úterý 12. května 2015

Víkend v přírodě

Minulý víkend jsme strávili v přírodě. Kdo mě zná, ví, že dostat mě na celé dva dny mimo civilizaci, je skoro nadlidský výkon. Teoreticky mám přírodu ráda, ale stačí mi jednodenní výlet a pak zase alou do vlastní koupelny a postele. Typoška naopak relax v přírodě miluje a pro Erwína jsou výlety mimo ruch velkoměsta taky náramně přínosné. Tentokrát nás navíc pozvali na svou chalupu u lesa kamarádi, u kterých bylo jasné, že pohodlí a přísun lahodných jídel bude zaručen. A taky že jo! Mám pocit, že jsme snad celý víkend akorát debužírovali. Ostatně posuďte sami...





Takhle jsme hned první večer zahájili grilovací sezónu. Losos s čerstvými bylinkami, brambory na grilu s tvarohem a pažitkou ze zahrádky a k tomu báječný salát s plísňovým sýrem a hruškami...



Hostitelé se činili, zatímco Erwín mlsně obcházel kolem. Typoška se napájel pivíčkem dovezeným z Berlína a já se kochala vší tou krásou. Papoušek Oskar, kterého jsme si k mé lítosti úplně zapomněli pořádně vyfotit, se před námi ještě trochu styděl a moc toho nenamluvil, ale i tak Erwínovi pěkně svítily oči, kdykoliv kolem něj prošel.





Sobotu jsme začali vydatnou snídani, na které nechyběly výborné sýry a Typoškovy palačinky, které jsme si dopřáli s domácí marmeládou a nutellou, kterou Erwín ochutnal poprvé v životě. Umíte si představit, že jí měl až za ušima...Pak jsme vyrazili do lesa. Erwín je veliký bloumák a někam s ním dojít chce notnou dávku trpělivosti. Na druhou stranu je ale zábavné pozorovat, jak objevuje pořád něco nového.



Po návratu domů jsme se vrhli zase ke grilu. Tentokrát jsme si smlsli na tresce, domácích hranolkách a salátu s rajčaty a mozzarellou. Bylo přichystáno i hovězí maso, ale to jsme nakonec odsunuli na večerní hodiny. Masožravci si pošmákli a já si oddechla, že můžu tentokrát svému žaludku trochu odlehčit. I tak se odpoledne neobešlo bez šlofíčka na trávení... V neděli jsme se nacpali vajíčkama, poškádlili Oskara, který nám způsobně popřál "dobrré rráno" a nezpůsobně prohodil několik další frází, které si doufám Erwín nestihl osvojit, zametli po sobě stopy a vyrazili směr domov.


Na závěr jedno romantické panoráma od Typošky. Na památku na tenhle bájo víkend. A co vy? Užili jste si taky dny volna? 

7 komentářů:

  1. To jste si opravdu užili krásný výlet, jak tak koukám na ty dobroty, sbíhají se mi sliny :)
    U nás byl víkend pracovní, ale nevadí, vynahradíme si to :)
    Pěkný t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak rychle se mi to odeslalo.. chtěla jsem ještě popřát pěkný nový týden :)
      Lenka

      Vymazat
    2. Lenko, bylo to opravdu super. Škoda, že ta chajda není blíž, nechali bychom se tam pozvat častěji... Taky přeju hezký týden!

      Vymazat
  2. Krasny vikend, krasne fotky a oceňujem aj tu poslednú, s tym drevom to vyzera fakt cool 👌 mne zacal vikend uz dnes, rano som odprevadila moje lásky na vlak smer Slovensko a začínam si pomaly zvykať a plánovať co so sebou po takmer dvoch rokoch v spoločnosti mojej malej veľkej lásky 😉

    OdpovědětVymazat
  3. My už se také moc těšíme na nějaký ten víkend v přírodě, kdy to bude celé hrozně fajn a budeme si moci konečně už něco ugrilovat. Shodou okolností jsme si i nedávno pořídili nový plynový gril , takže už se moc těšíme i na to, až ho budeme moci pořádně vyzkoušet v terénu... Pak dám určitě vědět :-) Měj se krásně a drž se...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak s tím, že je chalupa radost naprosto souhlasím a nejvíc je chalupa fajn, když si tam můžete udělat nějaký dobrý čaj nebo prostě jen tak posedět u ohně s přáteli... Jestli ale jste třeba na zdravou stravu, určitě doporučuji tuto stránku https://www.milota.com/eshop/produkty-ostatni-5135 , ze které jsme si pořizovali veliké množství různých čajů a tak dále :)

    OdpovědětVymazat
  5. My jezdíme do přírody hodně často. Bydlíme ve městě, tak jsem ráda, když se alespoň na víkend dostaneme pryč z města. Koupili jsme si stan , spacáky, karimatky a další věci pro stanování a jen co se trochu oteplí, tak vyrážíme do přírody a s dětmi si to pokaždé užijeme :-) .

    OdpovědětVymazat