úterý 25. června 2013

Kusanec je zpět!

Tak nakonec to s tou blogovou přestávkou nebylo tak horký. Stejně by se mi po vás stýskalo! Minulý týden se tu na chvilku ukázalo léto, tak jsem si ho koukala dosyta užít.




Zkraje týdne jsme s Typoškou vyrazili na Chutě Jeruzaléma do restaurace Bar bar. Jídlo bylo vynikající, i když pod jeruzalémským sluncem by chutnalo ještě líp. Nově nás zaujal smažený květák s citrónem a česnekem, určitě ho brzy zkusím.

Úterní odpoledne jsem měla tu čest být přítomna prvnímu nakupovacímu výletu kamarádky Sabiny a její malé dcerky M. V novém obchodě Czech Labels and Friends si koupila úžasné zlaté boty. Ani já jsem samozřejmě při této příležtosti nemohla odejít s prázdnou a koupila si minimalistický dřevěný šperk od Odivi.



Cestou jsme se stavily v galerii Českého centra Praha, kde ten den vystavovali kolekci Simply for SIMPLE, která nedávno přiletěla z New Yorku. Více o třetím ročníku soutěže studentů Ateliéru designu oděvu a obuvi Vysoké školy uměleckoprůmyslové psala třeba Nika pro Fashionized.


Další den jsme pokračovali v debužírování a vydali se do černošického klubu Ferenc Futurista, kde Michal Hromas vykouzlil "skoro zapomenuté chutě štetlu." Více o poddávaných lahůdkách si můžete přečíst na jeho blogu Rozinky a mandle.


Ve čtvrtek jsem po letní pohodě u rodičů vyrazila na dvě izraelská taneční představení do Ponce. Video je z neuvěřitelně hravého The Hill od choreografa Roye Assafa, které ve mně vzbudilo touhu se sbalit a vyrazit směr Izrael.

Pátek byl trochu klidnější, ale v sobotu se konala v tomto týdnu již druhá seznamovací schůzka Erwína s malou M. Uvidíme, co z toho bude... Erwín se na to zatím moc netváří.

Nedělní den jsme strávili u bráchy v jeho novém domečku, kde jsme slavili taťkovi narozeniny. Muži debatovali nad vínem...

 ... a ženy se převážně věnovaly dětem. Kromě Erwínovy maminky jsem ten den byla pro své neteře i spiklenec, kůň a trampolína smrti. 

15 komentářů:

  1. M je krásná! doufám, že bude i přes PC krizi blog 29 týdnů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc krasna. Doufame s kamaradkou, ze se do sebe s Erwinem jednou zamiluji a zpeceti tak nase pratelstvi. :) 29 tydnu bude! Vcera nam ale zase netekla voda, takze jsem se uchylila k rodicum.

      Vymazat
  2. Ty jsi ale hezká:) A hezky si nám popsala krásně strávené chvilky. Ve Fresh Labels jsem se stavovala taky, ale moc mě to neuchvátilo:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! :) Coz o to, me by se tam libilo lecos. Zlute saty od Pavla Brejchy nebo potistene od Denisy Nove. Bile tricko se zlute neonovym dekorem, plastove botky ci jeste jedna taska od Luciela Taschen. Musela bych ale dostat tak 70 procentni slevu...

      Vymazat
  3. Krásné fotky i zážitky, to léto jsi hezky kulturně odstartovala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minuly tyden bylo kultury jako "za svobodna." Naramne jsem si to uzila!

      Vymazat
  4. Pobavil mě Erwínův bojovný výraz na fotce s M.:) A zajímalo by mě, co to je za kostky v pozadí poslední fotky? Vypadají jako variace Montessori růžové věže, ale tyhle se mi teda líbí mnohem víc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozna se snazi skryt nesmelost... Ty kostky jsou uz nekolik let stare. Mamka je podle me koupila neterim v UNICEFu. Mne se libi treba tyhle od Djeco: http://www.agatinsvet.cz/skladaci-kostky-pyramida-lesni-zviratka.

      Vymazat
    2. No jo, ty vypadají celkem dobře! A vůbec tam jsou zajímavé hračky, díky za tip!

      Vymazat
    3. Maji i kamenne obchody, kde se daji hracky okouknout nazivo.

      Vymazat
  5. takovy program, erwin se teda ma! a tolik dobrot, joj .) M je kouzelna, ja bych tomu dala cas, to pujde .))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Program byl bajecny. Uzila jsem si to hlavne ja s Typoskou. Erwin byl nas tichy - casto spici nebo hlidajici se - spolecnik.

      Vymazat
  6. Ahoooj, děkuji moc za super článek :) My jsme se doma všichni tak trochu pomátli a začali jsme chodit na taneční kurzy také. Prvně jsme tedy poslali naše děti na "obhlídku" a ty nám potom domu přinesly vjemy, díky kterým jsme se rozhodli, zda to smysl má a nebo nemá... Samozřejmě, že mělo :)

    OdpovědětVymazat