pondělí 23. září 2013

Módní ikony

Každá módní ikona se minimálně jednou za život musí nechat vyfotit před stěnou pokrytou šťavnatými logy partnerů nějaké stylové akce. My jsme v pátek a v sobotu s Erwínem navštívili STUDIO designSUPERMARKET, kde nás tak Typoška taky zvěčnil.

Zařadili jsme se tak do řady veledůležitých i zcela bezvýznamných celebrit, které usilovně na červených kobercích či korkových podlahách hypnotizují objektivy...

Foto: Svoboda&Williams

Přiznám se, že jsem se na akci vydala i kvůli úžasnému Štencově domu, do kterého jsem se chtěla podívat. 

Dům je opravdu moc krásný a za vstup 100,-Kč jeho návštěva stála. Zamilovala jsem se i do pár designových kousků a objevila novou návrhářku, ale o tom vám napíšu až ve středu.

Foto: Svoboda&Williams


Předkládám informaci o historii domu, kterou jsem s malými úpravami obšlehla ze stránky organizátorů: Známý český architekt Otakar Novotný, žák Jana Kotěry a autor prosulé budovy SVU Mánes na Masarykově nábřeží, dokončil návrh Štencova domu v Salvátorské v roce 1909 pod vlivem nastupující moderny a především vlastních studijních cest po Holandsku. Pražský grafik Jan Štenc do komplexu budov umístil rozsáhlou tiskařskou a grafickou dílnu, archiv unikátních skleněných negativů i výstavní galerii pro ukázky své tvorby. Nádvorní stavby, v nichž se STUDIO designSUPERMARKET konalo, jsou charakteristické výraznou členitostí a světelností, která mimo jiné umožňovala dobovým fotografickým technologiím využívat přímého slunce. Celý dům sloužil jako centrum setkávání významných pražských osobností. Svou slávu si však udržel jen do nástupu komunismu. V současné době je stavba v majetku přímých potomků Jana Štence a hledá se nájemník který by na její někdejší slávu navázal. 

No, kdyby jim stačil můj rodičovský příspěvek, stěhuju se hned!

4 komentáře:

  1. tož, tak se to má s těmi ikonami:-)
    moc vám to sluší, chlapeč krásně hvězdně špulí rty:-)
    jj, také bych věděla do čeho všeho investovat:-)
    pěkný večer

    OdpovědětVymazat
  2. Jste v jakékoli finanční potíže? Potřebuješ
    půjčku začít podnikat nebo platit své účty?
    Zajišťujeme půjčky lidem, kteří potřebují pomoc a my půjčují místním firmám, mezinárodní i při velmi nízkou úrokovou sazbou ve výši 2%.
    Podejte žádost prostřednictvím e-mailu: victoriamichaelloanfirm@gmail.com
    Děkuji
    Díky a Bůh ti žehnej
    paní Victoria

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi zajímavý výběr módních ikon. Já to mám trošku jinak. Nemám vybrané určité muže/ženy. Spíš se koukám po aktuálních trendech a snažím se s nimi udržet krok. Velmi se nacházím v kombinaci puntíkované košile s rudými šaty. Takové, které nestojí moc peněz, přesto vypadají nádherně. Několik takových jsem v minulosti pořídila na internetovém tržišti s oblečením (NE Second Hand!) https://www.onlinesekac.cz

    OdpovědětVymazat