saty, sperky a Leonarda, podle recenzi stejne za vic nestoji:)). Knizky bych asi poslouchat nezvladla, ma mysl by nejspis po par minutach odplula nekam do dali...

      Vymazat
    2. Když jste u toho Fitzgeralda, tak bych od něj doporučila taky Něžná je noc a Krásní a Prokletí, oboje jsem teda četla v pubertě, tak nezaručuju stejný zážitek, ale doteď na ně vzpomínám.)

      A tohle léto se chystám na "Mít s kým běžet" od Davida Grossmana o mladých lidech v Izraeli, ale jak tak čtu Tvůj blog, tipuju, že si to třeba už četla?

      Vymazat
    3. Odhadlas me sice spravne :), ale od Grosse jsem cetla jenom sbirku politickych eseju Smrt jako způsob života: Izrael deset let po Oslo. Tohle je ale super tip. A Fitzgerald taky. Knihy omrknu, utle pujcim v knihovne a zbytek koupim do Kindlu. Asi si budu muset k te rodicovske sehnat nejakou praci, vsechno prosustruju v jidle a v knihach..

      Vymazat
    4. ha! dik moc za tipy na dalsi fitzgeraldy! ten poslouchaci gatsby byl darek a trefa do cerneho...

      Vymazat
  3. Vždycky mě přepadne děsná depka, že neumím pořádně anglicky. Pěkný seznam knih . Jdu opět a zase hledat učitele angličtiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mela jsem stesti, ze me rodice - vicemene nahodou - zacali jeste za totace na anglictinu posilat. Vzdycky me moc bavila, v lete jsem dokonce jezdila na tabory s jazykovou vyukou. Pozdeji jsem par let zila ve Statech, aspon cetbou si snazim jazyk udrzet. Rikam si, jak ji co nejdriv Erwinaka naucit. Idealne tak, aby to uceni vubec nebylo. Chtelo by to nejakeho bohateho americkeho strycka...

      Vymazat
  4. aj ja si hovorim vdaka za kindle, ja citam hrozne vela a odkedy mam Kindle je to omnoho jednoduchsie!

    Inak posledny tyzden mojej SUMMER giveaway, zapojit sa mozes tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovědětVymazat