středa 15. ledna 2014

TO CHCI! / ENERGIE

Nějak se mi poslední dobou nedostává energie. Nevím, jestli je to zimní spánek nebo jarní únava, každopádně se těším, až mě tenhle stav přejde. Co vy, nemáte taky poslední dobou pocit neustálé únavy? A jak s ním bojujete? 

21 komentářů:

  1. Já jsem totálně odrovnaná. Ale je to hlavně kvůli nocím, kdy mě naše holčička nenechá spát. Bojovat se s tim nedá nijak, připadám si jako zombie a ptám se sama sebe, jak dlouho se to dá ještě vydržet? A proč do 4 měsíců spala celou noc a teď, v 10 m., se budí po hodině, někdy po dvaceti minutách??? No nic, zombie zdar.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to si nemám vůbec na co stěžovat... Přeju, aby to brzy přešlo a dcerka ti spala zase jako dřív.

      Vymazat
  2. To je tou šedí kolem ... Já cvičím a snažím se držet pravidla spát alespoň 7 hodin denně. A jím hodně polníčku, ono se to moc neví, ale obsahuje hodně vit. C, více než citrony třeba a minerální látky v něm obsažené taky nejsou k zahození :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to přičítám počasí. Spím totiž dost, ale stejně jsem přes den nějaká zdrchaná. O polníčku jsem to nevěděla, ovšem ani sem ho dlouho neviděla nikde prodávat. Kde ho kupuješ?

      Vymazat
  3. Vitamíny. Byla jsem přichcíplá několik měsíců a tohle byl poslední zoufalý nápad, a ono to funguje. Šumivý supradyn, konkrétně, ale netuším, jestli na tom zvlášť záleží - prostě směska s minerály. Vstanu a nechce se mi hned zase spát! Zázrak, povídám;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida. Při menstruaci do sebe kopu železo, co mi zbylo z těhotenství a taky mám pocit, že to pomáhá. Takže na tom něco bude.

      Vymazat
  4. Já jsem unavená až moc často. Chci na to jít přes stravu. Zaměřit se na určité potraviny a hlavně pít dost vody. To hrozně zanedbávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jídlo mám docela pod kontrolou. Spíš si říkám, že mi chybí pohyb a pak odpočinek. Ne spánek, toho mám dost, ale to, abych bych mohla vypnout a několik dní nic neřešit. To ale s ročním dítětem moc nejde...

      Vymazat
  5. Ještě na mě nepřišla ta pravá "jarní" únava, ale hrozně často se mi nic nechce. Tak (v rámci možností) nic nedělám. Jo, a vitamíny a kafe...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky dobrej recept. :) Já kafe moc nepiju, ale tyhle dny už jsem si ho taky musela dát.

      Vymazat
  6. Mluvis mi z duse, klidne bych cely den prospala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se úplně vidím na pláži, jak si čtu knihu a čučím na moře. To by bylo něco.

      Vymazat
  7. Já jsem taky utahaná, protože to mám podobně jako Život není černobílý. Naopak mě udivuje, že se ještě držím na nohou. Bojuju zvýšenou dávkou kofeinu, když vím, že v blízké době mě nečeká kojení (protože jinak by to byl začarovaný kruh, že).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí. Doufám, že si u tebe všechno brzy sedne a budeš brzy v pohodě!

      Vymazat
  8. Dlouho jsem si myslela, že za moji extrémní únavu může třetí těhotenství, ale začínám nabývat dojmu, že je to jev skoro celospolečenský :-)
    Bohužel, radu nemám. Sama bych nějakou potřebovala :-) Ale mě by ke štěstí stačilo, kdyby byl muž trochu víc doma a utahal ty naše dva divochy. Jejich tempu a oblibě hry na závodění a honěnou nějak přestávám stačit...a oni to vědí, harantíci moji milovaný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem byla těhotná užívala jsem si ohledů. Všichni byli v létě stahaný z pařáků, ale litovali jenom na mě. :) Podruhé (a potřetí) už je to holt jiný. Děti moc ohledy neberou... I tak ale moc gratuluju!!!
      PS: Páteční video je pro tebe jako dělané. :)

      Vymazat
  9. Také mám malé dítě, takže i mě chybí energie. Energii načerpávám na wellness pobytu . Jezdíme tam jen s manželem, takže si odpočineme od syna, od domácích prací, prostě od všeho. Celý víkend nemusíme nic dělat, jen si užíváme masáže. Po víkendu jsem vždy krásně dobitá. Jen škoda, že za týden je energie zase pryč :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak na takový wellness pobyt bych si taky ráda po dlouhé době zajela. Právě s tím nedostatkem energie se v poslední době taky potýkám. Musím ale říct, že docela pomáhají různé doplňky stravy. Velmi mi vyhovují například ty od Harmonela

      Vymazat
  10. Také se mi poslední dobou nedostává moc energie. Celé a dlouhé 4 měsíce děláme rekonstrukci a už mě to velice vysiluje. Nedávno jsme si pořizovali nové tepelné čerpadlo a to jen díky jedné stránce, kde měli tepelné čerpadla vzduch-voda :) Potřebovala bych už mít hotovo a odpočinek.

    OdpovědětVymazat
  11. Já třeba s únavou dřív bojovala hlavně pomocí obrovského množství kávy. To ale není úplně ideální a hlavně to ani není zdravé, tak jsem raději přešla na guaranu. Mám ji v takových kapslích z https://eshop.guaranaplus.cz/guarana a je to naprostá paráda. Mnohem lepší, než káva, můžu doporučit. :)

    OdpovědětVymazat
  12. No jeje, taková energie, ta by se hodila určitě každému, kdo pracuje nebo je nějak aktivní a nelení celé dny v posteli :) Snažila jsem se najít něco, co by mi doplnilo nějakým způsobem energii a i nakoplo nějak to zdraví. Začala jsem brát vitamin C a od té doby se cítím o něco lépe :)

    OdpovědětVymazat