pátek 8. září 2017

Pár pátečních tipů #1 / SLOU Fashion Days & Víkendové akce



Připravila jsem si pro vás i pro sebe novou oddychovou (a připomínací) rubriku zajímavostí a tipů, které jsem za uplynylý týden nasbírala a na které nechci zapomenout. Možná bude pravidelná, možná ne. Uvidíme. Každopádně se mrkněte, co můžete v Praze tento víkend podniknout...

Dneska a zítra můžete okouknout to nejlepší z udržitelné módy na SLOU Fashion Days v holešovickém Vnitroblocku. Na skok jsem se tam byla podívat a objevila jsem třeba připravovaný obchod Eco Fashion Labels (FB zde), který slibuje nabídku více než 20 udržitelných značek pro dospělé i děti. V EtikButiku najdete spoustu basic kousků za rozumné ceny (třeba dámská a pánská trička v mnoha barvách začínají na 290 korunách). Okoukla jsem novinky u Ali, která stojí za značkou CILA a zapovídala se u stánku obchodu NILA. Tam mě zaujaly punčochy vyrobené z recyklovaných rybářských sítí a rtěnky, které se brzy chystají prodávat. Na Slou Fashion Days toho ale najdete mnohem mnohem víc.

Pokud se chcete proběhnout na vzduchu a přispět na dobrou věc, určitě se vydejte na Vítkov, kde se od 7. do 16. září koná akce Teribear hýbe Prahou 2017. Svým více či méně sportovním výkonem podpoříte Nadaci Terezy Maxové a tím i děti či rodiče v nouzi. (fotka z FB nadace)

Když už jsme u rodiny, možná vás zaujme možnost podpořit pokračování knížky Princ & princ s názvem Král & král & rodina v kampani na Hithitu (tady). Já už jsem si knížku předplatila a pevně doufám, že se nakladatelství Větrné mlýny podaří potřebný obnos vybrat.

Před Zemědělským muzeem se dneska a zítra konají Dožínky na Letné 2017. Leták slibuje pestrý program pro celou rodinu, farmářský trh, vystoupení folklórních souborů z České republiky, prohlídky v Národním zemědělském muzeu a Národním technickém muzeu, prezentace zemědělských svazů, koncerty tuzemských skupin a interpretů jako je Slza, Argema, The Tap Tap, Ewa Farna, Pokáč, Voxel. A taky vstup do obou muzeí po dobu trvání Dožínek zdarma.

Pokud byste raději nějakou komornější akci, vypravte se s dětmi do Galerie hl. m. Prahy, kde si můžete zítra mezi 13:00 - 18:00 zavýtvarničit v edukačním centru v Colloredo-Mansfeldském paláci. Workshop je jednou z doprovodných akcí k výstavě Richarda Deacona v Městské knihovně. Více informací najdete tady.

Tak to je pro dnešek vše. Končím, přepínám a přeju vám všem parádní víkend! 

2 komentáře:

  1. Chvalská tvrz, HOrní Počernice, začala výstava Krtek slaví 60. Obrázky, úkoly pro děti a filmy s Krtečkem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! Horní Počernice jsou vlakem z Masaryčky kousek, zkusíme se tam brzy vypravit.

      Vymazat