Začala chřestová sezóna! My jsme ještě svůj první letošní chřest ochutnat nestihli, ale doufám, že se nám to tenhle víkend podaří. Tady je několik receptů, které chci letos vyzkoušet. Na šábes máme vždycky rybu a jídlo z úvodní fotky vypadá jako ideální kandidát na jednu z jarních šábesových večeří. Dohledáte ho
tady. Další rybí varianta - losové balíčky s chřestem a citronovým máslem - najdete
zde.

Efektní lehkou večeři nebo předkrm vykouzlíte díky chřestovému koláči. Loni jsme si oblíbili recept z kuchařky
Den bez masa. Ten na obrázku je z českého veganského blogu Veganotic a najdete ho
tady. Variantu s kozím sýrem najdete zase
tady. Nebo zkuste
quiche se šparglem z blogu Laskominy od Maryny.

Chřest je ideální i jako příloha a do salátu. Na fotce je
bramborový salát s chřestem a estragonem od Kitchenette. Úplně jednoduchý jarní salát s chřestem a parmezánem, který jsme si loni oblíbili, najdete na stránce časopisu
Food&Wine. A když už jsme u parmezánu, rychlý recept na zapečený chřest s parmezánem a citronem najdete
tady.
Co vy, máte teď taky chuť zaběhnout do nejbližší tržnice či obchodu se zeleninou a koupit si svazek či dva čerstvého českého chřestu a dát se do vaření?
Už jsme sezonu započali chřestem s holandskou omáčkou. Naprosto ho miluju!:-)) A rybí varianta se mi moc líbí!
OdpovědětVymazatMy furt nic... S holandkou omáčkou jsem ho kdysi taky zkoušela. Jen s ní bylo moc práce a mám pocit, že se mi napodruhé už nepovedla. Mohla bych jí ale zase zkusit. Nebo úkol svěřím Typoškovi, ten má při vaření větší trpělivost.
Vymazatjá ho taky letos ještě neměla, ale miluju ho :-)
OdpovědětVymazatTak snad brzy... Počítám, že se pro něj tenhle víkend už někam konečně vypravíme.
Vymazat