středa 30. dubna 2014

TO CHCI! / HELP!!!

Potřebuju vaši pomoc při plánování krátkého výstupu v rámci STREET FOOD FESTIVAL HOLEŠOVICE, ke kterému jsem se (trochu neuváženě) zavázala. Chci mluvit o tom, jak přežít rodičovství ve zdraví a ráda bych slyšela vaše triky na to, jak si s dětmi zachovat zdravého ducha a tělo. Výsledek si budete moct přijít poslechnout v neděli 4. května ve 14:30 v klubu Cross. Bude k tomu k mání spousta dobrot a další program včetně dětského koutku. Poradíte mi? A přijdete se na Food Festival podívat?

9 komentářů:

  1. Nebrat sebe a rodicostvi tak smrtelne vazne a nehroutit se z kazdeho pomysleneho "ono jeste neumi" (rozumnej: "on jeste nechodi ?" apod.) a nechat dite "svobodne" zit....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeee, koukam, ze jsem psala nejak rychle....spravne ma byt "pomyslneho" a "rozumej", samozrejme:)))

      Vymazat
  2. pani na uklid a dobry nenarocny konicek na odreagovani (ja mam rekreacni behani par desitek minut 2x tydne a pestovani kytek)

    OdpovědětVymazat
  3. Asi nepřijdu, Holešovice jsou pro mě špatně dostupné, každopádně co se týče přežití - člověk by si měl hlavně uvědomit, že je to strašně krátké a rychle to uteče. Důvěřovat sobě a dítěti, moc nehrotit, jak psala MHS, a pokusit se nastavit pravidla tak, aby pomáhala a naopak zbytečně nekomplikovala. Ale nevím, nakolik jsem s necelou sedmnáctiměsíční praxí relevantní rádce ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasim s My Home plus bych jeste pridala nebat se rict si o pomoc!!! Mluvit s partnerem a najit si kamaradky s podobne starym ditetem. Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. To podstatne tu asi zaznelo: nebat se rict o pomoct a priznat, ze mi dojizdi baterky, smirit se s tim, ze deti nikdy nebudou jak z reklamy nebo katalogu a spinave obleceni od jidla nebo hliny je uplne normalni, nechtit mit vsechno - uklizenou domacnost, stale navareno a jeste stihat peci o dite a byt sexy pro manzela, mit svuj konicek, ktereho si hyckam, stykat se s kamaradkami a snazit se ty chvilky s ditetem uzit ne prezit :-)

    OdpovědětVymazat
  6. A já bych ještě řekla nebát se trochu si počíst nebo absolvovat nějaký kurz o rodičovství (aktuáloně bych doporučila Efektivní rodičovství, nebo i trochu předraženou Nevýchovu) a prostě se naučit zvládat dítě profesionálně, ne dle mýtů a nefunkčních polopravd našich rodičů apod. Teda ne všichni naši rodiče samozřejmě byli úplně mimo mísu, ale co tak sleduju, tak většina ano a zadělávají tím na průšvih i nám... proto mi nepřijde od věci se v tom prostě normálně vzdělat stejně jako v jakékoli jiné práci, kterou začínáme dělat od nuly... A pak to je mnohem víc v pohodě...

    OdpovědětVymazat
  7. clovek by idealne poradil ridit se vlastnim srdcem, ale bohuzel musim rict, ze tlak okoli, doktoru, rodiny, "pratel" a treba i to, ze do vlastniho porodu prisel s detmi do styku jen tak nejak okrajove a ve skole se proste detska psychologie a vyvoj neuci zapricini miliardu pochyb o sobe same, o vlastni nekompetentnosti... ve startu mi nejvic pomahala "terminovka" - duveryhodna kamaradka z tehot. plavani se synem o tyden starsim nez muj. navzajem jsme si pomahaly doguglit prvni vyrazky, zanety prsu a triky pro kojeni, pak prikrmy a treba tipy kde sehnat dobrou a levnou softshellovou bundu do lesa .)) no a k nezaplaceni bylo i moznost sledovat (z ostravy do prahy s nekolika malo navstevama) jak roste a vyviji se dceruska kamaradky ( s dvouletym predstihem pred mym), ktera ma mi velmi sympaticky pristup k materstvi, od ni se ucim porad. tahle kamoska je zas navazana na dalsi partu, takze nepotrebuju hledat informace z mmb, baby cafe a podobnych for, kde je stret ruznych nazorovych proudu a dostavam info primo na miru. k nezaplaceni by bylo, kdybych podobne smyslejici zeny mela blizko v okoli.. zatim se mi to ne uplne dari, ale ono se to vytribi postupne. takze sdileni s dalsimi inspirativnimi zenami mi pomaha nachazet svou cestu, od nich mam tipy na knizky, kurzy atd.. ucim se porad.. a kavarna s dobrou kavou a detskym koutkem je taky k nezaplaceni .))

    OdpovědětVymazat
  8. S tím tělem je to horší, u Emmy jsem chodila cvičit, teď u Tadeáše si to skloubení všeho zatím neumím představit, ale vymlouvám se na to, že je to teprve jen 6 týdnů od porodu. Ohledně ducha - fakt mne pomáhá a nesmírně mne nabíjí kamarádky s dětma, se kterými se stýkáme a řešíme vše od dětí, po chlapy, práci atd.; ale také kamarádky bez dětí, které mají úúúplně jiné starosti než já :).

    OdpovědětVymazat