pondělí 22. července 2013

Tour de café

Víkend jsme strávili dvěma z mých nejoblíbenějších činností - procházkou po Praze a povalováním po kavárnách. Sobotu jsme začali na Jiřáku, kde má náš kamarád kávový stánek. Cappuccino se srdíčkem byl ideální začátek náročného dne. Odtud naše kroky směřovaly do nedalekého veganského bistra Moment, které jsme chtěli vyzkoušet. Bohužel mají otevřeno jenom ve všední dny. Přesunuli jsme se tedy do nové hip čtvrti kolem Krymské a vyzkoušeli jídlo u konkurence.


Plevel je příjemný podnik. Jídlo sice tak pade na pade - hned mi nabíhalo, čím by se daly pokrmy vylepšit, ale obsluha moc milá. Určitě se vrátím. Hipstři nejspíš dospávali předešlou noc, protože kromě Plevelu byly všechny podniky v okolí ještě zavřené. Sešli jsme tedy k řece a okoukli I Need Coffee, které si otevřela jedna z Lucií z Leedy. To je podnik podle mého gusta! Kafe sice moc nepiju, ale kavárny a jejich atmosféru miluju. Tady mají vystajlovaný úplně všechno.




Neděli jsme začali účastní při pokládání pamětního kamene pro významného politika a pražského starostu Přemysla Šámala. Organizaci Stolpersteine, jak se pamětním kamenům říká, vede jedna moje kamarádka, která mě nedávno do projektu taky namočila. Brunch ve staré dobré kavárně Sovoy a pak procházka Kinského zahradou, kterou jsem před tím celou ještě nikdy neprošla. V pivovaru u Strahovského kláštera jsme kromě dobrého piva okusili i typickou českou pohostinnost - paní servírka pod fousy přivolávala na příchozí cizince granáty a posílala je hromadně domů. Tak jsme taky šli... Doufám, že jste si víkend taky užili!

2 komentáře:

  1. Paní,
    v Momentu pořádají nedělní brunche, jeden byl nedávno z technický důvodů zrušen, tak na fb každým dnem očekávám adekvátní náhradu
    a
    ve vzdálenosti, která se dá doskákat po jedné noze, se pak báječně tráví ve stínu na zahrádce ve vnitrobloku hentu - http://www.dobratrafika.cz/
    aneb
    to je zas naše kolečko ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V I Need Coffee nam rikali, ze Moment byl v sobotu na trzich na Naplavce. Asi tam chytnou vic zakazniku. Znam Dobrou trafiku na Ujezde, tuhle musim teprve vyzkouset. Treba se tam potkame... :)

      Vymazat