pátek 10. října 2014

The best of 09/2014

Uběhl další měsíc a já musím konstatovat, že byl zase ve zrychleném tempu, což se na blogu projevilo zpomaleným rytmem. Pondělí a pátek trávím doma s Erwínkem, který už dopoledne nespí a v úterý s ve středu se potýkám s maratonem školka - práce - domu - spát. Čtvrtek mám teoreticky částečně pro sebe, ale když ráno odvezu Erwína do školky, většinou jedu domů aspoň na chvilku poklidit a uvařit a ve dvě už zase vyrážím směr školka. Je mi líto, že si tu nestíhám víc zaznamenávat a ani moc reagovat na vaše komentáře. Ostatní blogy po očku sleduju, ale na víc se v tuhle chvíli nezmůžu. A abyste si nemyslely, že vás tahám za nos, tady je výběr toho, co mě u vás v září zaujalo.

Nejvíc mě mrzí, že jsem dostatečně nestihla pogratulavat a poradovat se z nových blogerských mláďat. Třeba Rose Mitnik, která se dvěma dětmi ještě stíhá běhat po galeriích. A dopřává to i svým dětem. Tady mi například připomněla, že jsem úplně zapomněla zkouknout všechny ty super dětské kurzy v NG. Alizia z blogu Mámou stylově povila malou Stelu a hodna svého blogerského jména stíhá myslet i na sebe a na svůj styl. Tady je její podzimní seznam přání, který vás určitě inspiruje, tak jako mě. Quanti naopak přírůstek teprve čeká a Lola z blogu Madame Croquette už je dvounožka! Holky, moc na vás všechny myslím a až si zvyknu na nový režim, doufám, že budu moct radost z vašich radostí dostatečně projevit i na vašich blozích. Jako závdavek vás možná pobaví vtipné shrnutí rozdílů ve výchově prvního a druhého dítěte z blogu Cup of Jo.

Vydat knihu je (skoro) stejně obdivuhodný výkon, jako porodit dítě. Tenhle měsíc se to podařilo třeba Markétě z blogu Kitchenette. Její kuchařská kniha se jmenuje Rok v kuchyni a vypadá stejně úžasně, jako její blog. Svoje mateřské poznatky zase shrnula Daria z blogu Mothers in Prague, která vydala e-book 5 vecí, ktoré zjednoduší Váš život s dieťatkom.

V září začala dětem škola, což reflektovala třeba Vanilka z blogu Luxusní život Vanilky, která zajímavě shrnula rozdíly ve školní docházce u nás a v Lucembursku. Kreativně tohle téma pojala Olivka, díky níž si doma můžete pokaňkovat třeba talíř. Pokud nejste zas tak kreativní, mrkněte k Iri na blog Můj dům, můj squat, co nového a krásného nabízí česká firma Lavmi. Další zajímavé a podnětné nápady najdete ve výčtu zářijových novinek na blogu Kafe a dort.

Pokud si na říjen plánujete výlety, pokochejte se krásnými fotkami Jany z blogu Jana at Home, které se staly inspirací i pro moji úvodní fotku nebo jižním sluncem osvícenými outfity Niky, která se na konci léta opět vydala s celou rodinou do Španělska. Podle mě jim to tam náramně svědčí. A pokud naopak budete chtít v sychravém počasí zůstat zachumlané doma, zkuste si uvařit nebo upéct nějakou dýňovou dobrotu podle blogu Laskominy od Mariny.

15 komentářů:

  1. Kámošové, doražte! Už se těšíme, až vás - rukami od barvy - poobjímáme ... :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Váš blog mám moc ráda, ale povyla je s měkkým i...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za upozornění! Holt, práce kvapná, málo platná...

      Vymazat
  3. Taky vam pripada, ze jakmile je dite ve skolce, zacne cas nejak strasne utikat? Clanek na Cup of Jo je skvelej, diky za tip, ostatne i za ty ostatni, hezky den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Já naopak děkuju za pinteresovou inspiraci...

      Vymazat
  4. Radko- dekuji! jinak Rok v kuchyni od kitchenette uz mam doma a hned jsem na ni napsala recenzi. Ve shrnuti- je uzasna a myslim, ze by jsi si tam nasla spoustu dobrot i ty, i kdyz nejis maso.
    Jinak tenhle zaprah s ditetem, praci, rodinou a blogem moc dobre znam, nastesti se to casem bude lepsit:-)
    Mej se krasne a uzivejte si s Erwinkem podzim. Veronika

    OdpovědětVymazat
  5. Radko, to je od Tebe moc mile, ze jsi me zahrnula do zarioveho nej vyberu! Nic si z toho nedelej, ja taky ted nic moc nestiham a ani moc nekomentuji, i kdyz Te stale ctu! Kdybys nahodou nekdy nechtela travit cas s Erwinem doma, tak se muzem potkat i mimo blogovy svet ;-) Drzim pesti, at je toho casu vice a mas prostor i na veci, co Te bavi, ne jen povinnosti ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Uvidím se s tebou moc ráda! Zajímá mě, jak jste se všichni sžili. Jsme teď všichni nemocní, až budeme zdraví, ozvu se ti. Zatím se měj hezky!

      Vymazat
  6. Jé, děkujeme, že sis v tom shonu vzpomněla i na nás :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakukuju k tobě pravidelně a tajně doufám, že tě někdy s Lolou na Letné potkám. Myslím, že by si mohli s Erwínem rozumět...

      Vymazat
  7. Taky nestíhám, zas vinou stěhování, a v březnu to bude teprve fičák - ono všude je něco, nadžena je akorát Rosa, která stíhá dvě děti, galerie, blog a ještě šít kabelky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a původně jsem chtěla taky poděkovat za zmínku, ani myš Lenku neudržím :) přeju hodně zdaru!

      Vymazat
  8. Ďakujem aj ja za promo ;) Radka :) krásne si to všetko spojila a milo okomentovala ako vždy :) tiež sledujem všetky tieto dámy a obdivujem ich prácu a rada si prečítam ich príbehy.

    OdpovědětVymazat