středa 10. prosince 2014

Dárky, které by udělaly radost mně


Už jsem psala o tom, co by mohlo udělat radost dětem a mužům kolem nás. Teď je čas myslet na sebe! Třeba ve výběru toho, co se mi líbí, najdete nápad i na dárek pro sebe. Velkou radost by mi třeba udělala jedna z těchto knížek, díky nimž bych se octla v exotických krajích nebo v místech, která mám ráda. O Green Kitchen Travels už jsem jednou psala a moc ráda bych si jí zalistovala. Yotam Ottolenghi by mě spolu se Sami Tamimi klidně mohli unést do Jeruzaléma a pan Šašek svou knihou To je New York, která konečně vyšla i česky, zase do mého milovaného New Yorku...


Poslední dobou nesthíhám číst knížky jinak než v Kindlu. Tady výběr tří, které bych si příští rok ráda přečetla. Karen Armstrong je autorkou jedné z mých nejoblíbenějších náboženských knížek. Její History of God jsem si přivezla z New Yorku už v roce 1998 a od té doby se k ní moc ráda vracím. Twelve Steps to Compassionate Life bude určitě moc podnětné čtení. Spoluzakladatelka The Huffington Post nedávno vydala knížku Thrive, která se okamžitě stala bestsellerem. Zajímal by mě i pohled ajurvédy na krásu v knížce Absolut Beauty od Pratimy Raichur, která je zároveň spoluautorkou úspěšné kosmetické řady. Brala bych ke Kindlu i dárkový kupon. A kdybych si našla čas na opravdovou knihu, ráda bych si konečně přečetla knížku Sidra Noach od Davida Jana Novotného, nový román Petry Soukupové Bertík a čmuchadlo nebo třeba biografii Václava Havla od Michaela Žantovského.



Mezi dárky pro ženy by neměla chybět nějaká kosmetika. Už několik let jsem zamilovaná do parfému YSL Parisienne, který mi pomalu dochází. Naštěstí mi ještě pár týdnů vydrží a prázdný flakon doufejme mrkne na Typošu kolem mých narozenin. Ráda bych vyzkoušla ekologičtější a zdravější variantu laků na nehty Printi NYC. Líbí se mi třeba odstín Cherry Ripe. Chubby Stick od Clinique patří mezi moje kosmetické favority. Od té doby, co je používám už nemusím v zimě řešit rozpraskané rty. Z ostínů vede Super Strawberry, Chunky Cherry nebo výraznější Mightiest Maraschino. V boji s vráskami zkouším řadu Idealia od Vichy. Krém mi moc vyhovuje a ráda bych zkusila i sérum ze stejné řady.

Potřebuju nové džíny a mám zálusk na tyhle skinny z Gapu. Už jste si asi všimli, že Gap je moje oblíbená značka. Když jsem byla v Americe, skoro nikdy jsem si tam nic nekoupila. Až na džíny. Nejsou moc drahé (zvlášť když si počkáte na nějakou slevu) a perfektně mi sedí. Pak by se mi hodil nějaký úplně jednoduchý a hlavně teplý černý nebo tmavě modrý svetr. Nedávno jsem se rozloučila se svými milovanými šedivými Converskami, které jsem měla několik let a které by teď potřebovaly nahradit.

11 komentářů:

  1. Krasna prani, uz to cetl Ondra:-)? Parfem neznam, ale jinak se mi moc libi odstiny laku o rtenky a tyhle tuzky od Clinique jsou skvely! A z knih pokukuju po Petre Soukupovy, kterou MILUJU a jsem jeji velky fanousek. Jenze tahle je pro teenagery, takze si hledam duvod komu ji koupit, rychle pod perinou precist a zjistit, jak je urcite skvela:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Typoska si ten clanek tak trochu vyzadal. Je tedy realne, ze neco z toho i dostanu. Takovej blog je pro manzelstvi spasa!

      Na knizku od Petry Soukupove jsem taky moc zvedava. Nase knihovna uz ale z kapacitnich duvodu dalsi knihy neprijima, takze si ji budu muset pujcit...

      Vymazat
  2. vzhledem k pocasi doporucuju conversky all stars winterboot! jsou fakt teply a proste nejvic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, diky za tip! Loni jsem po tech zimnich taky pokukovala, ale nakonec asi zvitezila normalni varianta. Vic je unosim. Jen si je nesmim moc prohlizet na internetu. Jinak to nevydrzim a v hnede nebo vinove si je snad koupim...

      Vymazat
  3. Bertika a cmuchadlo jsem cetla jako vzdy skvela knizka od Petry.S. i kdyz je pro deti. Na jare ji ma vyjit nova knizka pro dospele tak se mame na co tesit:-)bude to o trech sestrach a mela by se jmenovat Na snehu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak to je super zprava! Ani jsem ji nezaregistrovala.

      Vymazat
  4. Tak já bych byla skromná a stačil by mi ten lak na nehty, ten odstín se mi zdá bezvadnej. No a svetrů není nikdy dost, no ne? Tak snad si to přečten ten pravý a dopraví ve správný čas pod stromek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja samozrejme taky nechci vsechno! Jen musim dat pripadnym darcum neco na vyber...

      Vymazat
  5. Pěkný výběr, džíny vypadají super a šedivé conversky taky. S New Yorkem jsem zabila dvě mouchy jednou ranou a koupila jsem ho pod stromeček Mikymu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dziny mi krasne sedi a na nove conversky mam spadeno uz nejaky ten patek. Ty stare uz definitivne doslouzily... At udela knizka o New Yorku pod stromeckem radost!

      Vymazat
  6. Takové dárky by se mi taky líbily. Já musím dát manželovi vždy přesné tipy, co chci, jinak je bezradný. Sice nemám pod stromečkem žádné překvapení, ale alespoň se nestane, že by manžel koupil nějaký nevhodný dárek. Letos bych si přála nějaké nové gel laky , abych trochu obměnila svoji sbírku.

    OdpovědětVymazat