pátek 30. září 2016

Poprvé u kadeřníka!

Erwín se už nebude budit s tetou Pražákovou (vrabčím hnízdem na šošolce hlavy pojmenovaném po naší sousedce z chaty, která se do mé dětské paměti vryla svou láskou k pudlíkům a tupírovacímu hřebínku) ani na nás nebude poránu číhat Gargamel (jak Typoška pojmenoval odstáté vlasy vyčuhující zpoza uší). Byla jsem s ním totiž poprvé u OPRAVDOVÉHO kadeřníka!

Z fotek to sice vypadá, že se netvářil zrovna nadšeně, ale to je spíš díky bedlivému sledování pohádky. A to si normálně na hlavu skoro nenechá sáhnout. Domlouvání termínu mytí vlasů se u nás téměř vyrovná mírovému vyjedávání na půdě OSN a když dojde na stříhání, musím našlapovat skoro stejně opatrně, jako bych se vydala na procházku minovým polem. Tady ale nadšeně usedl do vybraného vozu, nechal přes sebe přehodit zástěrku, snesl i zvlhčení vlasů a doknce i to stříhání.

Milá paní kadeřnice měla trpělivost s Ewínovým občasným vrtěním, všudypřítmným cvakáním mého foťáku...

...i s pravidelným klapáním kapoty náklaďáku, se kterým si usilovně hrálo mimko.
---
Pokud mají vaše děti se stříháním taky problém, moc vám návštěvu kadeřnictví Funny Sassy doporučuju. Z několika zdrojů mám ověřeno, že se tady nechají ostříhat i ti nejzarputilejší bojkotéři. A pokud si naopak v prostředí vlasových a kosmetických salónů vaše dítka (tipuju spíš holčičky) libují, můžete jim tu uspořádat pravý holčičí večírek s manikůrou a zaplétáním vlásků. Kadeřnictví má dvě pobočky - v Letňanech a v Butovicích, okouknout je ale můžete přijít i na blížící se Mini festival, který se bude konat  25. – 27. listopadu v Kafkově domě. Minule byl u nich pěkný nával, tak se snad na vás dostane!

4 komentáře:

  1. Ty ceny maj tedy dost šílené, bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na stříhání jednou za měsíc to není, ale zas tak drahé mi to taky nepřišlo. A hlavně to splnilo účel!

      Vymazat
  2. Já s nimi mám taky výborné zkušenosti a ceny mi přišly OK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem fakt překvapená, jak Erwín trpělivě držel a nechal se stříhat. Časem to třeba dopracujem k normálnímu holiči, protože ta cesta MHD do Letňan nebyla nejpříjemnější, ale do do té doby se tam ještě určitě vrátíme...

      Vymazat