úterý 30. července 2013

Třicet čtyři týdnů

Léto dobrý, ale teplotní rekordy by padat nemusely. Zvlášť v bytě bez klimošky. Erwín to naštěstí nese statečně a zdárně překračuje další vývojová stádia. Včera se na mě vstoje a opřen o žbrdliny culil z postele. Občas si i klekne nebo napolo sedne. Nejvíc času ale tráví lozením po bytě a štelováním vším možným. A na zavolání vesele přisviští. V případě nutnosti se nechá na omezenou dobu zavřít v ohrádce, kterou Typoška natřel zářivě žlutou barvou. Působí tak vesele, že ani nemám výčitky, když ho tam na chvilku šoupnu. Další oblíbenou letní čiností je hovění si ve vaničce. Práská o sebe kelímkama a dobře se baví.

Co se týče jídla, v repertoáru naposledy přibyly sladký brambory, cukety, meloun, brůvky a lepek. Už dřív si občas ukořistil kousek chleba, ale o víkendu mu mamka v cukrárně dala kornoutek od zmrzliny, kterej celej spucoval. Zkusím zaexperimentovat s dalšími potravinami s lepkem. Brzy ho taky čekají první vajíčka, ryba a možná kousek sýra. Snažím se mu náležitě rozšiřovat kulinářské obzory. Prostě cesta do gurmánovy duše.

5 komentářů:

  1. good luck! u nás se ryba nesetkala s velkým nadšením, ostatní jsem ještě nezkoušela. Závidím tu ohrádku, mně tam Brigit vydrží jen pár minut při zavalení zkoumatelnými předměty, které ale v žádném případě nemůžou být hračky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ohradka funguje tak na 80%. Nekdy tam taky nevydrzi, ale vetsinou se v ni na chvilku zabavi. S rybou jsem zvedava, asi ji dostane zitra k "narozeninam."

      Vymazat
  2. Jéé tak ten se má, jedna dobrota za druhou. Losos patří k dceřiným oblíbeným jídlům, tak třeba Erwínovi taky zachutná ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufam, ze mu bude ryba chutnat. Kdyz ne ted, tak pozdeji... A když si vezmu, že sladké brambory jsem poprvé jedla až tak ve dvaceti, má Erwín značný kulinární náskok. A to je dobře.

      Vymazat
  3. Get a personal loan from $3,000 to $20,000,000 within 24 hours upon request. Other types of loans are also available in less than 48 hours. Contact me as needed. Contact Us At :abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    OdpovědětVymazat