čtvrtek 28. ledna 2016

Erwín 163 & Adélka 2 / Fotopříběh pokračuje!

Fotopříběh pokračuje!!! A tentokrát se role "fokografa" ujal Erwín a jeho parádní dřevěný (skoro) foťák od Plan Toys. Trochu to tu teď spalo, protože jsme si kromě novorozence pořídily i rýmičku pro Erwína a všechen můj čas byl schramstnut péčí o ty dva. První týden ale máme úspěšně za sebou. Adélka je zlatá. V mnohém mi připomíná Erwína - vzorně sosá, v noci má delší spací interval (i čtyři hodiny - jupí) a kolem sedmé večer stropí vervál, který nejde utišit, ale musí se přečkat. Jediný rozdíl zatím je, že jí nevoní dudlík. Tváří se skoro uraženě, že jí takovou věc pro mimina dáváme do pusy. V pondělí jsme byly u doktorky a měla vzorných 3,33kg. Na další prohlídku tak můžeme až po šestinedělí. A kdyby vás to zajímalo, tak jméno pořád nemá. Nemůžeme se rozhodnout... Erwín nese přírůstek do rodiny statečně, i když je vidět, že ho občas mrzí, že už není veškerá pozornost věnována jen jemu. K sestřičce se ale chová hezky a kdykoliv Typoška odchází z domu, neopomene mu připomenout, že má dát i pusu miminu. Snad to tak půjde i dál a nám se podaří vybalancovat čas mezi ním a Adélkou ke spokojenosti všech.
---
Erwín má na sobě supermanské pyžamo z Mark&Spencera a Adélce jsem dala na první focení bodýčko z Petit Bateau, které jsme dostali jako dárek. Začít s výchovou k francouzskému šarmu a eleganci není nikdy brzo!

10 komentářů:

  1. A holčička už si vlastně jméno vysloužila:). Je to prostě Mimi :).

    Líbí se mi Vaše vyčkávání. My jsme rozpačitě pojmenovali, a muž potom několik týdnů ladil formu... svoji i jména.

    Přeju krásné dny, s malým ptáčátkem!

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. Na tenhle článek jsem se těšila! Nám na to večerní řvaní pomáhal monotónní zvuk, takže jsme poštěli z youtube zvuk vysavače, fénu apod. A celkem to zabíralo. Nám řikali, že to může být tím, jak miminka zpracovávají podněty z celého dne a přebytečnou energii. Tak hlavně, že jinak se máte dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou krásný! Jinak na bílý šum (vysavač apod.) existuje appka, já bych se bez ní v obou případech neobešla. Ad dudlík, moje dítě ho teda nechtělo ani jedno, ale co ještě zkusit jiný tvar nebo materiál? A ohledně jména se trochu bavím, protože už jsem se několikrát setkala s tím, že rodiče čekali s rozhodnutím až po porodu - a stejně jim ani uvidět miminko na vlastní oči nijak zásadně nepomohlo :)) tak držím palce k brzkému a hlavně vhodnému výběru!

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju k bezejmenné holčičce Adélce :-D Ať se vám všem dobře daří!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné! Ať je vám spolu pořád tak hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné, Radko, včetně nálepky na jejím bodýčku... a nezůstane jí už ta Adélka?

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluju ke krásné holčičce a ať je vám všem spolu dobře!

    OdpovědětVymazat
  8. Radko, krásní jste. Dávejte na sebe pozor. Ten můj druhý má už 4,5 měsíce a dudlík taky nechce, já jsem z toho dost nesvá (Klára cucá ve spánku i teď ve 2,5 letech), protože má Jakub živý a teplý dudlík v podobě mého prsa a to tak, že pořád :) Prsům zdar! Jana

    OdpovědětVymazat