středa 25. listopadu 2020

Chanuka 2020 / Dárky pro muže (které využijou i ženy)



Svátky jsou už téměř za dveřmi a je nejvyšší čas (do)koupit letošní dárky! Vezmu to tady hezky systematicky a popořadě. Začnu dárkama pro Typošku. A protože se asi většina z nás musí letos držet s útratou trohu na uzdě, naplnila jsem svůj dárkový seznam věcma, které si od něj můžu (občas) půjčit. A jako v předchozích letech mám dárky rozdělené do osmi kategorií (podle počtu dní, které slavíme Chanuku). #fikanamanzelka

1. hračka
Tohle je každý rok náš hlavní dárek. Letos přemýšlím nad zakoupením projektoru a plátna pro domácí kino. Je jasný, že z tohohle dárku bude mít radost celá rodina. Zatím je to ale jenom nápad, který musím dotáhnout a jít se někam poradit. (Pokud doma projektor máte, budu ráda, když mi napíšete vlastní zkušenost.)


2. knížka
Letos mě zaujaly tyhle knížky, které by se Typoškovi mohly líbit (a já si je s chutí přečtu taky!): 
O knížce Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění od Matthew Walkera jste už určitě slyšeli. Pojednává o důležitosti spánku a způsobech, jak ho docílit. Jen pozor, od několika lidí mám potvrzeno, že po přečtení můžete propadnout panice, že spíte příliš málo... Zaujala mě i Hluboká práce s podtitulem Pravidla pro soustředěný úspěch v roztěkaném světě od Cala Newporta a pro trochu intelektuálního oddychu doporučuju komiksové zpracování Cizince od Alberta Camuse

3. hra / aktivita
Když už budeme mít to domácí kino nabízí se předplatné na Aerovod, Edison on-line nebo DAFilms, který je zaměřený na dokumenty. (U všech se ((myslím)) dá koupit i voucher na konkrétní film.) Typoška si taky potrpí na "vercajk" a protože v poslední době jezdí s Erwínem stanovat, hodilo by se mu/jim i nějaké to šikovné nářadíčko do kapsy - hezký výběr najdete třeba tady


4. oblečení
Z částí mužského oblečení, které zúročí i ženy se vzhledem ke stávajícímu home-officu nabízí košile nebo svetr (a pyžamové kalhoty).  Víte, že průměrný Čech během karantény přibral 6 kilo? Z toho vyplývá, že oversize bude příští rok "the new black", takže tenhle dárek taky hravě zúročíte. Mně (ehm tedy Typoškovi) by určitě slušely tyhle udržitelné kousky z Fresh Labels: 1. námořnický svetr 2. světlá košile 3. tmavěmodrá košile 4. tmavě modrý svetr. Nebojte, nemám s Fresh Labels domluvenou žádnou spolupráci, jen u nich ráda pro Typošku nakupuju. Udržitelné kousky pro chlápky najdete i v Etik Butiku nebo Nile



5. byt / domácnost
Jelikož se u hlavního dárku nejspíš plácnu přes kapsu, v rámci domácího dárku koupím jenom nějakou drobnost. Typoška by potřeboval novou lahev na pití, kterou nedávno ztratil - měl tuhle od Black + Blum a protože s ní byl spokojený, pořídím mu ji znovu. Nedávno zmiňoval i přenosnou nádobu na kafe (líbí se mi tahle od KeepCup), tak možná při nějaké příležitosti dostane i tu. 


6. kosmetika
Tady se můžete vyřádit a koupit něco, co můžete ráno a večer tajně používat taky. :) // Mě loni zaujala česká značka konopné kosmetiky Cannor, tak jsem Typoškovi věnovala Zázračný regenerační elixír pleťový olej s CBD, s kterým jsme oba spokojení. Nedávno měli na svém e-shopu akci a k nákupu dávali dárek. Využila jsem to a v balíčku s olejem pro Typošku mi přišel i úžasný Relaxační sprej Calm & Relax. Na úvodní fotce jsou další dva dárky, které mám pro něj připravené pro jinou příležitost. Prvním je krém na tělo i obličej s aloe a baobabem od mojí oblíbené dánské značky Urtekram a uklidňující olej po holení Svěží pleť od slovenské značky Kvitok, na které se těším. Skvělý výběr přírodní kosmetiky pro chlápky najdete i v Biooo.


7. jídlo
Tahle sekce má pro vás taky velký potenciál. Nabízí se lahev oblíbeného alkoholu, sada koření, kávový balíček nebo předplatné (třeba u mojí oblíbené Mama Coffee), sýrový balíček, doplněný o fíkový nebo hruškový džem a nějaké pěkné dřevěné prkýnko (tohle pěkné servírovací jsem našla na webu Čisté dřevo, kde můžete za slušné peníze najít různé skvosty a dokonce si nechat i spoustu výrobků ogravírovat.) 

8. charita
Každý rok si dáváme i dárky, které udělají radost někomu jinému. Stálicí jsou u nás dárkové oukazy na kozy, kuřata a pastelky v rámci projektu Člověka v tísni Skutečný dárek.  
---
Co vy? Máte už letos nakoupeno? A co rádi kupujete mužům ve svém okolí? 

2 komentáře:

  1. Vybrat dárek pro muže je peklo. Pro manžela něco ještě vymyslím, ale pro bráchu a tátu, to je oříšek. Manžel mi sice s výběrem pomáhá, ale nikdy ty jeho typy nejsou nic extra :-D . Vloni jsem objevila dárkové krabice a koše , tak jsem do ní dala každému dvě láhve vína a bylo vyřešeno.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se vše snažím dělat s předstihem, takže už mám pomalu Vánoce a píšu si seznam dárků pro všechny v rodině. Samozřejmě u pánských členů rodiny je to nejtěžší, takže tento článek mi i po dalším roce přichází vhod. Naštěstí to budu mít letos snazší u přítele, který už si "řekl" o leštičku na auto.

    OdpovědětVymazat