úterý 9. září 2014

The best of 08/2014

Srpen byl na blogu v trochu pomalejším tempu. Hlava si řekla, že potřebuje odpočinek a já ji poslechla. Přeci jenom se blíží konec léta, tak jsme si ho chtěli ještě trochu užít. Pár novinek a zajímavostí jsem ale přece jen nasbírala.

Asi největší krok byla koupě sportovního kočárku, o které jsme už nějakou dobu mluvili. Vybrali jsme si ValcoBaby Snap 4. Rozhodovali jsme se mezi ním a Britax B-Motion 4. Díky ceně, váze a nosnosti ale nakonec vyhrálo ValcoBaby. Máme ho už skoro tři týdny a zatím jsme s ním moc spokojení. Do města je ideální a opravdu se mi moc líbí. Pochvaluje si ho i moje zápěstí, které už bylo z předchozího kočárku docela unavené. A to jezdím tak z 85% bezbariérovými spoji...

V práci už mám ustálený režim a tak jsem hlídání pro Erwínka mohla využít i k ulití trochu času pro sebe. V srpnu jsem poctivě jednou týdně chodila na kurzy jógy a dokonce začala i cvičit. Našla jsem si trenérku, která je zároveň fyzioterapeutka a jejíž hlavní úkol je se postarat o to, abych se neflákala a hlavně abych si neublížila. Výhledově sestavíme nějaký plán, který budu moct plnit sama. Ze začátku bych to ale už bez dopředu domluvených hodin určitě vzdala. Cvičení mi sice dělá dobře, ale má pohodlnost a lenost je pořád silnější než má vůle.

V rámci vylepšovací inspirace jsem během cest tramvají na Kindlu přečetla dvě knížky. První byla z řady knih oslavující francouzský styl a šarm - Forever Chic: Frenchwomen's Secrets for Timeless Beauty, Style, and Substance od Tish Jett a druhá taková oddychovka, kterou mi vygeneroval Amazon. Jmenuje se Jennifer, Gwyneth & Me: The Pursuit of Happiness, One Celebrity at a Time a je od Rachel Bertsche. Žádní intelektuální čtení, ale něco nového jsem se přeci jenom dozvěděla. Věděli jste třeba, že Gwyneth Paltrow má vlastní lifestylovou stránku Goop a že Jessica Alba založila po porodu dětí obchod s přírodními produkty a hračkami The Honest Company? Dozvěděla jsem se taky o Calgary Avansino, která je editorka britské Vogue, pro kterou mimo jiné píše blog o zdravém životním stylu Weekly Wellbeing.

Poslední dobou taky docela hodně vařím a dokonce jsem i pekla něco nového. Zkoušela jsem recept na Cookies s ovesnými vločkami a rozinkami, které u nás slavily veliký úspěch. Erwín totiž rozinky miluje. Pro nás jsem půlku upekla s čokoládou a vlašskámi ořechy a tuhle kombinaci taky moc doporučuju. Taky jsem hojně využívala kuchařku Den bez masa, o které už jsem psala tady. Možná se s vámi o některý z lahodných receptů brzy podělím a navážu tak na loňskou řadu receptů na podzimní polévky.

A když jsme u jídla - byli jste se už podívat v nové pobočce zmrzlinárny Angelato na Újezdě? V tomhle podniku dělají tu nejlepší zmrzlinu v Praze. A kdo si myslí, že ve Světozoru mají lepší, je u mě mrtvej Homolka...
---
Jaký byl váš srpen? A těšíte se, co přinese září? Já asi ještě chvíli pojedu v úsporném blogovém režimu a budu se radovat z babího léta!

2 komentáře:

  1. Goop je už roky moje oblíbená "červená knihovna":)

    OdpovědětVymazat