čtvrtek 6. února 2014

(Ne)divoká jízda v Crossu

Club Cross je, co by kamenem dohodil od Nádraží Holešovice. Donedávna jsem ho považovala spíš za baštu alternativní kultury, než místo, kde se dá dobře najíst. Natož s dětmi. Chyba lávky. O víkendu jsme byli s Typoškou omrknout kavárnu, která ke klubu patří, a potvrzuju, že se sem s dětmi bát nemusíte.

Místnost, kde se dětský koutek nachází, je prostorná a protože nepatří zrovna k nejútulnějším místům kavárny, předpokládám, že zůstává docela volná. Při naší návštěvě se kavárna hemžila hosty, ale u dětského koutku s námi byla jen jedna rodina. Aspoň se Erwín mohl v klidu tahat s novým kamarádem o hračky... Další nevýhodou je umístění blízko kuchyně, což doma na oblečení po čuchu trochu poznáte.

Mají tu ale bezva autobusy, které se musí líbit snad všem dětem! Ostatně, vsadím se, že se do nich vtěsnal už nejeden rodič. Třeba já. Kromě nich je tu i tabule s křídami, dvě odrážecí motorky, knížky, potřeby na malování a pár dalších hraček a plyšáků, které po dobu jídla vaše děti spolehlivě zabaví.

Kavárna nemá speciální dětské menu, takže bych spíš doporučovala návštěvu s dítětem na mimi-stravě, nebo naopak s dítětem, které už zvládne pizzu nebo řízek. Pro dospělé ale mají připravené lahůdky mezinárodní kuchyně s lehkým akcentem na blízkovýchodní speciality. Nabízí třeba výborný hummus, brisket nebo gyros. Vyhládlého návštěvníka potěší hamburgry včetně rybí a vegetariánské verze a velký výběr pizzy. Prostředím a výběrem jídla mi kavárna Crossu připomíná Berlín.

Exteriér kavárny s důmyslnými blikátky a udělátky asi znáte, interiér je neméně originální. Přes celou Prahu bych se sem asi neharcovala, ale třeba při cestě do zoo nebo do DOXu bude Kavárna Clubu Cross příjemná zastávka. Pokud si kavárnu lajknete na FB, můžete sledovat její program a nechat se nalákat na nějaké dětské divadelní představení. To další bude v sobotu 22. února od 14.30, kdy dávají "humorný kabaretní kousek pro malé i velké diváky" s názvem Kouzelník Eňo Ňuňo. Kdyby byly Erwínovi tři roky, určitě bychom ho šli omrknout...

Kavárna / Club Cross
Adresa: Plynární 1096/23, Praha 7
Bezbariérový vstup: ne, do kavárny vede dlouhé schodiště, bez pomoci se sem dostanou jenom superženy
Dětský koutek: ano
Dětské menu: ne
Dětské židličky: ano, jedna
Přebalovací pult: ne
Místo na kočárek: ano
Klady: Zajímavý interiér a vybavení koutku, které bude vaše děti opravdu bavit. Na jídle jsme si pochutnali a obsluha byla taky moc milá. 
Zápory: Není to klasický podnik pro rodiče s dětmi. Do kavárny vedou dlouhé schody, nemají přebalovací pult ani dětské menu. V místnosti je také večer dovoleno kouřit. No a pak je tu otvírací doma, kterou jsme se nechali napálit. Otvírají až ve 14:00. 
---
Další recenze podniků, které můžete navštívit s dětmi, najdete tady.

6 komentářů:

  1. Tyyjo tak to bych v Cross vazne necekala :-) Zazila jsem tam kdysi par divokych veceru, ale casy se asi zmenily :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je to v klubu pořád stejný. :) Kavárna je ale poněkud umírněnější...

      Vymazat
  2. Tak to ja bych taky v Crossu necekala:-) vsichni vime, co se tam pred nekolika lety delo. No jde videt, ze na sobe dost zapracovali a chteji se tyhle nalepky zbavit. Super tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že je máme blízko. Třeba letní zahrádka je super. Jen si tam připadám už trochu stará... :)

      Vymazat
  3. Zaujímavý interiér a naozaj krásny autobus :) Erwínovi to v ňom mooooc pristane :) Díky za tip Radka. Nabudúce keď pôjdeme okolo a budeme mať dosť času, určite zavítame.

    OdpovědětVymazat